a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

UUSIMMAT ARTIKKELIT

UUSIMMAT BLOGIT

 • 20/10/2018

  Yllätä kumppanisi rakkauskirjeellä

  Rakkauskirjeet ovat asia, joka ei mene koskaan muodista, ja ne sulattavat taatusti kovimmankin sydämen. Kirjeessä voi sanoa asioita, joiden sanominen ääneen tuntuisi liian hempeilevältä. Kirjeeseen tulee usein kirjoitettua myös sellaisia asioita, joita olisi pitänyt sanoa jo kauan sitten. Rakkauskirje vahvistaa suhdetta ja lähentää, mutta kuinka sellaisen kirjoittaminen onnistuu?

  Oisa Lifestyle
 • 09/10/2018

  Valitse ystäväsi oikein

  Oletko koskaan miettinyt, miksi olet valinnut ystäviksesi juuri ne ihmiset, joiden kanssa vietät aikaa? Oletko tietoisesti päättänyt olla ystäviä juuri heidän kanssaan vai oletko vain ajautunut sen kummemmin miettimättä ystävyyssuhteisiin? Ystävillä on yllättävän suuri vaikutus hyvinvointiimme ja siihen, kuinka onnellisia olemme.

  Oisa Lifestyle
 • 02/10/2018

  Mitä rakkauden kieltä puhut?

  Olet ehkä kuullut puhuttavan rakkauden eri kielistä. Alkujaan Dr. Gary Chapmanin kynästä syntynyt parisuhdeopas The Five Love Languages on muuntautunut aivan omaksi ilmiökseen, eikä suotta. Meillä jokaisella on nimittäin oma luontainen tapamme osoittaa toisille rakkautta.

  Oisa Lifestyle
 • 28/09/2018

  Uteliaisuus arjen voimavarana

  Uteliaisuus on voimavara, jota harva meistä hyödyntää täysillä omassa arjessa. Jumiudumme helposti paahtamaan elämää läpi samanlaisena päivästä toiseen. Rutiinit ja tasainen arki on toisaalta hyvä, mutta liian kapeaksi urautunut elämä vie mahdollisuuden nähdä maailma sen kaikkine väreineen ja elämyksineen.

  Oisa Lifestyle
 • 15/09/2018

  6 vinkkiä aamuheräämisen helpottamiseen

  Lämmin peitto ja pehmeä sänky vetävät aamulla puoleensa magneetin lailla. Olisi ihanaa sulkea silmät vielä hetkeksi ja nautiskella unen jälkimainingeista. Kännykän torkkunappia tulee painettua liian monta kertaa aivan huomaamatta, ja pian onkin jo tulipalokiire ehtiä aamutoimille.

  Oisa Lifestyle
 • 08/09/2018

  Ota syksystä kaikki irti

  Takana on pitkä kuuma kesä, josta luopuminen tuntuu haikealta. Kasvoja vasten piiskaava kylmä syysmyrsky saa mielen kiroamaan niin, että harkitset muuttoa jonnekin, jossa aurinko paistaa aina, eikä arjen stressistä ole tietoakaan. Vaikka syksy vaatii ihanan kesän jälkeen tottumista, on siitä mahdollista nauttia, kun valitsee asenteensa oikein.

  Oisa Lifestyle
 • 01/09/2018

  5 rakkauden tekoa arkeen

  Meistä kaikista on ihana kuulla, että olemme rakastettuja ja meistä välitetään. Vaikka toisen ihanat sanat ovat usein herkkua itsetunnollemme ja yhteiselle yhteydelle, saattavat ne joskus jäädä arjen kiireiden jalkoihin. Ja toisaalta, vaikka toinen kuinka kehuisi ja sanoisi rakastavansa, joskus teot vain painavat vaakakupissa enemmän.

  Oisa Lifestyle
 • 01/09/2018

  Kuinka hyggeillä arkenakin

  Voit esimerkiksi vetää päälle väljän villapuseron ja uppoutua kotitekoisen omenapiirakan kanssa pehmoisen sohvatuolin pohjalle niin, ettet vilkaisekaan kännykkää. Ennen kaikkea hygge on hyvää elämää, elämää, jossa on aikaa rentoutumiselle ja nautinnolle, itselle ja ystäville. Tärkeintä on tietoisesti hakea ympärilleen hyviä asioita ja vaalia niitä.

