a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Värikäs arki - Rakkauskirje

Yllätä kumppanisi rakkauskirjeellä

Muistatko kouluaikana, kuinka luokassa läheteltiin toisille suloisia lappuja tai kuinka nuoruudenrakkauden ihanuus vuodatettiin paperille ja annettiin kädet jännityksestä täristen ihastuksen kohteelle? Entä muistatko, kuinka ihanasti sisälläsi sykähtää, kun saat postikortin tärkeältä ihmiseltä tai kuulet kauniita sanoja silloin, kun niitä vähiten odotat? Milloin viimeksi kirjoitit rakkauden kohteellesi söpön viestin tai peräti kokonaisen rakkauskirjeen?

Rakkauskirjeet ovat asia, joka ei mene koskaan muodista, ja ne sulattavat taatusti kovimmankin sydämen. Kirjeessä voi sanoa asioita, joiden sanominen ääneen tuntuisi liian hempeilevältä. Kirjeeseen tulee usein kirjoitettua myös sellaisia asioita, joita olisi pitänyt sanoa jo kauan sitten. Rakkauskirje vahvistaa suhdetta ja lähentää, mutta kuinka sellaisen kirjoittaminen onnistuu?

Rakkauskirjeen kirjoittamisen aloittaminen voi tuntua haastavalta, joten kokosimme kasaan muutamia vinkkejä, joilla pääset alkuun. Muista kuitenkin, että rakkauskirjeen tulisi aina tulla suoraan sydämestä, minkä vuoksi ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa toteuttaa sitä. Ota siis tämän artikkelin vinkit vain inspiraationa ja muovaa sen jälkeen omannäköisesi tapa toteuttaa elämäsi paras rakkauskirje.

 

Oisa - Värikäs arki - Rakkauskirje

 

TEE KIRJEESTÄ SAAJANSA NÄKÖINEN

Meille kaikille on tärkeää tulla nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi juuri sellaisina, kuin olemme. Mikään ei ilahduta rakkauskirjeen saajaa niin paljon, kuin se, että kirjeestä välittyy nähdyksi tuleminen. Kauneimmatkaan sanankäänteet eivät välttämättä säväytä, jos kirjeessä ei ole mukana lainkaan persoonaa. Jätä siis kliseet ja korulauseet pois, ja keskity sen sijaan tuomaan kirjeessä esiin, miksi rakastat vastaanottajaa juuri tämän omien ominaisuuksien vuoksi.

ÄLÄ STRESSAA MUODOSTA TAI PITUUDESTA

Rakkauskirjeessä ajatus on ehdottomasti tärkein, minkä vuoksi on turha stressata siitä, millaiseen muotoon kirjeen kirjoittaa tai minkä pituinen se on. Toiset ovat sanataitureita ja tykkäävät väsätä runoja, toisille taas on luontevampaa antaa ajatusten pursuilla pitkästikin. Jotkut haluavat kirjoittaa käsin, kun taas toiset pitävät enemmän tietokoneen näppäimistön naputtelusta. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa kirjoittaa rakkauskirjettä, kunhan sen sisältö tulee suoraan sydämestä.

Mielikuva perinteisestä rakkauskirjeestä on paperilla toimitettu konkreettinen kirje, mutta yhtä hyvin rakkautensa voi tunnustaa esimerkiksi sähköpostilla tai pikaviestimellä, kuten Whatsapilla tai Messengerillä. Rakkauskirje voi olla yksinkertaisimmillaan suloisella viestillä varustettu post-it-lappu jääkaapin ovessa. Tässäkin kannattaa huomioida kirjeen vastaanottaja ja miettiä, mikä olisi tälle mieluisin tapa vastaanottaa kirje.

KIRJOITA OMANA ITSENÄSI

Vaikka rakkauskirjeen kirjoittaminen voi tuntua asialta, joka pitäisi tehdä tietyllä tavalla, tärkeintä on ehdottomasti olla oma itsensä. Jos suhteenne kantava voima on huumori, älä pelkää tehdä siitä myös kirjeen kantavaa voimaa. Jos puolestaan olet astetta pohdiskelevampi ihminen, kirjoita omaan pohdiskelevaan tyyliisi. Rakkauskirjeen sanat ovat sinulta rakkaallesi, minkä vuoksi niiden tulisi myös kuulostaa sinulta. Älä pelkää tuoda omaa persoonaasi mukaan kirjeeseen!

