a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Treenin arvo?

Kirjoitin viikko sitten kuinka haastavaa kiireisen on löytää itselleen sopivaa tapaa ja aikaa treenata, ja päädyin pohdintojen jälkeen siihen, että tunti päivässä mitä tahansa liikunta saa riittää. En siis lähtenyt määrittelemään aerobisia ja anaerobisia ohjelmia eri päiville, vaan olen pitänyt huolen siitä, että liikun tulevana kuukautena JOKA PÄIVÄ yhtäjaksoisesti yhden tunnin verran. Toisin sanoen, olen treenannut mitä milloinkin on tehnyt mieli ja välillä ottanut kevyemminkin. Perussäännöksi olen asettanu itselleni että hommasta pitää tulla vähän hiki, eli esimerkiksi reipas kävelylenkkikin riittää, kunhan tarpominen kestää vähintään yhden kokonaisen tunnin.

MÄÄRÄKÖ KORVAA LAADUN?
Harvassa asiassa määrän sanotaan korvaavan laadun, mutta ainakin näennäisesti minun menetelmässäni homma menisi juuri niin. En noudata mitään tiettyä ohjelmaa, vaan kuntoilen fiilispohjalta joka päivä uskollisesti yhden tunnin verran: pääosassa on siis määrä. Jotkut treenaamisen ammattilaiset voisivat pitää suunnitelmaa huonona esimerkiksi siitä syystä, etten seuraa omaa kehitystäni tai tietoisesti pyri parantamaan suorituksiani. Tällä tekniikalla jotkut lihasryhmät jäävät auttamatta vähemmälle, ja fakta on, että jos alan toistaa liian samantyyppistä liikunta liian usein, on mahdollista,että saan esimerkiksi jonkinlaisen rasitusvamman tai nivelrikon.

Siirrytään hetkeksi uhkakuvista mahdollisuuksien ääreen: mitä minä voin saavuttaa liikkumalla tunnin joka päivä seuraavan kuukauden ajan? Tämän ensimmäisen viikon kokemuksella voin sanoa, että aika paljonkin. En ole tuijotellut vaakaa tai laskenut toistoja salilla, mutta olen saanut aikaan paljon muuta. Ensinnäkin, koirien kanssa viettämä aika ulkona on lisääntynyt entisestään. Olen normaalisti lenkkeillyt noin puolitoista tuntia päivässä, mutta senkin osissa ja melkolailla hitaasti löntystellen. Nyt olen reippaillut metsässä, käynyt juoksemassa, sekä viime viikonloppuna koirat pääsivät jäälle vetämään potkukelkkaa. Koirat ovat olleet iloisia ja niin omistajakin. Lisäksi useampana päivänä tunnin liikuntatavoitteeni on täyttynyt reilusti ja koko touhu on tuntunut enemmän hauskan pidolta, kuin kuntoilulta.

MITÄ LAATU SITTEN ON?
Kaikkitietävä ystäväni Wikipedia kertoo laadusta sen, että: “subjektiiviseksi laatu muuttuu vasta, kun erilaiset asiakkaat arvioivat sitä omien tarpeidensa ja kokemustensa pohjalta”. Tässä tapauksessa olen itse oman suunnitelmani “asiakas” ja voin vahvistaa menetelmäni tuntuvan ihan hemmetin laadukkaalta. Toki takana on vasta yksi viikko, mutta “tunti päivässä -systeemistä” voisi hyvin tulla tapa, jota kokeilla pidempäänkin. Lisäksi minimalistina olen määritellyt itselleni tarkkaan ne asiat, jotka tuottavat minulle henkilökohtaista arvoa. Liikunta, hyvinvointi ja hauskanpito kuuluvat ehdottomasti listalleni, joten tuntuu, että suunnan täytyy olla oikea.

Eilisen liikuntasuorituksen toteutin yhdessä ystävän kanssa. Kävelimme metsässä koiriemme kanssa, mutta ensisijaisesti me nauroimme ja juoruilimme. Palautusjuomaksi nautimme annokset jätskiä ja loppuillan vietimme television ääressä hämmästellessä tosi-tv-ohjelmien tarjontaa. Vaikka illan aikana vyötärö ei varmasti keventynyt, mieliala nousi senkin edestä.

Emma Ketonen

Arkimaakari on mukavuudenhaluinen minimalisti, luova liikkuja ja rakkaan työn raataja, joka pyrkii löytämään nostetta ja säihkettä sieltä mistä muut kutsuvat harmaaksi arjeksi. Miksi? Koska Tylsä on uusi musta!

Kommenttia:

 • Henna / Pölyä Pinnoilla

  17/04/2018 09:34

  Ihana blogi sinulla 🙂 Ulkoasu on todella raikas ja tekstit hyviä.
  Tämä oli hieno kirjoitus, ihmisten pitäisi muistaa, että liikunnan osalta kaikki liikkuminen on kotiin päin 🙂

  Maitokahvimedian tiimi toivottaa sinulle ihanaa kevään jatkoa ja mukavaa kesän odotusta 🙂

  Henna /Maitokahvimedia

  http://polyapinnoilla.blogspot.fi
  http://www.maitokahvimedia.com

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.