a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Varikas arki - Supertyyppi

Suorittajasta oman elämän supertyypiksi

Ahdistavatko ulkopuolelta tulevat odotukset siitä, että pitäisi rakentaa samaan aikaan unelmauraa, pitää koti putipuhtaana sekä panostaa huolella perheeseen ja parisuhteeseen? Tämän lisäksi ei tietenkään olisi pahitteeksi pitää itsensä ympäri vuoden timmissä kunnossa ja nauttia zenmäisestä mielentilasta 24/7. Pitäisi suoriutua niin työssä, makuuhuoneessa kuin kaupan itsepalvelukassallakin tehokkaasti, nopeasti ja asiantuntevasti, tietysti näyttäen äärimmäisen tyylikkäältä ja coolilta – huh!

Mikäli tuntuu, että elämä on yhtä suorittamista, eikä ulkopuolisten odotuksilta saa rauhaa, istu alas ja käy läpi tämän jutun vinkit ja lähde kohti omannäköistäsi, stressivapaampaa elämää. Tee itsestäsi oman elämäsi supertyyppi!

LUO SELKEÄ VISIO

Oletko koskaan miettinyt, millainen olisi unelmaelämäsi? Mitä haluaisit tehdä? Kenen kanssa haluaisit viettää aikaa? Kuinka intohimosi näkyisivät arjessa? Miltä sinusta tuntuisi? Mitä tekisit, jos saisit elää yhden päivän, kuukauden tai vuoden unelmaelämääsi? Mitä selkeämmin sinulla on mielessä se, millaista unelmaelämäsi on, sitä helpompi sinun on lähteä muuttamaan elämääsi siihen suuntaan.

Visio on hyvä tuoda näkyväksi esimerkiksi unelmakartan, kirjoittamisen, piirtämisen, Pinterest-kuvakansion tai muun itselle luontaisen kanavan kautta. Tärkeää on, että saat käteesi jotain konreettista, joka auttaa pitämään unelmaelämää varten luodun vision elossa. Mieti tämän jälkeen, mitä voisit tehdä arjessasi, jotta matka kohti unelmaelämää voisi alkaa. Elämämme koostuu pääasiassa arjesta, joten ota siitä kaikki ilo irti

TEE ITSELLESI TILAA

Milloin viimeksi sait olla niin, ettei kukaan ollut vaatimassa sinulta mitään? Oman tilan luominen ja siihen rauhoittuminen säännöllisin väliajoin mahdollistaa sen, ettei elämä tunnu yhdeltä pitkältä maratonilta. Usein tuntuu, että omaa aikaa on mahdotonta ottaa kaiken kiireen keskellä, mikä toki onkin joissain tapauksissa totta. Monelle meistä asia on kuitenkin prioriteettikysymys: mitkä asiat asetamme elämässämme etusijalle? Kun olet sopivasti itsekäs ja otat silloin tällöin pieniä hengähdyshetkiä, huomaat energiatasojesi nousevan huomattavasti.

Oman tilan ottaminen liittyy myös rajojen asettamiseen. Rajat ovat välttämättömiä hyvinvointimme kannalta, joten pidä niistä kiinni. Lue vinkkejä rajojen asettamiseen artikkelistamme Aseta rajat, voi paremmin.


LÖYDÄ INTOHIMOSI

Intohimot saavat sydämemme tanssimaan niin, ettet malta odottaa aamuun, jotta pääsisit työskentelemään intohimosi parissa. Intohimot saavat syvimmän olemuksemme pintaan, ja antavat tunteen siitä, että olemme elossa. Oman intohimon löytäminen voi olla ratkaiseva tekijä sen suhteen, elätkö elämää täysin rinnoin vai suoriudutko siitä vain läpi. Voit miettiä omaa intohimoasi seuraavien kysymysten kautta: mitä tekisit, jos mitään esteitä ei olisi? Mikä saa sinut liikuttumaan? Mitä kaipaat elämässäsi eniten? Jos jäisit kirjakauppaan jumiin yöksi, minkä kirjahyllyn vieressä nukkuisit?

Intohimo ei aina liity työhön, vaikka moni tahtookin nykyään muuntaa intohimonsa tulonlähteeksi. Intohimo voi kuitenkin olla myös harrastus tai muu vapaa-ajan asia. Tee joka päivä jotain pientä intohimoosi liittyvää, ja huomaat pian päiviesi olevan huomattavasti pirteämpiä.

ÄLÄ HAALI LIIKAA TEKEMISTÄ

Tuntuuko, että todo-listasi on loputon? Etkö osaa sanoa EI, vaikka kalenterisi pullistelisi jo täynnä ohjelmaa? Usein uskomme pystyvämme suorittamaan enemmän, kuin mihin oikeasti kykenemme. Laadimme mahdottomia todo-listoja, ja sitten petymme itseemme, kun emme pysy niiden tahdissa. Itseensä lannistuneena on vaikea aloittaa ja lopulta yhä mahdottomampi saada yhtään mitään aikaan. Syntyy negatiivinen kierre, josta on vaikea päästä irti. Katso siis kalenteria rankalla kädellä ja karsi kaikki sellainen, jota ei ole aivan pakko tehdä tai joka ei tuota sinulle iloa. Saat käyttöösi paljon enemmän motivaatiota ja sen myötä energiaa, kun saat onnistumisen kokemuksia ja voit välillä hengähtää.

TUNNISTA ENERGIASI JA HELLI NIITÄ

Energia on asia, josta harvoin puhumme, kunnes se loppuu. Sitten laahustammekin väsyneinä eteenpäin elämässä ja valitamme, kuinka vähissä energiamme ovat. Energia on jaksamisen kannalta tärkein valuuttamme, minkä vuoksi siihen tulisi kiinnittää tarkasti huomiota. On tärkeää tunnistaa erilaiset energiatyypit – on nimittäin eri asia olla fyysisesti väsynyt, kuin henkisesti aivan loppu. Opettele tunnistamaan, milloin kehosi kaipaa lepoa ja milloin puolestaan mielesi rauhoittumista. Saat suorastaan supervoimia, kun mieli ja keho voivat hyvin ja ovat tasapainossa!

Käännetty ja muokattu artikkelista: Maxed out? 9 ways to get from Superwoman to Wellwoman

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.