a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Unelmat

Unelmat eivät toteudu unelmoimalla

Oletko koskaan kuullut sanontaa A goal is a dream with a deadline? Entä tämän: A goal without a plan is just a wish? Unelmat ovat ihania, mutta niissä on se huono puoli, että ne harvoin toteutuvat vain unelmoimalla. Toiset käyttävät vuosikausia haaveiluun ja unelmointiin – vain harmitellakseen, kuinka oma unelma on mahdoton tai ettei se kuitenkaan voi ikinä toteutua. Tässä tullaan heti ensimmäiseen esteeseen unelmien tiellä: jos et itse usko unelmaasi, ei kukaan muukaan usko.

Joskus vaikuttaa siltä, että toiset saavat kaiken, mitä haluavat ja heidän unelmansa toteutuvat helpon oloisesti. Älä kuitenkaan tee johtopäätöksiä lopputuloksen perusteella, sillä et voi tietää, kuinka monta vuotta ja työtuntia unelman saavuttamiseen on oikeasti mennyt. Kaikki lähtee ideasta ja unelmasta, joka saattaa muhia ja kehittyä mielessä jo pitkään ennen kuin ulkopuoliset huomaavat sen suhteen mitään toimintaa. Ensin täytyy siis määritellä unelma eli mikä on se konkreettinen asia, jonka haluat saavuttaa. Esimerkiksi ”hyvä olo” on hyvin moninainen käsite, joka on parempi pilkkoa konkreettisempiin tavoitteisiin. Haluatko voida fyysisesti hyvin ja saavuttaa vahvan kehon? Vai tahdotko mielesi tasapainoon niin, että on helpompi hengittää henkisesti? Mitä konkreettisempi tavoitteesi on, sitä paremmin pystyt sen saavuttamaan.

Ei kuitenkaan riitä, että unelmasi on selkeä. Vaikka kuinka unelmoisit sen toteutumisesta, ei kukaan tule ojentamaan valmista lopputulosta sinulle hopeavadilla. On tehtävä unelman eteen töitä. Tämä on se tylsä osuus, jossa unelmien tavoittelu monella jää. Mielestäni yhtä tärkeää, kuin töiden tekeminen unelman eteen, on kuitenkin kyky osata nähdä mahdollisuuksia, jotka voivat edistää omaa unelmaa. Saman asian toteutumiseen voi olla nimittäin useampia reittejä, ja jokin timanttinen mahdollisuus voi helposti jäädä huomaamatta, jos pusket vain eteenpäin ennalta päättämääsi reittiä. Toki suunnitelma pitää olla, eikä jäädä odottelemaan oikeaa ovea, mutta mieli on pidettävä avoinna ja katse uteliaana odottamattomillekin mahdollisuuksille. Kun mietin jälkeenpäin omia toteutuneita unelmiani, ovat niiden toteutumiseen vaikuttaneet ratkaisevasti juurikin nuo odottamattomat mahdollisuudet, joihin olen välillä hieman pelollakin tarttunut. Joskus se ovi, jota et ole ajatellut avaavasi, onkin juuri avain unelmasi saavuttamiseen.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Unelmat

 

Unelman toteutumiseen tarvitaan siis visio, sisua tehdä töitä asian eteen sekä himpun verran myös tuuria löytää oikeat mahdollisuudet. Mikään unelma ei mielestäni ole mahdoton, sillä asiat voi saavuttaa monella tapaa. Muista siis pysähtyä välillä tarkastelemaan, missä vaiheessa unelmasi toteutuminen on. Joskus saattaa nimittäin käydä niin, että paahdamme eteenpäin kohti unelmaa, emmekä huomaa, kuinka lähellä sen saavuttaminen on. Kun osaa katsoa unelman tavoittelua matkana, siitä osaa olla kiitollisempi. Pienet onnistumiset ja niiden tiedostaminen mahdollistavat myös sen, ettei tie kohti unelmaa tunnu niin suurelta. Pienikin askel on askel lähemmäs unelmaasi.

Olen monesti saanut kuulla tsempatessani toisia ihmisiä kohti heidän unelmiaan ja niiden toteuttamista, että helppohan minun on puhua, kun saan aina kaiken niin helposti ja juuri, kuten haluan. Se tuntuu kummalliselta, sillä itse en koe asiaa niin. Moni haluamani asia on kyllä toteutunut, mutta oikeastaan mikään ei siinä muodossa, kuin niistä alkujaan haaveilin. Unelman ydin on pysynyt samana, mutta sen toteutustapa on lopulta voinut olla hyvinkin erilainen, kuin kuvittelin. Olen myös tehnyt aivan valtavasti töitä unelmieni eteen. Luopunut tietyistä asioista, jotta voisin saavuttaa toisia. Valvonut öitä paahtaen projektien parissa, reissannut vuosia kahden kaupungin väliä hakemassa oppia ja kärvistellyt välillä vailla yhtään rahaa. Joten hiukan jopa huvittaa, kun joku sanoo, että unelmani ovat toteutuneet tuosta vain, koska niin ei todellakaan ole. En usko, että kenenkään unelmat voivat toteutua ilman määrätietoista ja pitkäjänteistä työtä asian eteen.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Unelmat

 

Se, että osa unelmistani on jo toteutunut, ei tarkoita, ettenkö haaveilisi edelleen. Haaveilen ja itse asiassa todella paljon. Minulla on paljon isoja ja pienempiä haaveita, joita haluaisin elämässäni saavuttaa. Jotkut ovat ihan hupsuja, jotkut taas merkittävämpiä. Nyt kun asiaa mietin, niin minusta haaveilu on yksi onnellisen elämän perusjutuista. Ilman haaveita oma elämäni ainakin olisi kovin harmaata ja toivotonta.

Tuntuu, että täällä blogissa pyörivät aiheina tällä hetkellä vain unelmat, haaveet ja ajatusten selkeytys. Mutta ne ovat asioita, jotka pyörivät tällä hetkellä paljon mielessä, joten miksi en kirjoittaisi niistä? Aion tänä vuonna toteuttaa unelmani kirjan kirjoittamisesta, joten kaipa tämä on myös omalla tavallaan sellaista itsensä psyykkausta siihen hommaan. Uskallanko oikeasti hypätä leikkiin mukaan ja toteuttaa tuon ehkä suurimman unelmani tällä hetkellä? Olisi hauska kuulla, millaisia unelmia teillä lukijoilla on – haaveiletteko pienistä arjen asioista vai isoista elämää mullistavista muutoksista?

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.