 

Oisa - Värikäs arki - Rakkauskirje

 

VINKKEJÄ RAKKAUSKIRJEEN RAKENTEESEEN

Joillekin on luontevaa vain alkaa kirjoittamaan sen kummemmin miettimättä, mutta toiset kaipaavat jonkinlaista rakennetta, jotta pääsevät alkuun. Tässä muutamia vinkkejä, joita voit sisällyttää kirjeeseesi, jos ne tuntuvat luontevilta:

Miksi? Etenkin, jos kirje tulee vastaanottajalle yllätyksenä, on hyvä kertoa alkuun, miksi hän on saanut eteensä kyseisen kirjeen.

Millä tavoin vaikutat minuun? Meistä kaikista on ihana kuulla kehuja, ja rakkauskirje on erinomainen paikka viljellä niitä. Mieti, millaista lisäarvoa rakkaasi tuo elämääsi henkisesti, tunnetasolla ja fyysisesti. Millä tavoin heidän olemassaolonsa vaikuttaa elämääsi? Voit tehdä aluksi pelkän listan asioista ja kirjoittaa sen sitten auki kirjeeksi.

Millaisia muistoja minulla on sinusta? Kirjoita muutamia parhaita muistojasi rakkaasi kanssa ja kerro, miksi ne ovat jääneet erityisesti mieleesi tai kuinka ne ovat vaikuttaneet sinuun.

Mitä rakastan sinussa? Kuvaile asioita, joista pidät rakkaassasi. Näitä voivat olla persoonaan tai ulkonäköön liittyvät asiat, huumorintaju, arvot tai mitä tahansa, mitä heissä rakastat. Tuo esiin etenkin asioita, joita et usein sano. Jos esimerkiksi kehut usein toisen ulkonäköä, muttet mainitse mitään tämän hulvattomasta huumorintajusta, rakkauskirjeessä on hyvä paikka kehua myös niistä asioista, joita arjessa ei tule huomioitua. Älä mieti vain isoja linjoja, vaan pureudu yksityiskohtiin: onko rakkaallasi suloinen hymykuoppa, joka tulee esiin, kun hän nauraa? Pakahtuuko sydämesi rakkaudesta, kun hän silittää lapsenne hiuksia juuri ennen kuin tämä nukahtaa? Syttyykö sydämesi, kun näet, kuinka rakkaasi tanssii ilman huolta huomisesta? Onko rakkaasi se ihminen, joka saa sinut elämään täysillä enemmän kuin kukaan muu aiemmin?

KÄYTÄ NIIN PALJON AIKAA, KUIN TARVISET

Rakkauskirje voi joskus syntyä yhtäkkisessä luovuuden ja rakkauden pyörremyrskyssä, mutta useimmiten sen kirjoittamiseen menee hetki aikaa. Etenkin, jos aloittaminen tuntuu vaikealta, voit kirjoittaa ensin raakaversion, johon kirjoitat vain ylös kaikki asiat, jotka haluat kirjeessä sanoa. Kun raakaversio on valmis, voit lähteä muokkaamaan siitä lopullista versiota kirjeestäsi. Käytä niin paljon tai vähän aikaa, kuin kirjoittamiseen tarvitset. On turha kiirehtiä, sillä silloin kirje jää helposti pinnalliseksi tai sekavaksi. Älä jää kuitenkaan vatvomaan kirjettä turhan pitkään tai yritä tehdä siitä täydellistä – tärkeintä on, että kirjoitat ylipäätään rakkaallesi sanoja, jotka tulevat suoraan sydämestäsi.

YLLÄTÄ RAKKAUSKIRJEELLÄ

Ystävänpäivä, vuosipäivät ja muut rakkauden juhlat ovat perinteisiä aikoja ilahduttaa toista rakkauskirjeellä, mutta entäpä, jos kirjoittaisit rakkaallesi kirjeen ihan muutan vain. Älä anna ennakkovaroitusta, vaan anna kirje rakkaallesi silloin, kun hän vähiten sitä odottaa. Yllätys tuo kirjeeseen uuden ulottuvuuden, ja kukapa ei rakastaisi ihania pieniä yllätyksiä? Kirjaa kirjeen yläkulmaan päivämäärä, niin muistatte vuosienkin päästä, missä elämänvaiheessa kirje kirjoitettiin ilahduttamaan toisen elämää.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.