a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Varikas arki - Viisi vinkkia unelma-arkeen

Viisi askelta kohti omaa unelma-arkea

Unelmaelämä, omannäköinen arki, oman elämänsä supersankarius ja monet muut vastaavat trendisanat vilisevät nykyään somessa. On hienoa, että ihmiset ovat havahtuneet siihen, ettei muiden määrittelemä arki välttämättä ole itselle se paras tapa elää! Tietoisuus arjen merkityksestä hyvinvointiin on kasvanut kohisten, mutta sormi voi siitä huolimatta mennä suuhun sillä hetkellä, kun tajuaa, että omassa arjessa olisi parantamisen varaa. Kokosimme yhteen viisi vinkkiä, jotka tukevat arjen muuntamista enemmän omannäköiseen suuntaan!

KIRKASTA OMAT ARVOT

Jotta voisit elää täysipainoisesti unelma-arkeasi, on sinun ensin tiedettävä, millaista haluat sen olevan. Pysähdy rauhassa miettimään tätä, sillä vaikka voisi olla äkkiseltään hyvin selkeää, mitä kaikkea haluat, ei homma todellisuudessa ehkä olekaan niin helppoa. Saatat hetken mietittyäsi huomata, että päässä pyöriviä toiveita voivat ohjata monet tekijät aina yhteiskunnasta vanhempiin ja ystävistä omiin uskomuksiin. Mieti, mitä sinä oikeasti sydämessäsi haluat arjeltasi. Listaa ylös mahdollisimman konkreettisia esimerkkejä, sillä silloin saat abstrakteja haaveita paremmin tarttumapintaa, jolloin muutosten toteuttaminen tuntuu helpommalta.

On paljon helpompi lähteä kulkemaan kohti pysyvää muutosta ja omannäköistä elämää, kun tiedostaa omat arvonsa ja on niistä rehellinen itselleen. Mitkä asiat ovat minulle elämässä tärkeitä? Mitä ilman voisin elää ja minkä eteen tekisin tarvittaessa paljonkin uhrauksia? Millaisia asioita hyväksyn elämääni ja missä kohtaa vedän rajani? Sisäinen motivaatio tekemiseen löytyy aina lopulta siitä, että tekee asioita omien arvojen mukaisesti. Kirjoita arvosi ylös ja ripusta ne näkyvälle paikalle. Näin voit aina palata niihin ja pohtia, elätkö juuri nyt elämää omien arvojesi mukaan.TEE KONKREETTISIA TEKOJA

Olet varmaan nähnyt ympärilläsi niitä ihmisiä, joilla on aina suuret suunnitelmat elämänmuutoksesta ja siitä, millaiselta heidän uusi elämänsä tulee näyttämään? Kuuntelet heitä ehkä salaa hieman kateellisena, mutta unohdat, että suurista puheista huolimatta harva todella saavuttaa edes murto-osaa noista puheista. Selkeät suunnitelmat on tärkeitä, mutta haaveiden lisäksi muutosten toteutumiseen tarvitaan myös konkreettisia tekoja ja pitkäjänteisyyttä.

Mitä yleisemmällä tasolla unelmasi ovat, sen vaikeampi niitä on lähteä toteuttamaan. Tällöin meidät valtaa usein olo, että projekti on mahdottoman suuri, emmekä oikein tiedä, mistä aloittaisimme. Pyri jakamaan unelmasi mahdollisimman konkreettisiin ja toteuttamiskelpoisiin osiin. Pienetkin askeleet nimittäin edistävät suurempaa tavoitetta. Mitä suurempi muutos tai haave on kyseessä, sitä enemmän töitä sen eteen tulee tehdä. Tulet kuitenkin kiittämään itseäsi tehdystä työstä, kun huomaat jonain päivänä, että toteutit juuri sen, mistä haaveilitkin.

MUUTA ASENNETTASI ARKEEN

Arki. Mitä tuo sana sinussa herättää? Useimmille arkea leimaa stressi, kiire ja seuraavan loman odotus. Saatat huomata, kuinka koko asenne arkea kohtaan muuttuu, kun alat elää omannäköistäsi elämää. Tämä johtuu siitä, että teet arjessa asioita, joista oikeasti nautit ja joista saat virtaa. Mieltä voi hieman huijata jo ennakkoon, mikäli nykyinen arki tuntuu turhan tahmealta: voit alkaa tietoisesti etsiä nykyisestä arjestasi positiivisia asioita sekä pohtia, oletko tarkoituksella tai tiedostamattasi luonut jo pohjaa jollekin unelmaelämäsi osa-alueelle. Huomaat mielialasi olevan korkeampi, kun keskityt arjessa positiivisiin asioihin ja siihen, kuinka voit kehittää arjesta enemmän omannäköistä – sen sijaan, että miettisit vain sitä, mitkä osa-alueet ovat huonosti. On hyvä tiedostaa, mitä asioita haluaisit muuttaa, mutta niitä on turha jäädä murehtimaan.TEE YKSI MUUTOS KERRALLAAN

Ehkä haluaisit muutosta monella elämän osa-alueella, mutta yritä olla haukkaamatta liian isoa palaa kerralla! Aloita yhdestä asiasta ja tee siitä rutiini, siirry sitten vasta seuraavaan. Saatat kokea muutosähkyn tai luoda itsellesi epärealistisia tavoitteita, jos yrität hoitaa kaikki muutosta vaativat asiat arjessasi kerralla. Kenenkään voimavarat eivät riitä siihen, että aloittaa rankan treeniputken, vaihtaa kerralla koko ruokavalion, lähtee setvimään pariterapiassa suhteen ongelmakohtia ja pistää samaan syssyyn työelämän uusiksi.

Aloita sellaisesta osa-alueesta, jonka tiedät antavan sinulle voimaa jaksaa muidenkin osa-alueiden muutokset. Esimerkiksi hyvät ja terveelliset elämäntavat kantavat taatusti huonoja paremmin läpi elämäntilanteiden muutokset. Työelämän uudelleenjärjestäminen voi puolestaan luoda ihan uusia mahdollisuuksia parisuhteelle.

LASKE RIMAA JA OLE KÄRSIVÄLLINEN

Lähde rohkeasti toteuttamaan, äläkä odota, että olet saanut aikaan täydellisen suunnitelman. Elämä soljuu eteenpäin pysähtymättä, jolloin parhaankin suunnitelman tielle voi yhtäkkiä tulla mutkia. Myöskään täydellistä toteutumista ei kannata heti odottaa, sillä muutokset vaativat usein muutaman yrityksen ja erehdyksen ennen lopullista onnistumista. Epäonnistumiset ja virheet ovat vain hidaste, eivät este muutokselle. Niistä voi ottaa oppia ja siirtyä sitten kokeilemaan jotain muuta. Tärkeintä on, ettei anna oman täydellisyyden tavoittelun estää aloittamasta.

Kaikissa muutostilanteissa on hyvä muistuttaa itseään kärsivällisyyden tarpeesta: mikään ei tapahdu hetkessä. Hyviä asioita kannattaa toden totta odottaa, ja asioita osaa myös arvostaa aivan eri tavalla, jos niiden eteen on tehnyt enemmän töitä. Kiitollisuus kasvaa prosessin mukana, eikä oikopolkuja onneen ole, kun kyse on arjen nostamisesta unelmatasolle!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.