a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Voimalauseilla virtaa arkeen

Pankkikortti ei toimi. Sukka on hukassa. Työkaveria nyppii. Farkut hiertävät, puristavat ja näyttävät jopa pienentyneen pesussa. Ei hitto tätä ainaista kaaosta!

Ah arkea! Monet meistä varmasti tunnistavat kuinka vaikeaa seesteisyyden säilyttäminen on kiireen keskellä. Varsinkin yllättävät tilanteet ja ongelmalliset ihmissuhteet koettelevat joskus kärsivällisemmänkin kaverin hermoja. Tällöin tarvittaisiin voimaa vuorovaikutustilanteiden hoitamiseen, eikä sisäisen rauhantunteen saavuttaminenkaan olisi ollenkaan huono juttu!

Onneksi negatiivisia ajatuksia voi kuitenkin hallita monin eri tavoin: pysähtyminen, läsnäolo, rauhallinen hengittäminen, sekä erilaiset mielikuvaharjoitukset voivat auttaa. Yksi tapa on keksiä itselleen sopiva voimalause, jolla palauttaa rauhallisuuden tunne takaisin arjen pyöritykseen.

KUINKA TUNNISTAA ITSELLE SOPIVA VOIMALAUSE?
Hyviä voimalauseita on netti pullollaan, mutta mistä tunnistaa sen juuri Minulle sopivan? Tietenkin itseä puhuttelevat aforismit, sitaatit, runot tai laulun sanat sopivat omaksi voimalauseeksi kuin nenä päähän, mutta sen voi keksiä myös itse. Hyvän lauseen tunnistaa siitä, että sen ääneen lausuessaan aidosti tuntee rauhoittuvansa tai henkisesti voimaantuvansa. Voimalauseiden tarkoitus on luoda mieleemme kokemus sisäisestä rauhasta, onnistumisesta ja luottamuksesta. Tyypillisiä esimerkkejä voimalauseista ovat:

Asioilla on tapana järjestyä.

Kaikki on hienosti ja minusta pidetään huolta.

Jokaisella meistä on oikeus olla oma itsensä.

Tahdon rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Omaa voimalausetta pohtiessasi kannattaa muistaa, että hyvä voimalause on aina preesens-muodossa, eikä se sisällä mitään kielteistä. Negatiiviset ajatukset, kuten: ”en halua olla laiska” tai ”en tahdo olla enää työtön” luovat mielikuvia siitä, mitä haluat välttää, eikä siitä, mitä sinä itse asiassa haluat tavoitella. Eli toisin sanoen, kun keskityt tavoittelemasi asian myönteisiin puoliin, sinun on huomattavasti helpompi onnistua. Esimerkiksi laihduttajan ei kannata ajatella terveydelle haitallista ruokaa kiellettynä herkkuna, vaan mieleen kannattaa maalailla niitä positiivisia asioita, joita laihduttaja saavuttaa, kun ruokavalio on vaihtunut terveellisempään.

Voimalause toimii silloin, kun olet löytänyt itseäsi oikeasti vaikuttavan lauseen.  Jos voimalauseen ääneen sanominen ei tunnu luontevalta joka paikassa, voit myös asettaa sen esimerkiksi puhelimen taustakuvaksi tai kiinnittää vessan peiliin. Tärkeintä on muistaa, ettet voi muuttaa itse tilannetta, mutta kun muutat oman suhtautumisesi, löydät muita hyviä keinoja hoitaa tilanne rakentavasti!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.