  Oisa Lifestyle
 • 21/08/2018

  Näin saatat vaikean projektin loppuun

  Aina se, mitä meidän täytyy tehdä ja mikä meitä kiinnostaa, eivät kohtaa. Jostain pitäisi kuitenkin löytää motivaation siemeniä tämän pakkopullan leipomiseen. Pahimmillaan pitkään jatkunut tekemisen välttely johtaa tuskastumiseen, mikä taas omalta osaltaan vie aikaa ja enregiaa. Vastenmielisistä projekteista on kuitenkin mahdollista päästä eroon.

  Oisa Lifestyle
 • 04/08/2018

  Luovuus käyttöön arjen askareissa

  Luova tapa kokeilla asioita pitää aina sisällään mahdollisuuden epäonnistua, se on väistämätön totuus. Silti on hyvä muistaa, että kaikki maailman luovat ratkaisut ja keksinnöt ovat loppujen lopuksi vain jokin versio ihan ensimmäisestä ideasta.

  Oisa Lifestyle
 • 25/06/2018

  10 treffivinkkiä kesään

  Kevät saa hormonit hyrräämään, ja kesä onkin vuoden parasta aikaa deittailuun. Joskus käy kuitenkin niin, että hyvät treffi-ideat loistavat poissaolollaan, kun pitäisi tehdä vaikutus uuteen tuttavuuteen tai piristää olemassaolevaa parisuhdetta. Oisan toimitus päätti rientää apuun ja kasata kymmenen hyvää treffivinkkiä tälle kesälle!

  Oisa Lifestyle
 • 20/06/2018

  Näin toivut henkisesti loman jälkeen

  Vaikka lomaltapaluun aiheuttamaa mielialan lasku ei ole varsinainen oireyhtymä, vaivaa se yhä useampia meistä. Teemme lomalla arkea enemmän asioita, joista nautimme, eivätkä arjen paineet ja stressi ole samalla tavalla läsnä. Onko ihanan ja rennon lomafiiliksen kuitenkaan pakko loppua, vaikka paluu arkeen olisi pakollinen?

  Oisa Lifestyle
 • 11/06/2018

  Näin raivaat kalenterista lisää aikaa itselle

  Milloin viimeksi kurkkasit kalenteriasi sillä silmällä? Mihin suurin osa ajastasi kuluu? Käytätkö aikaasi asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi? Paahdamme nykyään pää kolmantena jalkana pitkin elämän polkua, mutta emme aina muista pysähtyä miettimään, miksi teemme niitä asioita, joita teemme.

  Oisa Lifestyle
 • 05/06/2018

  Varallisuusvalmentajan vinkit fiksumpaan rahankäyttöön

  Moni meistä stressaa ja tuskailee raha-asioista: elämme kädestä suuhun tai makuutamme säästöjä pankkitilillä, vaikka niistä voisi saada enemmän irti erilaisilla sijoituksilla. Pankin sijoitusneuvojat pikkutakeissaan voivat tuntua kuitenkin pelottavilta, eikä omaa taloustilannetta haluta välttämättä lähteä puimaan kenen tahansa kanssa.

  Oisa Lifestyle
 • 30/05/2018

  Näin vältät kesälomastressin

  Kesälomakausi lähestyy kovaa vauhtia, ja suunnitelmien teko käy kuumana. Joillekin parasta lomatekemistä on karata kauas mökille, toisten nauttiessa kaupunkien kesätarjonnasta. Vaikka loma on ihana ja positiivinen asia, aiheuttaa se meissä usein myös yllättävää ahdistusta ja stressiä.

