a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Sydämen ääni

Oman suunnan löytäminen elämässä

Want to read this post in English? Click here!

Olette varmasti kuulleet paljon kliseisiä lauseita sydämen äänen seuraamisesta ja oman jutun löytämisestä elämässä. Lukeneet juttuja henkilöistä, jotka ovat tehneet kokonaisvaltaisen elämänmuutoksen, ja löytäneet täyden kukoistuksensa. Oletko koskaan ajatellut, että niin voisi tapahtua myös sinulle?

Olen monta kertaa saanut todistaa, kuinka ihmiset vähättelevät henkilöä, joka kertoo silmät palosta hehkuen seuraavansa sydämensä ääntä, toteuttaen juuri niitä asioita, joista unelmoi. Asennetta pidetään harmittavan usein höpsönä – ollaan varmoja, että kyllä se joskus tulee järkiinsä. Mutta entä, jos tuo henkilö onkin oivaltanut jotain aivan totaalisen tärkeää elämästä? Hän on oppinut kuuntelemaan itseään, omia tarpeitaan ja toiveitaan. Hän on ymmärtänyt, millainen elämä tekee hänet onnelliseksi. Hän on oppinut uskomaan itseensä, ja tekemään töitä saavuttaakseen ne asiat, jotka hän tarvitsee elääkseen itselleen täysipainoista elämää. Hän on löytänyt rohkeuden murtautua muiden odotuksista ja kyvyn kuunnella oman sydämensä ääntä.

Jos elää muiden näköistä elämää ja tukahduttaa oman intohimonsa, saattaa elämä tuntua lopulta aika tyhjältä. Silloin alkaa katsoa unelmiaan toteuttavien ihmisten elämää kateellisena, eikä enää usko, että itsekin voisi toteuttaa niitä asioita, joista haaveilee. Joskus taas pelkäämme, että epäonnistumme, joten emme edes yritä. Elämän valtaavat mitä jos -ajatukset, jotka vuosien saatossa muuttuvat katkeruudeksi: miksi en yrittänyt, kun siihen olisi ollut mahdollisuus? Miksi en raivannut unelmalleni tilaa?

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Sydämen ääni

 

Oletko koskaan miettinyt, miltä sydämen ääni kuulostaa? Minusta sydämen äänestä kertoo parhaiten se, että ajatus jostakin asiasta, mielikuvasta tai unelmasta herättää vatsanpohjaan perhoset, saa hymyn huulille ja veren kiertämään kehossa. Innostus on ehkä paras sana kuvamaaan olotilaa. Vaikka matka olisi vaikea, pysyy tuo sama positiivinen vire asian ympärillä. Unelmien saavuttaminen ja tavoitteleminen ei ole välttämättä helppoa, eikä sen pidäkään olla. Jos saisimme aina helposti kaiken, mitä haluamme, emme osaisi arvostaa onnistumisia niin paljon. Uskon, että jokaisella on omanlaisensa tapa tulkita kehon ja mielen viestejä. Avainasemassa onkin oppia kuuntelemaan niitä, ja löytää rohkeus toimia niiden mukaan.

Parin viikon päästä istun lentokoneessa matkalla kohti yhtä isoimmista unelmistani. On hassua ajatella, että tuo matka, joka aluksi oli vain puhetta, onkin yhtäkkiä täyttä totta. Niin totta, että pian täytyy kaivaa matkalaukku esiin varastosta ja miettiä, mitä ihmettä kuukauden reissuun oikein tarvitsee mukaan. Moni on kehunut minua rohkeaksi kertoessani matkastani. En itse ajatellut olevani rohkea lähtiessäni toteuttamaan matkaa. Koin, että se oli asia, jota jäisin katumaan, jos jättäisin sen tekemättä. Tunsin kuitenkin sisälläni, että matka on askel kohti minun näköistäni elämää. Ajatus kirjan kirjoittamisesta sai perhoset vatsaan ja suun hymyyn. Se tuntui kivana kutinana koko kropassa. Se toi sisälleni sellaisen fiiliksen, jota toivoisin elämääni enemmän. Saman fiiliksen tuo tämä ihana Oisamme, joka kasvaa ja kehittyy koko ajan. Tuntuu, että alan löytää oman juttuni, ja se jos mikä on valtavan ihanaa!

Kun mietin asiaa ulkopuolisen silmin, niin kyllähän matkaan lähtö vaikuttaa rohkealta, ja kai se sitä tietyllä tapaa onkin. Minulle se on oman sydämeni äänen seuraamista – ensimmäistä kertaa niin, etten mieti hetkeäkään, mitä muut asiasta ajattelevat. Se on seikkailu, johon olisin toivonut tarttuvani jo aiemmin, mutta tiedän, etten olisi ollut siihen silloin valmis. Uskon, että elämä tuo meille eteen tarvitsemamme mahdollisuudet juuri silloin, kun kukin on niihin valmis. Kuuntele siis itseäsi isojen valintojen edessä ja luota intuitioosi. Älä pelkää hypätä hulluihinkin juttuihin, jos koet, että sydämesi niitä kaipaa. Asiat yleensä järjestyvät lopulta hyvin.

Millaisista asioista sinä haaveilet? Elätkö itsesi näköistä ja onnellista elämää?

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

New York – lähtö lähestyy

Mistä tuleva kirjani kertoo?

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

 • Mira / Blinger Shimmer -blogi

  03/05/2018 17:36

  Kyllähän sitä järkiperäisesti tiettyjä ratkaisuja elämässään on tehnyt, mutta sanoisin silti, että olen nyt elämässäni siinä mitä joskus olen haaveillutkin <3

 • Teresa

  03/05/2018 17:41

  Oi ihanaa! Onnea onnea! Valtavan ihanaa, että pääset nauttimaan unelmastasi ihan pian. Jokaisen meistä pitäisi elää ainakin hetki omia unelmia.

  http://belleepoquewedding.blogspot.fi

 • Inka

  03/05/2018 17:42

  Itse olen aina ollut enemmän järjelläni kuin sydämelläni eläjä. Ehdottomasti pitäisi kuitenki kuunnella enemmän sydäntä ja toteuttaa omia haaveita 🙂

 • Marianne / STAY FRESH

  04/05/2018 18:20

  Mä olen ehdottomasti sydämellä eläjä (sopiva määrä järkeä mukana!) ja pyrin tekemään elämästä mahdollisimman onnellista ja mun näköistä! ♥

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.