a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Silmät auki unelmaduunin hakija

“Hei ja kiitos yhteydenotostasi! Hakemaasi paikkaa tavoitteli 264 henkilöä, joista 25 valikoitui haastatteluun, joista taas 5 valikoitui jatkohaastatteluun, joiden perusteella valitsimme tehtävään sopivan henkilön. Hän on vastavalmistunut ja omaa siis alan koulutuksen -tietenkin huippuarvosanoin. Hänellä on nuoresta iästään huolimatta vuosien ja vuosien vakaa ammattiosaaminen, sekä aivan mahtavia kehitysideoita organisaatiomme tulevaisuuteen liittyen. Lisäksi hän puhuu seitsemää kieltä äidinkielenään, kirjoittaa sata sanaa minuutissa, eivätkä hänen hiuksensa ole koskaan lättänät! Ilmoitamme jälleen, kun vapaita työpaikkoja tulee tarjolle yrityksessämme, siihen asti kuitenkin: kiitos, mutta ei kiitos!”

Opiskelijat, alanvaihtajat ja muut työnhakijat törmäävät jatkuvasti neiti ja herra täydellisiin, jotka vievät heiltä työpaikat aivan heidän neniensä edestä. Koulutusta ja kokemusta pitäisi olla pilvin pimein, eikä niistäkään huolimatta mikään työnantajalle tarjottava lisäarvo tai sirkustemppu silti tunnu riittävän. Vähemmästäkin iskee epätoivo ja tekee mieli hylätä koko työnhaku-urakka ikuisiksi ajoiksi.

Vaikka tarinan esimerkki kuohkeatukkaisesta työelämän superstarasta on (onneksi) keksitty ja kieli poskella kirjoitettu, työnhaun haasteet ja siihen liittyvä kova kilpailu ovat silti totta. Valitettavasti “Kiitos, mutta ei kiitos” on useiden hakijoiden joukossa suurimmalle osalle väistämätön totuus ja vastaus. Päätimme siis tämän pulman innoittamana koota Oisan porukalla parhaat työnhakuvinkkimme yhteen, toivottavasti niistä on tarvitseville hyötyä:

STALKKAA, STALKKAA, STALKKAA!
Okei, älä oikeasti ala vainoamaan ketään. Sen mitä voit kuitenkin tehdä on, että tutustut kiinnostaviin työnantajiin esimerkiksi somen kautta. Niin sanotut piilotyöpaikat, eli duunit, jotka eivät ole kaikille tarjolla, voivat löytyä, kun tutkailet toimialaasi tarkemmin. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi isompien yritysten toiminnasta, voit löytää vinkkejä jopa uutisista! Onko yritys laajentumassa tai avaamassa uuden osaston, johon juuri sinulla voisi olla osaamista tarjottavana. Muista, että rekrytointi on yrityksille aina aikaa vievää ja kallista puuhaa, eli jos pystyt tarjoamaan osaamistasi jo ennakkoon, olet askeleen edellä muita työnhakijoita.

LUO JA YLLÄPIDÄ SUHTEITA
Kuinka usein sitä kuulee, että tyypit löytävät työpaikan tuttujen ja sukulaisten kautta. Jos omaan lähipiirin ei kuulu ketään sopivaa suosittelijaa, tai et tahdo jatkaa vanhempien jalanjäljissä heidän yrityksessään, täytyy ottaa kovemmat keinot käyttöön. Verkostoitumisen merkitystä painotetaan melkein joka paikassa, eikä sitä kannatakaan vähätellä. Pitämällä suhteita yllä, siis ihan kaikkia suhteita, voit sattumalta kuulla jostain uudesta pestistä, joka ei edes vielä ole tullut hakuun. Kannattaa siis kiertää esimerkiksi messuja ja tapahtumia, mutta pitää myös suunsa auki ihan joka paikassa. Mistä sitä tietää, jos se kuuluisa mumminkumminkaima olisikin se, joka vinkkaa sinulle elämäsi parhaasta duunipaikasta!

LÄHESTY TYYLILLÄ JA TAIDOLLA
Jos ja kun olet viimein löytänyt sen täydellisen työyhteisön, on aika pistää kaikki keinot käyttöön ja ottaa yhteyttä! Monet vierastavat avointen hakemusten jättämistä yrityksiin, joissa uuden työntekijän haku ei varsinaisesti ole käynnissä. Avoimen hakemuksen avulla voi kuitenkin aueta uusia ovia ja oikein tehtynä se saattaa tarjota jopa työpaikan. Tee siis avoin hakemuksesi siitä näkökulmasta, mitä hyötyä juuri sinä voisit omalla osaamisellasi tarjota juuri heille. Joissain yrityksissä arvostetaan sitä, että yhteyttä otetaan muutenkin kuin sähköpostilla. Älä siis vain nakkaa cv:tä heidän info@jokuyritys.fi -maililootaansa, vaan soita ensin itsesi ja asiasi esitellen.

Mikään näistä keinoista ei toki ole vapaalippu työelämään, mutta ainakin ne voivat tehostaa työnhakuasi ja avittaa matkaasi kohti unelmaduuniasi!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.