a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Osaanko vain olla

Osaatko vain olla?

Want to read this post in English? Click here!

”Suorittaminen on nykyään läsnä miltei kaikessa. Suoriteta ei pelkästään työssä tai tavoitteellisissa harrastuksissa, vaan se ulottuu jopa omaan hyvinvointiin saakka. Sisäinen levottomuus näkyy usein tarpeena tehdä jatkuvasti jotakin. Emme osaa sanoa ei ikäville, emmekä mukaville asioille, ja vasta saadessamme jotain aikaan, tunnemme itsemme tyytyväisiksi.”

Näin lukee Oisan artikkelissa 5 ”itsekästä” oppia henkiseen hyvinvointiin. Teksti pisti miettimään omaa suhtautumista pelkkään olemiseen. Osaanko minä vain olla? Osaanko laiskotella tekemättä mitään? Pohdin tätä joskus aiemminkin blogissani, mutta se postaus taisi kadota Oisaan muuton myötä bittiavaruuteen. Tarkoittaako se, ettei tee mitään, makaamista hiljaa paikoillaan tuijotellen kattoon? Tarkoittaako se television edessä olemista ilman aktiivista läsnäoloa? Onko kirjan lukeminen liikaa tekemistä vai lasketaanko sekin ei minkään tekemiseksi? Riippuuko se siitä, lukeeko hömppäromaania vai selfhelp-teosta? Kuka määrittää, milloin olemme tekemättä yhtään mitään?

Jos minulle sanotaan, että pitää olla tekemättä yhtään mitään, tulkitsen sen niin, että pitäisi istua hiljaa paikallaan. Onko se kenenkään mielestä rentouttavaa? Paitsi tietysti, jos kyseessä on meditaatio, jolloin aktiivisesti keskityt hengittämään ja tyhjentämään mielen. Minusta sitä ei lasketa, koska teet aktiivisesti jotain, etkä vain ole. En usko, että hiljaa paikallaan olo on rentouttavaa edes niille, jotka eivät suorita elämäänsä, saati tietysti niille, jotka niin tekevät. Ehkäpä olisikin hyvä ajatella ”ei minkään tekemistä” niin, että käyttää ajan siihen, että tekee sellaisia asioita, joista oikeasti nauttii ja saa energiaa. Ja tekee niitä siksi, että haluaa, ei sen takia, että havittelee teolla arvostusta tai muuta hyötyä tai koska asia pitää tehdä. Toisin sanoen, jättää siis kaiken pakollisen hetkeksi pois mielestä.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Osaanko vain olla

 

Ehkäpä avainasemassa onkin tekemisen tai tekemättä olemisen sijaan se, miksi näitä asioita teemme. Rentoudummeko hampaat irvessä vai teemmekö vapaa-ajalla asioita, joista oikeasti nautimme. Saammeko rentoutumisesta energiaa vai syökö se voimamme pois? Päätämmekö tavan rentoutua oman intuition mukaan vai otammeko mallia lifestyle-lehdistä? Jollekin kokovartalohieronta voi olla paras tapa rentoutua, kun taas toinen on tiukkana kuin vieteri, koska ei pidä vieraan ihmisen kosketuksesta. Jonkun mielestä energiaa tuo koko ilta sohvalla leffamaratonin parissa kaikilla herkuilla, kun taas toinen lähtee mieluummin metsään samoilemaan. Se, että haluaa viettää vapaa-aikansa aktiivisesti ja touhuta paljon, ei ole mielestäni huono asia. Kunhan asiat tekee nimenomaan siksi, että niitä haluaa, ei siksi että pitäisi.

Minusta kaikista paras tapa rentoutua on tehdä jotain meditatiivista puuhaa, josta pidän. Unelmakarttojen askartelu, lukeminen, neulominen, reipas kävelylenkki tai Netflix-maraton on mielentilasta riippuen parasta mahdollista rentoutusta. Aion siis jatkossakin laiskotella niin aktiivisesti tai passiivisesti, kuin sillä hetkellä tuntuu. Nautin enemmän siitä, että saan puuhailla vapaa-ajallani rentouttavia asioita. Tuntuu itse asiassa siltä, että se, että joutuisin istumaan tekemättä mitään, olisi enemmän suorittamista, kuin se, että kuuntelen itseäni ja teen niitä asioita, joita sillä hetkellä haluan. Osaan välillä myös upota sohvan pohjalle, jos siltä tuntuu. Harvemmin kuitenkaan tuntuu, sillä saan aktiivisesta elämästä huomattavasti enemmän virtaa. Kuinka te aiotte rentoutua viikonloppuna? Millaiset asiat on sulle kaikista rentouttavimpia?

Kuvat: Pixabay

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Menikö elämäntapamuutos päälaelleen reissussa?

Mikä ihmeen yrittäjän kesäloma?

Hidastamisen jalo taito

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.