  Oisa Lifestyle
 • 15/05/2018

  Selätä kodin säilytysongelmat

  Vaikka kuinka kierrätät, konmaritat ja karsit tavaraa, ei edes välttämättömyyksille tunnu löytyvän kotoa järkevää säilytystilaa. Yllättävän moni tuskailee kodin järjestämisen ja säilytysratkaisujen toimimattomuuden kanssa. Vaikka säilytystilaa kotona olisikin, saattaa olla, ettei se toimi oman perheen käytössä toivotusti.

  Oisa Lifestyle
 • 05/05/2018

  Meikkikaappi kondikseen

  Putiloita ja putkiloita joka puolella. Peilikaapissa muisto edellisen viikonlopun bilereissun viimehetken ehostuksesta ja annos arkiaamujen hammastahnahätiköintiä. Meikkivoidetta lavuaarissa, teroitinroskaa meikkipussin pohjalla ja missä hemmetissä se parempi ripsari taas on? - Kuivuneena tietenkin. Miten muut onnistuvat samanaikaisesti pitämään homman hallussa ja naaman nättinä?

  Oisa Lifestyle
 • 30/04/2018

  Näin opit olemaan paremmin läsnä

  Meitä kannustetaan jatkuvasti elämään enemmän hetkessä ja olemaan paremmin läsnä arjessa. Läsnäolosta tehdään lähes suoritus, josta moni ottaa turhia paineita. Todellisuudessa läsnäolo on voimavara, jonka avulla voimme elää entistä antoisampaa arkea.

  Oisa Lifestyle
 • 23/04/2018

  Näin teet siivoamisesta hauskempaa

  Vaikka tiedät, että viikkosiivous on välttämätön aloittaa, et saa itseäsi millään ylös sohvalta. Keksit korviketekemistä ja vitkuttelet parhaasi mukaan - siivous ei todellakaan ole suosikkiasioitasi maailmassa. Vaikka siivouksesta ei varmasti koskaan tule viikkosi kohokohtaa, voit tehdä pienillä asioilla siitä astetta hauskempaa.

  Oisa Lifestyle
 • 22/04/2018

  Mitä arvostat kumppanissasi?

  Kokeile kommunikaation helpottamiseksi kumppanisi kanssa harjoitusta, joka auttaa teitä näkemään toisissanne hyviä ja arvostettavia asioita. Harjoituksen tarkoituksena on lisätä ymmärrystä toisianne kohtaan sekä edistää avoimuutta ja kunnioitusta parisuhteessa. Ei kuulosta huonolta, eihän?

  Oisa Lifestyle
 • 17/04/2018

  Näin kommunikoit paremmin arjessa

  Kommunikointi ja siihen liittyvät ongelmat ovat yksi isoimmista kompastuskivistä ihmissuhteissa. Oletukset, väärinymmärrykset ja niistä ajan mittaan muodostuvat negatiiviset uskomukset luovat ihmisten välille muurin, jonka yli pääseminen vaikeutuu tilanteen jatkuessa. Usein emme kiinnitä huomiota huonoon kommunikaatioon arjessa, vaan ongelma tulee esiin riita- ja kriisitilanteissa.

  Oisa Lifestyle
 • 10/04/2018

  Näin helpotat sisarusten välistä kateutta

  Päivä on tuskin ehtinyt alkaa, kun ensimmäiset riidat jo kajahtavat ilmoille: tuo teki sitä ja tämä taas tätä. Yhdellä on puuroa hiuksissa ja se on kuulemma toisen vika. Suosikkinallen korva on irti - ihan taatusti tuo toinen teki sen. Otat yhden syliin ja toinen änkeää väkisin perässä, vetäisee muka vahingossa toista hiuksista. Huutoa, parkua ja jatkuvaa eripuraa.

  Oisa Lifestyle
 • 07/04/2018

  Voimalauseilla virtaa arkeen

  Ah arkea! Monet meistä varmasti tunnistavat kuinka vaikeaa seesteisyyden säilyttäminen on kiireen keskellä. Varsinkin yllättävät tilanteet ja ongelmalliset ihmissuhteet koettelevat joskus kärsivällisemmänkin kaverin hermoja. Tällöin tarvittaisiin voimaa vuorovaikutustilanteiden hoitamiseen eikä sisäisen rauhan tunteen saavuttaminenkaan olisi ollenkaan huono juttu!

