a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - New York lähestyy

New York – lähtö lähestyy

Want to read this post in English? Click here!

Huhtikuu on hujahtanut ohi aivan huomaamatta! Havahduin muutama päivä sitten siihen, että New Yorkin matkaani on enää reilut pari vikkoa aikaa. Matka alkaa tuntua päivä päivältä konkreettisemmalta, ja tuntuu melkein absurdilta, että ihan pian pääsen toteuttamaan yhtä suurimmista unelmistani. Tavallaan se myös kauhistuttaa, sillä mielessä pyörii innostuksen lisäksi epävarmuutta: pystynkö todella toteuttamaan unelman kirjan kirjoittamisesta?

Ihmiset kokevat matkat ja matkustelun eri tavoilla. Toisille matkan suunnittelu ja valmistautuminen on se juttu, kun taas toiset eivät niin välitä suunnittelusta, vaan haluavat ottaa kaiken irti olosta paikan päällä kohteessa. Minulle matkan suunnittelu on ehdottomasti yksi reissujen hauskimpia puolia. En niinkään suunnittele, mitä teen kohteessa, vaan enemmänkin pakkaamista ja muita käytännön järjestelyjä. Toki tutkin hieman, mitä kohteessa on mahdollista nähdä ja tehdä, mutta paikan päällä nautin hyvinkin spontaanista tekemisestä. Reissuun valmistautuminen ja fiilistely jollain tapaa pidentää matkan tuomaa iloa ja jännitystä.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - New York lähestyy

 

Ehdoton suosikkiasiani matkustamisessa on se hetki, kun matkaan lähdetään. On vaikea kuvailla sitä fiilistä, kun bussin moottori hurahtaa käyntiin, juna nytkähtää liikkeelle tai lentokone rullaa kiitotiellä. Ilmassa on odotusta, jännitystä ja intoa. Rakastan lentokenttiä ja erilaisia matka-asemia. Ihmisvilinä rauhoittaa ja inspiroi. Lentokentät ja asemat kätkevät sisälleen tuhansia tarinoita – ehkä se on juuri se asia, joka kirjoittajaa niissä kiehtoo. Ne auttavat myös laittamaan oman elämän murheet oikeaan perspektiiviin: maailma rullaa eteenpäin, vaikka omassa elämässä tapahtuisi mitä. On hauska katsella ihmisiä ja miettiä, mistä he ovat tulleet, mihin he ovat menossa ja kuka heitä mahdollisesti odottaa määränpäässä. Haaveilin nuorena lentoemännän ammatista juuri tuon ihanan lentokenttäfiiliksen vuoksi.

Kaivoin joku aika sitten kaikki kirjaa varten tekemäni muistiinpanot, henkilöprofiilit ja muut materiaalit esiin. Olen tehnyt niitä vuosien varrella epäsäännöllisen säännöllisesti aina inspiraation iskiessä. Nyt tavoitteeni on saada kirjan ennakkomateriaalit sellaiseen kuntoon, että pystyn reissussa keskittymään vain kirjoittamiseen. Haaveilen jo siitä, kuinka saan kirjoittaa päivät pitkät kahviloissa, samoilla pitkin New Yorkin katuja, käydä aamulenkillä puistoissa ja imeä itseeni kaupungista inspiraatiota – taiteilijasieluni ei malta odottaa! Todellisuus on kuitenkin varmasti enemmän sitä, että istun hiukset takussa lökäreissä taiteilijakotini keittiössä naputtaen näppäimistöä kissan tassutellessa pöydällä ja koiran makoillessa jaloissa. Vaikka mielikuvat ovat toistensa täydet vastakohdat, molemmat kuulostavat aivan ihanilta. Tärkeintä, että saan kirjoittaa.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - New York lähestyy

 

Vaikka kirjailijaloma New Yorkissa kuulostaa ihanalta ja huolettomalta, aivan täyttä lomaa muista töistä matka ei tietenkään tule olemaan. Yrittäjänä työt kulkevat mukana sinne, minne menenkin, mutta olen parhaani mukaan pyrkinyt tekemään ennakkoon kaikki sellaiset työt, jotka pystyn. Näin ennakkoon tiedossa olevat rutiinihommat on hoidettu pois alta, jolloin tilaa jää viime hetken tilauksille ja kirjalle. Uskon, että on toisaalta välillä mukavakin antaa aivojen levätä kirjan kirjoitusprosessista ja tuottaa tekstiä aivan muusta aiheesta. Tulen myös päivittämään Oisan Instagramin stooreihin kuulumisia matkaltani, joten mikäli et vielä ole seuraaja, klikkaa tästä ja käy tykkäämässä!

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Mistä tuleva kirjani kertoo?

New York, here I come!

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

 • Susanna

  24/04/2018 18:47

  Wow!Tuleepa olemaan jännä ja mielenkiintoinen matka!

 • Henna Mykrä

  24/04/2018 19:41

  Oi vitsit, New York on täälläkin haaveena! On vähän miehen kanssa suunniteltu sitä 2020 vuodelle 🙂 Silloin olisi kummalakin mahdollisuus lähteä useammaksi viikoksi, ja samana keväänä juhlitaan myös 10 vuotta yhdessä päivää!
  Ihanaa reissua sulle, nauti joka hetkestä! ♥

 • souliina

  25/04/2018 04:59

  Ihana postaus <3 Matkastasi tulee varmasti upea, ja itse rakastan myös tuota fiilistä, kun pääsee kentälle ja kone alkaa rullaamaan.

  Minä en oikeastaa ikinä suunnittele reissua etukäteen, vaan kuulun niihin jotka vasta paikanpäällä päättää, että mitä sitten tehtäisiin:)

  Mukavaa viikkoa, jään lukemaan blogiasi.

 • Marianne / STAY FRESH

  28/04/2018 15:10

  Kuulostaa upealta! Matkaan lähtö on aina niin ihanan jännittävää 🙂 Kivaa reissua sinne, nauti!

 • Pingback: Kymppitonni päivässä - Oisa Lifestyle

  07/05/2018 15:47

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.