a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Värikäs arki - Ystävät

Valitse ystäväsi oikein

Oletko koskaan miettinyt, miksi olet valinnut ystäviksesi juuri ne ihmiset, joiden kanssa vietät aikaa? Oletko tietoisesti päättänyt olla ystäviä juuri heidän kanssaan vai oletko vain ajautunut sen kummemmin miettimättä ystävyyssuhteisiin? Ystävillä on yllättävän suuri vaikutus hyvinvointiimme ja siihen, kuinka onnellisia olemme. Pelkkä ystävien määrä ei riitä, vaan tarvitsemme elämäämme ihmisiä, jotka aidosti ymmärtävät meitä ja saavat meistä parhaat puolemme esiin.

Me muutumme, kasvamme ja kehitymme jatkuvasti, minkä vuoksi on luonnollista, että myös ystävyyssuhteet muovautuvat vuosien varrella. Ei ole aivan sama kenen kanssa vietämme aikamme, joten välillä on hyvä pysähtyä miettimään työn, parisuhteen ja muun elämän lisäksi myös ystävyyttä. Vaikka ystävyyssuhteiden pohtiminen ja tarvittaessa ihmisten karsiminen omasta elämästä voi tuntua kylmältä, on se joskus oman hyvinvointimme kannalta pakollista. Kokosimme yhteen muutamia asioita, joiden avulla löydät elämääsi ystäviä, joilla on positiivinen vaikutus.

 

Oisa - Värikäs arki - Ystävät

 

SAMANTAPAISET ARVOT JA LUPA OLLA MINÄ

Aivan kuten parisuhteessakin, myös ystävyyssuhteissa on tärkeää, että osapuolet jakavat jossain määrin samanlaiset arvot. Teidän ei tarvitse olla samanlaisia, mutta tietynlaisten peruspilarien ja ajatusten elämästä on hyvä osua yksiin. Alat väkisinkin voida huonosti, jos vietät jatkuvasti aikaa sinulle epämieluisessa arvomaailmassa.

Toinen avainasia ystävyydessä on se, että molemmat saavat olla juuri sellaisia kuin ovat, kaikkine outouksineen, heikkouksineen ja hölmöyksineen. Yhteinen huumorintaju on aina plussaa, sillä nauru yhdistää ja lähentää. Pidä kiinni ja huolehdi suhteesta, kun löydät ystävän, jonka seurassa voitte molemmat olla juuri sellaisia kuin olette.

TÄYDENTÄKÄÄ JA TSEMPATKAA TOISIANNE

Meillä kaikilla on omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Ystävät voivat parhaimmillaan tukea meitä heikkouksissa, aivan kuten mekin voimme auttaa heitä kehittymään hyödyntämällä omia vahvuuksiamme. Kaikki voittavat, kun hyödynnätte vahvuuksiamme toistenne auttamiseen.

Toinen hyvän ystävän merkki on kannustaminen ja positiivinen asenne. Oletko huomannut, että viihdymme luonnostaan positiivisten ja kannustavien ihmisten seurassa? Kaikilla meillä on vaikeita hetkiä ja harmia, mutta harva jaksaa pidemmän päälle ystävää, joka on aina naama väärinpäin ja täynnä negatiivisuutta. Kaikkien ei tarvitse olla hymy korvissa hihkuva tsemppikone, mutta jokainen voi olla positiivinen omalla tavallaan.

 

Oisa - Värikäs arki - Ystävät

 

YHTEISET ASIAT YHDISTÄVÄT

Oletko huomannut, että on helpompaa tulla juttuun toisen kanssa, kun olette kiinnostuneita samoista asioista? Tämä on luonnollista, sillä juttua riittää aivan luonnostaan, kun voitte keskustella kiinnostuksen kohteistanne, eikä jutunjuurta tarvitse vääntää väkisin. Tämän vuoksi erilaiset harrastukset ja kurssit ovat erinomaisia paikkoja löytää uusia ystäviä.

Ystävä voi parhaimmillaan olla myös sparrauskaveri, varsinkin silloin, jos teillä on jokin yhteinen tavoite. Yhdessä tekeminen on hauskempaa yksin puurtamiseen verrattuna, ja kaverista saa aina tukea, kun oma ote meinaa lipsua. Parhaimmillaan autatte molemmat toisianne kasvamaan ja löytämään parhaan version itsestänne.

HYVINÄ JA HUONOINA HETKINÄ

Todelliset ystävät ovat tukenasi vaikeina hetkinä, mutta juhlivat kanssasi myös onnistumisia. Mikäli huomaat ystäviesi nauttivan epäonnistumisistasi, mutta kaikkoavan kateellisina silloin, kun sinulla menee hyvin, on syytä pohtia, ovatko he todellisia ystäviä lainkaan. Muista itsekin iloita ystäviesi onnistumisista, sillä heidän onnensa on myös sinun onnesi.

Toisaalta on taas ihmisiä, jotka jaksavat olla parhaita ystäviämme vain niinä hyvinä hetkinä. Kun elämä heittää eteen hieman haastavampia aikoja, huomaat näiden ystävien hävinneen kuin tuhka tuuleen. On helppoa olla ystävä, kun kaikki menee hyvin ja elämä on tanssia. Tosiystävyys punnitaan silloin, kun elämä rypee pohjamudissa. Hyvä nyrkkisääntö on antaa ystävyydelle yhtä paljon kuin siitä haluaa itse saada. Ystävyys on nimittäin molemminpuolinen suhde, johon tarvitaan kaksi ihmistä. Et voi olettaa saavasi kuuta taivaalta, jos et itse anna suhteelle mitään. Ole siis sellainen ystävä, jonka itse haluaisit elämääsi.

OLE ITSESI PARAS YSTÄVÄ

Yksi asia, joka ystävyyssuhteissasi on yhtenäistä, on se, että sinä olet niissä toisena osapuolena. Olet itsesi kanssa myös silloin, kun yhtään ystävää ei ole lähimaillakaan. Mikä olisikaan parempaa, kuin olla oman itsensä paras ystävä? Silloin sinulla on aina mukana joku, johon luottaa ja jonka kanssa nauttia elämästä. Sinusta tulee oman elämäsi pahimman kriitikon sijaan oman elämäsi paras tsemppari, kun päätät ottaa itsesi parhaaksi ystäväksesi. Lähetät ympärillesi positiivisia ja helposti lähestyttäviä signaaleja, kun olet sinut itsesi kanssa – tämä houkuttelee luoksesi myös muita ihmisiä, mahdollisia uusia ystäviä!

MIETI NÄITÄ KYSYMYKSIÄ:

  1. Onko ympärilläsi ihmisiä, jotka saavat sinut voimaan hyvin?
  2. Tuovatko ystäväsi sinussa esiin parhaat puolesi?
  3. Tasapainottavatko ystäväsi heikkouksiasi?
  4. Onko suhde molemminpuolinen: saavatko ja antavatko molemmat tasapuolisesti?
  5. Onko sinulla hyvä ja rakastettu olo ystäviesi seurassa?
  6. Ovatko ystäväsi tukena niin hyvinä kuin huonoina hetkinä?

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.