  Oisa Lifestyle
 • 28/03/2018

  Ammattijärjestäjän vinkit toimivampaan arkeen

  Kadehditko ystäväsi viimeisen päälle järjestyksessä olevaa kotia? Mietitkö kaikkia niitä tavarakasoja, jotka lymyilevät kaapeissasi ja kaaosta, joka on huomaamatta vallannut kotisi? Tavaraa tuntuu olevan loputtomasti, mutta mielikuva valtavasta raivausurakasta ei vaan houkuttele. Tyydyt selviytymään omassa kodissasi, vaikka tiedät, että hujan hajan ovat tavarat aiheuttavat stressiä.

  Oisa Lifestyle
 • 23/03/2018

  Näin otat vaikean asian puheeksi helpommin

  Anoppisi änkeää joka tuutista lapsenne kasvatuskeskusteluihin, ja töissä pitäisi pomon kanssa ottaa puheeksi sinua toistuvasti häiritsevät työyhteisön epäkohdat. Jänistät kuitenkin aina, kun keskusteluille olisi sopiva sauma. Kiusallisten ja vaikeiden asioiden ottaminen puheeksi ei ole koskaan mukava tehtävä. Tässä muutamia vinkkejä, joilla selviät tilanteesta hiukan helpommin.

  Oisa Lifestyle
 • 17/03/2018

  Hissipuheella hermot kuriin

  Silloin tällöin tulee vastaan tilanteita, jolloin meidän pitäisi pystyä olemaan vakuuttavia ja uskottavia. Kohtaamme yllättäen ihmisiä, joille meidän pitäisi myydä oma asiamme ja saada heidät kiinnostumaan välittömästi. Takeltelun sijaan kannattaa laatia itselleen liikemailmasta tunnettu hissipuhe.

  Oisa Lifestyle
 • 10/03/2018

  Kuinka päästä eroon turhasta tavarasta?

  Ammattijärjestäjät ja KonMarittajat suosittelevat hävittämään tavaran heti, kun siitä on päätetty luopua. Tämä estää sen, ettet vahingossakaan ala myöhemmin kaivella jo karsittuja tavaroita tai vaatteita. Lisäksi ylimääräinen tavara on aina sitä itseään, eli ylimääräistä tavaraa ja turha sitä on säilöä kellarikomerossa tarpeettomana.

  Oisa Lifestyle
 • 09/03/2018

  DriveNow – mikä ihmeen yhteiskäyttöauto?

  Autoon liittyvät laskut kismittävät, eikä hymy todellakaan ole herkässä auton hajotessa tien poskeen keskelle räntäsadetta. Puhumattakaan autoilun aiheuttamasta morkkiksesta ympäristö- ja ilmastoasioihin liittyen. Kuvittele, jos voisit käyttää autoa vain silloin, kun sitä oikeasti tarvitset, ilman huolta auton ylläpidosta, päästöistä tai suurista kuluista. In your dreams?

  Oisa Lifestyle
 • 03/03/2018

  Uutta ilmettä kotiin pienellä budjetilla

  Haluaisit kotiisi vaihtelua, mutta lompakko ei kestä kokonaivaltaista muutosta. Tuntuu, että on helpompi antaa kodin olla ennallaan, sillä raha ja hermot eivät kestä upouutta sisustusta tai rahakasta remonttia. Kuulostaako tutulta? Kokosimme vinkkejä, joilla uudistat kotia hiljalleen edullisesti ja helposti!

