a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Viisi pienen budjetin vinkkiä hiihtolomaan

Työpaikan kahvipöydässä hiihtolomakeskustelu käy kuumana: kuka on lähdössä laskettelulomalle ja kenen matka suuntaa etelän lämpöön? Reissuun on päästävä, sillä eihän hiihtolomaa sovi viettää kotioloissa. Tuliterät monot ja snorkkelit odottavat matkalaukussa, jotta tien päälle päästään singahtamaan suoraan perjantain viimeisestä palaverista. Nyökkäilet kohteliaasti mukana, mutta mietit päässäsi jo loman jälkeiselle viikolle valmiiksi vastauksia, joilla selität, miksi vietit koko hiihtoloman sama yökkäri päällä vain Netflix ja Fazerin sininen seuranasi.

Joskus käy niin, ettei innosta lähteä lomaksi pois kotoa tai se ei ole olosuhteiden vuoksi mahdollista. Toisinaan lomaviikko tulee käytettyä kaikkeen sellaiseen, joka arkena jää kotona unohduksiin: kaappien siivoukseen, kirpparitavaroiden lajitteluun tai kirjanpidon päivitykseen. Tärkeintä on viettää loma juuri sellaisella tavalla, joka on itselle mieluisa. Joskus omat ideat kuitenkin loppuvat, vaikka mieli tekisi tehdä jotain hauskaa. Kasasimme muutaman vinkin, joilla saat hiihtolomaan sisältöä ilman suuria kustannuksia.

 

Oisa - Vapaa-aika - Hiihtoloma

 

KÄY KAHVILASSA ILMAN KIIRETTÄ

Muistatko milloin viimeksi istuit kahvilassa auringon pilkistellessä ikkunoista, ilman kiirettä mihinkään? Arkena juoksemme päätä pahkaa paikasta toiseen ilman mahdollisuutta istua alas ja oikeasti nauttia kahvitauoista. Ota siis hiihtolomalla yksi kahvihetki, jonka pyhität vain itsellesi, herkkujuomallesi ja sille suussasulavan näköiselle kakkupalalle, jota salaa himoitset, vaikkei se sovi ollenkaan yhteen dieettisi kanssa.

TEE HAPPIHYPPELY JA ULKOILE

Vaikket olisi ulkoilmaihminen, tee joka päivä ainakin pieni happihyppely. Kirpakka talvi-ilma tekee ihmeitä mielelle, ja pienen lenkin jälkeen on ihana käpertyä sohvalle katsomaan elokuvaa tai kokata jotain erityisen hyvää ruokaa, johon ei arkena riittäisi aika tai energia. Ilmaisia muotoja ulkoiluun on paljon – esimerkiksi kävelylenkki yksin tai yhdessä kaverin kanssa, pulkkamäki, patikkaretki laavulle ja metsässä samoilu sekä itse kehitellyt talviolympialaiset. Myös luistelu ja hiihto ovat hyviä lajeja, ja monista kaupungeista löytyykin nykyään välinevuokraamoita, jolloin omia varusteita ei välttämättä tarvitse hankkia kotiin.

 

Oisa - Vapaa-aika - Hiihtoloma

 

KATSO KOTIPAIKKAKUNTAASI TURISTIN SILMIN

Milloin viimeksi nautit oman kotikaupunkisi elämyksistä? Katso paikalliset menovinkit, ja käy tutustumassa paikkoihin, joihin et ole aiemmin eksynyt. Hiihtolomalla monessa kaupungissa järjestetään yleisötapahtumia ja aktiviteetteja, joihin voit hyvin osallistua. Jos tuntuu hassulta kulkea omassa kaupungissa turistina, kutsu ulkopaikkakuntalainen kaveri kylään, ja lähtekää yhdessä seikkailemaan. Näin toimit enemmänkin oppaana ja koet samalla itse uusia elämyksiä.

RENTOUDU JA MUISTA HEMMOTTELU

Istahda loman alkajaisiksi hetkeksi alas, nappaa kuppi teetä tai lasi viiniä ja kuulostele itseäsi: mikä osa sinusta kaipaa hemmottelua juuri nyt? Jos olotila on väsynyt, nauti päiväunista ja pitkistä kiireettömistä aamuista löhöillen unen ja valveen rajamailla. Jos taas tuntuu, että iho hilseilee talven vuoksi irti ja hiukset voisivat johtaa Suomen sähköverkkoa, kaiva kaappien kätköistä ainekset kotitekoiseen ihokuorintaan ja tee itse myös hiusnaamio. Ainekset löytyvät useimmilla jo valmiina keittiön kaapeista, ja olo hemmotteluhetken jälkeen on mitä mainioin.

Mieti, mikä on se juttu, jota tehden rentoutuisit parhaiten, jos olisi Espanjan palmujen alla tai tunturin huipulla. Moni tykkää ulkoilla, lukea tai viettää aikaa läheisten kanssa. Kaikki tämä onnistuu myös kotioloissa, kun sille varaa aikaa. Esimerkiksi lukeminen on rentouttavaa puuhaa, joka jää arkena usein muun touhun varjoon. Kirjastoista saa kassikaupalla elämyksiä ja aivan ilmaiseksi – voit matkustaa vaikka maailman ympäri omalta kotisohvalta käsin.

Teitpä lomallasi mitä tahansa, unohda ainakin työpuhelin ja todo-listat! Sammuta puhelimesta sähköpostit ja nauti siitä, ettei sinun tarvitse olla koko aikaa tavoitettavissa. Keskity tekemään vain sellaisia asioita, joista saat hyvän mielen. Näin palaat lomalta töihin, opiskeluihin ja perusarkeen rentoutuneena ja täynnä virtaa.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.