a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Vinkit kivan kesän viettoon ilman rahaa

Kesä tuo mukanaan tusinoittain mahdollisuuksia tehdä kaikkea kiehtovaa. Huvipuistot, festarit, kauppojen alennusmyynnit ja muut tapahtuvat odottavat osallistujineen, mutta aina oma lompakko ei ole asiasta samaa mieltä. Kokosimme kasan kesäisiä vinkkejä, joilla voi toteuttaa itselleen ikimuistoista kesää jollei ilmaiseksi, niin ainakin puoli-ilmaiseksi:

1. Opettele ja opeta uusi taito
Nyt kyvyt kunniaan! Ottakaa perheen tai ystävien kanssa yhteinen taitopäivä. Onko joku teistä ilmiömäinen sushirullien käärijä? Tai osaako joku tehdä taikataikinasta ihan mitä tahansa? Koko porukan taitopäivässä jokainen saa vuorollaan loistaa.

2. Kokeile uutta kampausta tai meikkiä
Suomen kesästä tietää varmasti vain sen, että jossain välissä sataa. Varaa aikaa kiinnostavien Youtuben tutorial-videoiden etsimiseen ja testaamiseen. Miten olisi vaikka käänteinen kalanruotoletti, halloween-meikki taikkapa sokerikuorinta säärille?

3. Kokoa biisilista kesälle
Usein ihmisten kuulee valittavan, kuinka radiot soittavat puhki sen hetken kuumimmat kesähitit. Tee itsellesi inspiroiva kesälista, jota voit luukuttaa niin lenkillä, kuin automatkallakin. Kun vuosien päästä kuuntelet jälleen kesälistaasi, palauttaa se mieleen tämän kesän muistot.

4. Kokeile frisbee-golfia
Frisbee-golf on yleistynyt valtavasti lähivuosina ja se on harrastuksena miltei ilmainen. Lajiin tarvitset ainoastaan frisbeet, joita voi saada vuokralle tai jopa lainaksi. Kerää kasaan porukka tai lähde kokeilemaan lajia kumppanin kanssa. Pääasia, että homma on hauskaa.

5. Kirjoita kirje ja jätä se tuntemattoman löydettäväksi
Kirjoita kannustava tai muuten kiinnostava kirje ja jätä se jonkun toisen iloksi julkiselle paikalle. Voit myös olla niin sanotusti old school ja lähettää salamyhkäisen kirjeesi pullopostilla. Erilainen kokemus on pääasia.

 

6. Kokeile uutta lautapeliä
Lautapelit eivät ole jokaisen makuun, mutta toisaalta harva on testannut niitä kaikkia. Esimerkiksi kirjastoista saa nykyää lainata erilaisia lauta- ja korttipelejä. Voit myös keksiä itse pelinjonkin toisen pelin logiikkaa mukaillen. Vain mielikuvitus on rajana.

7. Ole turistina kotikaupungissasi
Tämän neuvon näkee usein, kun etsii itselleen kesätekemistä. Vaikka olisit jo kolunnut kaikki kiinnostavat paikat, niin antaisitko sittenkin itsellesi vielä yhden mahdollisuuden innostua? Mitä jos kävisit niissä paikoissa, joissa et ole aikonutkaan käydä? Joka kylässä ja kaupungissa riittää museoita ja nähtävyyksiä. Visiitin jälkeen ainakin tiedät, pidätkö vai et.

8. Nuku teltassa
Teltassa nukkuminen on yksi kesän MUST HAVE-jutuista. Pyydä teltta lainaan ja pue yllesi riittävästi ja olet valmis matkaan. Voit myös yhdistää reissun vaeltamiseen tai pyöräilyretkeen.

9. Kokeile geokätköilyä
Geokätköily on hauskaa ja sopivan haastavaa kesäpuuhaa. Voit myös varioida harrastusta erilaisten sovellusten avulla. Tiesitkö, että nykyään voi pokemonien lisäksi napata myös dinosauruksia?

10. Vietä päivä ilman elektroniikkaa
Jo elektroniikasta luopuminen itsessään avaa valtavasti mahdollisuuksia kesäpuuhan keksimiseen. Totaalisen blackoutin kohdatessa voit myös valita tekemistä näiden esimerkkien avulla. Ihanaa (ilmaista) kesää!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.