  Oisa Lifestyle
 • 27/02/2018

  Kännykän kevätsiivous

  Välillä silti tuntuu, että se puhelin, vaikka niin tärkeä onkin, värähtää miltei jatkuvasti, milloin milläkin asialla. Kiireessä, ja kiitos puhelimien tilavan muistikapasiteetin, kännyköihin kertyy kaikenlaista ylimääräistä, jota ei vain ehdi tai muista hävittää. Yleensä tällainen kaaos kännykässä vaikeuttaa asioiden löytämistä juuri silloin, kun niitä oikeasti eniten

  Oisa Lifestyle
 • 24/02/2018

  Silmät auki unelmaduunin hakija

  Opiskelijat, alanvaihtajat ja muut työnhakijat törmäävät jatkuvasti neiti ja herra täydellisiin, jotka vievät heiltä työpaikat aivan heidän neniensä edestä. Koulutusta ja kokemusta pitäisi olla pilvin pimein, eikä niistäkään huolimatta mikään työnantajalle tarjottava lisäarvo tai sirkustemppu silti tunnu riittävän.

  Oisa Lifestyle
 • 12/02/2018

  Näin lisäät helposti järjestystä elämääsi

  Ihmetteletkö, kuinka jotkut ihmiset vaikuttavat olevan koko ajan tilanteen tasalla, pitäen asiat vaivattoman oloisesti järjestyksessä. Samalla mietit, mihin hukkasit taas puhelimesi ja miksi sukkakoria joutuu kaivamaan ikuisuuden, jotta edes suunnilleen samaa paria olevat yksilöt löytyvät. Nappaa tästä muutama vinkki testiin, mikäli kaipaat omaan elämääsi lisää järjestystä.

  Oisa Lifestyle
 • 07/02/2018

  Jännittääkö esityksen pitäminen?

  Varsinkin jos esiinnyt puhumalla, on luonnollisuus ja luonnollinen puhe avainasemassa. Jos puhut pelkkää ammattijargonia, yleisösi saattaa tippua kyydistäsi ja kiinnostus aihettasi kohtaan vähentyä merkittävästi. Mieti jo ennen esitystäsi kaikki käyttämäsi käsitteet läpi. Vältä kaikkea raskasta ja epämääräistä, sekä pyri löytämään arkisemmat tavat sanoa asiasi. Perinteise

  Oisa Lifestyle
 • 03/02/2018

  Koti kuntoon siivouspäivän strategialla

  Kodin siivoaminen on osa arkea, tykkäsi siitä tai ei. Välillä kodin järjestyksen ylläpitäminen saattaa tuottaa eripuraa perheenjäsenten kesken ja varsinkin jos edessä on iso urakka kuten siivouspäivä. Me Oisalla kuitenkin uskomme, että arki on ihmisen elämän parasta aikaa ja jopa siivousprojektista voi nauttia, jos sen suunnittelee hyvin. Listasimme bisnesmaailman oppeja hyödyntäen

  Oisa Lifestyle
 • 02/02/2018

  Näillä vinkeillä eroon vitkuttelusta

  Tiedät, että tietyt asiat pitäisi saada tehtyä, mutta jostain syystä eteen tulee aina jotain mielenkiintoisempaa, kun olisi hyvä hetki hoitaa pakolliset asiat alta pois. Kaikki meistä vitkuttelevat joskus, mutta ongelmaksi vitkuttelu muodostuu silloin, kun se huonontaa toimintatehoa tai aiheuttaa ahdistusta. Keräsimme vinkkejä, jotka auttavat vähentämään vitkuttelua.

  Oisa Lifestyle
 • 24/01/2018

  Työnhakuvinkit somessa!

  Onneksi sosiaalinen media on tehnyt työnhausta hiukan helpompaa ja luomalla pienimuotoisen somestrategian työnhaun tueksi, voit saavuttaa tuloksia, joita ei varmasti kotona istumalla ja odottamalla saisi aikaan. Työnhaku sosiaalisessa mediassa sopii varsinkin niille, jotka jo nyt viettävät vapaa-aikaansa kännykän tai tabletin näyttöä tuijottaen.

  Oisa Lifestyle
 • 18/01/2018

  Menikö taas tunteisiin?

  Työpaikalla ärsyttää viivästynyt palaveri ja tympeä työkaveri. Kotona auki jätetyt kaapinovet ja lapsen ikuinen kitinä. Ja hermostuitko taas tahtomattasi tai menikö kumppanin kiukuttelu aivan yli hilseen? Joskus arki menee niin sanotusti tunteisiin ja tulee käytyä kierroksilla. Treenaamalla tunneälyä voit kuitenkin parantaa elämänlaatua ja kanssaihmisten hermoja:

  Oisa Lifestyle
 • 17/01/2018

  Erota vai ei?

