a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Värikäs arki - DOPP

Yksi mekko – kuusi asua

Vaatekaappisi pursuaa yli äyräiden, mutta tuskailet silti päivittäin pukeutumisen kanssa: koskaan ei löydy mitään sopivaa puettavaa. Lyökö pää tyhjää, kun pitäisi pukeutua juhlavammin tai ahdistaako ajatus puristavista tai hiertävistä bisnesvaatteista? Vaikka voisi kuvitella, että runsas shoppailu takaa asun kaikkiin tilaisuuksiin, on pieni, mutta tarkkaan harkittu vaatekaappi todellisuudessa huomattavasti käytännöllisempi.

Helsingissä ja Vaasassa toimivan naistenvaateliike DOPP:n yrittäjä Kata Rewell kannustaa pitkäikäiseen, harkittuun ja kestävään vaatekaappiin. Kata pohtii, että kun säilytämme vain sellaisia vaatteita, joita oikeasti käytämme ja joissa viihdymme, saamme kotiin lisää tilaa elää ja hengittää. Samalla poistuu ongelma siitä, ettei olisi mitään päällepantavaa, sillä harkittujen ja toisiinsa sopivien vaatteiden yhdistelmillä saadaan varmasti luotua jokaiseen tilaisuuteen sopiva asu. Katan mukaan tyylikkään ja mukavan pukeutumisen ydin on yksinkertainen: pukeudu oman vartalotyyppisi mukaan. Kun vaatteet ovat oikean mallisia ja istuvat hyvin, ne näyttävät hyvältä ja ovat samalla mukavia päällä.

Kuinka yhden vaatteen ympärille luodaan useita eri asuja? Valitsimme tähän juttuun päävaatteeksi mustan jersey-kankaasta valmistetun mekon, joka on mukava päällä niin arjessa kuin juhlassa. Kata vinkkaa, että lyhythihainen mekko toimii erityisen monikäyttöisesti, sillä sitä voi käyttää sellaisenaan, pukea alle esimerkiksi kauluspaidan tai päälle neuleen. Tässä jutussa musta mekko mukautui Katan stailauksessa kuuteen eri tyyliin. Tästä lähdettiin liikkeelle:

 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

 

Mekko muuntautuu rennoksi työ- tai arkiasuksi neuleella, vyöllä ja pehmeällä kaulahuivilla. Paksut sukkahousut ja kenkien yksityiskohdat tuovat asuun reippautta. Kata vinkkaa, että mekko muuntautuu hamemaiseksi asuksi, kun sen päälle pukee neuleen. Vyö puolestaan tuo asuun kivan yksityiskohdan ja korostaa muotoja.

 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

 

Asiallisempiin työtilaisuuksiin ja bisneselämään mekko soveltuu mainiosti, kun sen alle pukee kauluspaidan. Sirommat kengät ja yksinkertaiset korut viimeistelevät lookin. Asuun saa hieman hauskuutta lisäämällä mukaan värikkään silkkihuivin.

 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

 

Jakku tuo asuun ripauksen lisää ryhtiä ja auktoriteettia, jolloin asu sopii myös virallisempiin bisnestilaisuuksiin ja -tapaamisiin. Helminauha on klassinen koruvalinta. Tällaisenaan asu täyttää myös surupuvun etikettikoodin.

 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

 

Kata neuvoo valitsemaan monikäyttöisen vaatekaapin vaatekappaleet neutraaleissa sävyissä, sillä silloin niitä on helppo yhdistellä toisiinsa. Esimerkiksi valkoinen, musta ja tummansininen ovat hyviä perusvärejä vaatekaappiin. Asuihin saa lisättyä tarpeen mukaan väriä ja ilmettä asusteilla ja koruilla. Kengät viimeistelevät asun, joten niihin kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Kata vinkkaa, että nykyään on mahdollista lisätä asuun särmää esimerkiksi hieman erilaisilla sukkahousuilla.

 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

 

Esimerkkimekkomme taipuu arjen ja työn lisäksi iltarientoihin. Mekko on tyylikäs sellaisenaan, kun siihen yhdistää suloisen pikkulaukun ja rintakorun. Mustat korkokengät ja sirot korvakorut ovat klassinen valinta viimeistelemään asun.

 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

 

Suomen talvessa on tietysti hyvä huomioida se, että ulkona voi olla ajoittain vilpoinen kulkea. Viimeinen asumme toimiikin mainiosti ulkoilmassa esimerkiksi teatterireissulla tai treffeillä hienompaan ravintolaan. Pienet yksityiskohdat, kuten käsineiden vetoketjut, luovat mielenkiintoa asuun.

 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

 

Jos mietit, mitä toimivassa perusvaatekaapissa kannattaisi olla, kertoo Kata muutaman perustuotteen, jolla yhteensopivaa vaatekaappia voi alkaa rakentaa: kauluspaita, farkut, mekko, neule tai bleiseri sekä suorat housut. Valitse nämä vaatteet omalle vartalollesi sopivina, neutraaleissa väreissä ja niin, että ne tuntuvat mukavilta päällä. Nykyään ovat suosittuja erilaiset joustavat materiaalit, sillä niitä eivät pienet painon tai kehonkoostumuksen muutokset hetkauta.

Kata kertoo, että moni asiakas jännittää pukeutumisneuvojen kysymistä myyjältä, mutta rohkaisee reippaasti kysymään, mikäli jokin pukeutumisessa mietityttää. Joskus ammattilaisen avulla voi löytää suosikkivaatteita, joita ei muutoin olisi ajatellut edes kokeilevansa.

Haluatko lisää pukeutumisvinkkejä? Klikkaa DOPPwomanin blogiin.

VAATTEET JA NIIDEN STAILAUS: DOPP

MALLI: Liisa Kujala @liisasofiak

 


 

Oisa - Värikäs arki - DOPP

Oisa Lifestyle

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.