a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - New York kutsuu

New York – here I come!

Tuntuu aika hurjalta sanoa ääneen, että lähden toteuttamaan yhtä pitkäaikaisinta unelmaani tänä keväänä. Aion nimittäin viettää kuukauden New Yorkissa kirjoittaen kirjaa! En meinaa uskoa asiaa vielä, mutta totta se on. Vaikka olen höpötellyt asiasta ympärilläni oleville ihmisille paljonkin, on  pakko myöntää, etten oikeasti kuvitellut, että joskus toteuttaisin matkan. Se oli enemmän sellainen hölmönä haaveena lähtenyt idea, joka kasvoi yhtäkkiä isommaksi unelmaksi. Ja tässä sitä ollaan, lentoliput takataskussa ja joka hetki lähempänä lähtöä.

Mistä idea matkaan oikein lähti? Miksi juuri New York ja mitä ihmettä? Olen jo vuosia hahmotellut ja suunnitellut epäsäännöllisen säännöllisesti muilta kiireiltä ehtiessäni kirjaa (tai oikeastaan kirjasarjaa, mutta lähdetään yhdestä ensin liikkeelle), mutten ole löytänyt sopivan rauhallista aikaa istua alas ja ryhtyä kirjoitustyöhön. Se vaatii ihan omanlaisensa ympäristön, jossa voi uppoutua täysin kirjoittamiseen. Siispä mietin, että haluaisin päästä irti arjen pyörityksestä ja kaikista niistä asioista, jotka täyttävät normielämässä kalenterini, jotta voisin oikeasti keskittyä vain kirjoittamaan. Mietin aluksi saaristomökkiä karuissa merimaisemissa tai muuta mahdollisuutta lähellä kotia. Totesin kuitenkin, että olisi päästävä jonnekin kauemmas – ihan oikeasti irti arjesta.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - New York kutsuu

 

New Yorkissa asuva ystäväni oli aiemmin vihjannut, että voisin joskus tulla hänen luokseen kyläilemään pidemmäksi aikaa. Heillä olisi huone, jossa voisin majailla, ja hän kävisi normaalisti päivisin töissä, joten voisin puuhailla omia juttujani sillä aikaa. En ottanut tuota silloin kovin tosissani, mutta yhtäkkiä se palautui mieleeni. Matkasta puhuttiin alustavasti jo viime syksynä, mutta elämä puuttui peliin ja totesin, että ehkä se oli merkki, että koko matka oli huono idea, ja jätin asian sikseen. Sitten ystäväni yhtäkkiä ehdotti, että jospa tulisin kuitenkin. Mietin, että onko hommassa mitään järkeä. Kuka nyt lähtee maapallon toiselle puolelle kirjoittamaan kirjaa? Mitä jos kukaan ei halua julkaista kirjaa, kun sen kirjoittamiseen on käyttänyt niin paljon aikaa ja vaivaa? Mitä jos kirja julkaistaan ja se on ihan täysi floppi?

Päätin, että jään enemmän katumaan sitä, jos en nyt tartu mahdollisuuteen ja hyppää tuulta päin. Vaikka en saisi kirjoitettua matkan aikana mitään, on se aivan mahtava seikkailu silti! Jos ei kukaan halua kustantaa kirjaa, voin keksiä keinon tehdä sen itse. Ja kyllä, kirja voi aivan hyvin flopata, mutta se voi myös olla menestys. En voi tietää, ellen kokeile – siispä tekosyyt sikseen ja hyppy tuntemattomaan. En ole koskaan aiemmin käynyt New Yorkissa lentokentän välilaskua lukuun ottamatta, joten tältä reissulta lähtee kotiin aivan valtavasti uusia kokemuksia. Lupaan ottaa teidätkin mukaan tähän huikeaan seikkailuun!

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

 • Maisa80

  28/02/2018 19:08

  Wau, varmasti hieno reissu ja tuo kirjan kirjoittaminen on yksi minunkin unelmistani. Saa nähdä toteutuuko koskaan! 😉 Olen kuullut sanonnan, että enemmän katuu sitä mitä jätti tekemättä, kun sitä mitä teki. 🙂

  • Priska Autio

   28/02/2018 19:23

   Tuo sanonta on aivan totta! Tai ainakin itse uskon niin 🙂 Ja varmasti sinunkin unelmasi kirjan kirjoittamisesta toteutuu, jos päätät toteuttaa sen! Kyllä keinot aina löytyy, kun jotain tarpeeksi paljon haluaa 😉

 • Marjo

  01/03/2018 04:47

  WAU! Sinulla on tulossa ihan mieletön seikkailu. Elämässä kannattaa tarttua ”carpe diem” -asenteella juttuihin ja tämähän on ihan mieletön mahdollisuus. New York – city that never sleeps – on aika huikea paikka ja vei aikoinaan minun sydämeni. Sykkivä, täynnä elämää, upeaa arkkitehtuuria, katsottavaa ja koettavaa. Toivottavasti ehdit myös kirjoittaa 😉 Nauti!

 • Karoliina Kazi

  01/03/2018 11:19

  Aivan mahtavaa että päätit tarttua tilaisuuteen ja tehdä unelmista totta! New York on aivan mielettömän upea kaupunki jossa tuli ennen asuttua itsekin ja tapasin jopa mieheni siellä 🙂 Odotan innolla sun kokemuksia ja kertomuksia Isosta Omenasta

 • tuulanneli

  01/03/2018 17:26

  Siis ihan mieletön juttu ja upeaa, että tartuit mahdollisuuteen.

  Todella mielenkiintoista kuulla sitten kokemuksiasi paikasta!

 • Karima

  10/03/2018 12:08

  Voi että kuulostaa todella upealta! <3 Olen itse myös miettinyt kirjan kirjoittamista. Suunnitelmia olen tehnyt ja tiedän suurinpiirtein mitä kirja tulee pitämään sisällään. Itse kirjoittamista en vain ole vielä aloittanut. Onnea kirjan kirjoittamiseen ja ihanaa New Yorkin matkaa!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.