  Jokaisessa parisuhteessa tulee väistämättä eteen rankempia ajanjaksoja, ja ajoittain mieleen hiipii ajatus siitä, olisiko ero paras vaihtoehto tilanteeseen. Jos mietit vakavasti, olisiko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella vai saisitteko asiat vanhan kumppanin kanssa vielä selvitettyä, tässä muutamia asioita auttamaan ajatustyötä.

  Oisa Lifestyle
 • 11/01/2018

  Yksi mekko – kuusi asua

  Vaatekaappisi pursuaa yli äyräiden, mutta tuskailet silti päivittäin pukeutumisen kanssa: koskaan ei löydy mitään sopivaa puettavaa. Vaikka voisi kuvitella, että runsas shoppailu takaa asun kaikkiin tilaisuuksiin, on pieni, mutta tarkkaan harkittu vaatekaappi todellisuudessa huomattavasti käytännöllisempi.

  Oisa Lifestyle
 • 04/01/2018

  Esimieskö avain hyvään työilmapiiriin?

  Olet koulutustasi vastaavassa mukavassa työssä, jossa työtehtävät saavat sinut innostumaan. Aiemmin et malttanut odottaa, että pääset työpöydän ääreen, mutta yhtäkkiä huomaat, että töihinmeno on alkanut ahdistaa. Harmittavan moni meistä kokee ahdistusta ja ikäviä tunteita työelämään liittyen. Kuinka paljon esimiehelle on valtaa työilmapiirin muutoksiin?

  Oisa Lifestyle
 • 30/12/2017

  Parisuhteiden valmentaja neuvoo: unohda lupaukset!

  Uuden vuoden lupauksilla on taipumus kestää juuri niin kauan, kuin niitä jaksaa pitää mielessä. Uuden asian mielessä pitäminen on haastavaa. Useimmiten uutta tapaa tulee noudatettua kolmesta seitsemään päivään ja sitten se vain unohtuu. Siinäkin tapauksessa, että tapa olisi aivan helppo!

  Oisa Lifestyle
 • 27/12/2017

  Tiedätkö mitä koirasi tarvitsee?

  Koiran kehonkielen ymmärtäminen on välttämätöntä vahvan ja luottamusta herättävän suhteen rakentamisen kannalta. Listasimme kasan hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit ymmärtää karvakuonoja entistäkin paremmin.

  Oisa Lifestyle
 • 02/06/2018

  Kesäloma, someloma?

  Tekeekö some minut sitten onnettomaksi ja siksi tahdon luopua siitä? Herättävätkö muiden kesämenot niin suurta kateutta, että tahdon sulkea ne pois silmistäni? Entä eikö edes ystävieni kesäkuulumiset kiinnosta sen vertaa, että seuraisin heidän tapahtumiaan?

  Emma Ketonen
 • 26/05/2018

  Rakkain tavarasi on roska

  Ajattelin, että vaikka avaimenperä oli äidilleni jonkinlainen isovanhemmuuden symboli, minulle se olisi laatikossa viruessaan enemmänkin jonkinlainen muistutus lapsettomuudesta. Tavara, joka odottaisi tarkoitustaan.

  Emma Ketonen
 • 20/05/2018

  Kaduttaako karsiminen?

  Yksin kaksiossa asutellessani innostuin konmarittamisesta ja heti alkuun hävitin noin 80% vaatteistani. Lisäksi otin tavoitteeksi saada kasaan ison tatuoinnin verran rahaa, joten myin myös turhat tilpehöörini  ja sisustustavarani pois facebook-kirppiksillä. Nyt jalassa on parin vuoden ajan komeillut noin 500 euron arvoinen peura, enkä voisi olla enempää tyytyväinen kyseiseen sijoituksee

  Emma Ketonen
 • 13/05/2018

  Minimalisti vai pummi?

