a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Jiujitsu Vaasa

Uusi yllättävä harrastus

Want to read this post in English? Click here!

Kuten ehkä muistatte, kävin kokeilemassa New Yorkin reissulla lajia nimeltä jiujitsu. Hurmaannun aina uusista lajikokeiluista ja tahdon hetken aikaa tosissani aloittaa niiden harrastamisen, mutta into lopahtaa yleensä aika nopeasti. Nykin reissun jälkeen katselin Vaasan jiujitsu-mahdollisuuksia, mutta kesän vuoksi ne olivat vähissä. Yleensä olisin jättänyt asian sikseen, mutta jokin tuossa lajissa kiehtoi sen verran, että kyttäsin BJJ Vaasan sivuja herkeämättä pitkin kesää.

Lopulta, kun tieto alkeiskurssin alkamisesta tuli, ilmoittauduin saman tien mukaan. Syyskuun puolivälissä tuo kauan odotettu kurssi sitten alkoi, ja olen vallan ihastunut lajiin. En olisi koskaan kuvitellut, että hikisenä lattialla painiminen sekä kuristus- ja lukko-otteiden treenaaminen olisi minun juttuni. En ikimaailmassa olisi uskonut, että edes kykenisin siihen. Mutta niin vain olen sulautunut hyvin mukaan joukkoon siinä missä kurssin muutkin osallistujat. Sisältäni on kuoriutunut todellinen taistelija!

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Jiujitsu Vaasa

 

Eräs ystäväni luki tuon postaukseni Nykistä ja Renzo Gracie Academysta ja laittoi viestiä, että hänellä olisi kaapissa gi, jonka saisin halutessani lainaan, sillä hän oli harrastuksesta tauolla. Satumme olemaan suunnilleen samankokoisia, joten tartuin kiitollisena tarjoukseen. Gi kulkeutui kätevästi Vaasaan ja istui kuin nakutettu. Vielä en ole päässyt testaamaan asua tositoimissa, mutta eiköhän senkin aika pian tule. Hommasin juuri hammassuojat, sillä aloitamme treeneissä seuraavaksi sparraukset eli siirrymme tekniikan ohella harjoittelemaan itse painimista. Odotan tätä siirtymää innolla, mutta toisaalta kauhulla. En ole koskaan paininut, joten saas nähdä, kuinka käy!

Laji on hirmu voimaannuttava, sillä siinä käytetään voiman ja koon sijaan tekniikkaa, minkä vuoksi pienikin voi pärjätä tässä lajissa. Vaikka jiujitsu on hyvin fyysinen laji, on siinä lisäksi henkinen puoli, joka minua kiehtoo. Lajin arvot tukevat todella hyvin omiani: kunnioitus, lempeys, inhimillisyys, itsevarmuus, suoraselkäisyys, itsensä kehittäminen ja vahvuus. Kaikki sellaisia asioita, joihin haluan elämässäni tähdätä ja joita arvostan myös muissa. Lajin voimaannuttavaa vaikutusta tukee myös se, että joka tunnilla oppii lisää siitä, kuinka voi puolustaa itseään sekä ylittää itsensä huomatessaan, että pystyi johonkin sellaiseen, jota ei uskonut koskaan tekevänsä. Joka tunnin jälkeen selkä on suorempi ja olo varmempi. Olen niin innoissani tästä kurssista ja siitä, että pääsen treenaamaan lajissa pidemmälle!

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.