  Olen kokemukseni perusteella jo melko hyvä pakkaamaan riittävän määrän vaatteita ja tavaroita mukaan. Kyläpaikoissani pääsen yleensä pesemään pyykkiä ja läheiseni ovat jo tottuneet tietynlaiseen lainailuuni. Silti välillä mietin, missä menee minimalistisen elämäntavan ja pummaamisen raja?

  Emma Ketonen
 • 07/05/2018

  Montako vaatetta omistat?

  Vaikka olen karsinut vaatekaappiani jo paljon ja sieltä löytyy nykyään muutakin kuin mustaa pitsiä ja pieruverkkareita, olen ajatellut ennen kesää tehdä vielä yhden kierroksen. Aion laskea joka ainoan sukan ja t-paidan ja punnita vielä kerran: tuottaako tämä minulle todellakin iloa. Ja ennen kaikkea tahdon selvittää: montako vaatekappaletta omistan?

  Emma Ketonen
 • 29/04/2018

  Mistä sen tietää, että rakastaa?

  Näiden kuukausien aikana olen saanut huomata, että rakkaimpani on kiukutteleva, unohteleva ja kyvytön tekemään päätöksiä. Hän taas on joutunut todistamaan, että minä olen teräväsanainen, sotkeva ja helposti katkeroituva. Olemme myös lyhyessä ajassa kohdanneet haasteita, joita jotkut parit saavat odottaa vuosia.

  Emma Ketonen
 • 14/04/2018

  Kuinka luopua rakkaudesta?

  Tässä kohtaa on ehkä turha enää alleviivata kuinka paljon rakastan äänikirjoja. Oikeastaan rakastan kaikkea kirjoihin, elokuviin tai ylipäätään tarinoihin liittyvää, mutta äänikirjat ovat ottaneet pysyvästi paikan sydämessäni. Tunteiden paloni äänikirjoja kohtaan saattaa juontaa lapsuudestani, sillä jo silloin olin kuuntelukasettien suurkuluttaja.

  Emma Ketonen
 • 08/04/2018

  Treenin arvo?

  Siirrytään hetkeksi uhkakuvista mahdollisuuksien ääreen: mitä minä voin saavuttaa liikkumalla tunnin joka päivä seuraavan kuukauden ajan? Tämän ensimmäisen viikon kokemuksella voin sanoa, että aika paljonkin. En ole tuijotellut vaakaa tai laskenut toistoja salilla, mutta olen saanut aikaan paljon muuta.

  Emma Ketonen
 • 31/03/2018

  Kiireisen treeniohjelma

  Aina tasaisin väliajoin minulle tulee  fiilis, että nyt pitää lisätä tai tehostaa treeniä.  Joka  ainut kerta toivon, että hakutulokset olisivat tuoneet eteeni jonkin ihmelääkkeen: yksinkertaisen ja helpon treeniohjelman, jonka tahtoisin tehdä vaikka päivittäin ja osaisin ulkoa unissanikin. 

  Emma Ketonen
 • 11/03/2018

  Unelmaduuni vs. paskaduuni

  Työ on jotain, johon kulutamme ison osan valveillaoloajastamme, joten on ehkä ihan hyväkin, että aihe kiinnostaa. Uskallan myös väittää, että aika moni meistä on pohtinut kerran jos toisenkin, että onko se oma työpaikka tai opinahjo itselle “se oikea”.

  Emma Ketonen
 • 04/03/2018

  Mistä säästät, kun säästät

  Nyt kun puhutaan rahasta, voin heti kättelyssä myöntää, etten ole mikään talousexpertti, vaan päinvastoin. Olen aina ollut aika höveli rahankäyttäjä ja sitä mukaa kun euroja on tullut tilille, niitä on myös mennyt. Varsinaista materiaa en ole koskaan erityisemmin haalinut tai rakastanut, mutta vasta tutustuessani minimalismiin, ymmärsin, että kulutustottumukseni ja tolkuton tuhlai

  Emma Ketonen
 • 25/02/2018

  Kuukausi kodittomana 4/4

  Toiseksi: asunto ja asuminen on iso menoerä, mutta eläminen ilman asuntoa on myös rajoite. Lisäksi ilman tukikohtaa levottomasta ihmisestä tulee vielä levottomampi. Toivoin kokeilulla saavuttavani vapautta, mutta vapaus on vain näennäistä, jos se tullessaan tuo lisää uusia rajoituksia.

  Emma Ketonen
 • 13/02/2018

  Kuukausi kodittomana osa 3/4

  Siitä syntyi ajatus, älytön unelma, elämisestä pakettiautossa. Tarkoitukseni, oli ensin (kodittomana) rahaa säästettyäni, ostaisin vanhemman pakettiauton ja tuunaisin sen asuttavaan kuntoon. Olisin lähtenyt lähtenyt sillä reissuu kevään tullen ja vasta talvella etsinyt jonkin kiintopisteen, missä oikeasti asua. Työt kulkivat siinä missä läppärikin ja koirat olisivat mahtuneet ky

  Emma Ketonen
 • 04/02/2018

  Kuukausi kodittomana osa 2/4

  Kuitenkin vasta palattuani kotimaan kamaralle, kodittomuus iski kunnolla kasvoille. Takana oli noin yhdeksän tunnin yölento ja edessä neljän tunnin ajomatka lentokentältä kotiin. Aikaero rassasi ja koneessa huonosti nukutut yöunet eivät parantaneet tilannetta. Matkalla pysähdyimme huoltoasemalle vessaan ja peilissä odotti järkyttävä näky. Reissussa rähjääntynyt ulkomuotoni ei imar

  Emma Ketonen
 • 23/01/2018

  Kuukausi kodittomana osa 1/4

  Tyttö istuu koira sylissään, edessä tyhjä kahvikuppi puolillaan kolikoita. Ihmiset kävelevät massoina ohi päätään kääntämättä. Tahtoisin pysähtyä, mutta kaikilla on niin kiire, että pelkään jääväni itse jalkoihin jos seisahdan hetkeksikin. Eikä minulla ole edes käteistä tai mitään muutakaan annettavaa. Reissubudjettini on minimaalinen, mutta varmaan parempi kuin hänen

  Emma Ketonen
 • 14/01/2018

  KOVA MUIJA

  Viikko sitten kirjoitin suunnitelmistani osallistua Helvetinviikkoon, ja nyt on noin viikon verran kärvennetty helvetin liekeissä! Saldona suunnaton määrä väsymystä ja lihassärkyä, oppia omasta itsestä sekä orastava flunssa! Heikosta hyvinvoinnistani huolimatta kasasin kuitenkin blogiini viikon rutistuksen tulokset ja havainnot. Tässä vielä kertaus Helvetinviikon tärkeimmistä teem

  Emma Ketonen
 • 07/01/2018

  Helvetin Helvetinviikko

  Tutustuin Minimalilsti.net blogin innoittamana aivan mahtavaan kirjaan, Erik Bertrand Larssenin HELVETINVIIKKOON, joka kolahti kovaa minun mukavuudenhaluiseen tajuntaani. Ahmin kirjan muutamassa päivässä ja aloin välittömästi suunnitella omaa helvetinviikkoani! MIKÄ HELVETIN HELVETINVIIKKO? “Armeijassa helvetinviikko tarkoittaa sekä fyysisesti että psyykkisesti äärimmäisen rankkaa,

  Emma Ketonen
 • 27/12/2017

  Mikä ihmeen minimalisti

  Aloitan Arkimaakari-blogini kertomalla teille tarinan. Tämä tarina ei kerro siitä kuinka minusta tuli minimalisti, tai miksi rakastan intohimoisella tavalla ihan normaalia ja tylsää arkea. Tässä tarinassa ei ole joulunsanomaa, eikä oikeastaan sen taikaakaan. Se on kuvaus ajasta jossa elämme. Tähän tarinaan kuuluu joulupöytä sekä perheeni.

  Emma Ketonen
Tykkää Oisasta Facebookissa ja saat tuoreimmat sisällöt suoraan feediisi!