a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Värikäs arki - Siivous

Näin teet siivoamisesta hauskempaa

Taas se aika viikosta: pyykkikasat ovat valloittaneet kodinhoitohuoneen, raikas tuoksu vessoissa on muisto vain, eikä epämääräisten tiski- ja tavaravuorten taakse uskalla edes kurkkia. Koirankarvoista kertynyt pölypallo pyörii nurkassa, ja matotkin kaipaisivat kipeästi tamppausta. Vaikka tiedät, että viikkosiivous on välttämätön aloittaa, et saa itseäsi millään ylös sohvalta. Keksit korviketekemistä ja vitkuttelet parhaasi mukaan – siivous ei todellakaan ole suosikkiasioitasi maailmassa. Vaikka siivouksesta ei varmasti koskaan tule viikkosi kohokohtaa, voit tehdä pienillä asioilla siitä astetta hauskempaa.

LAITA MUSIIKKI SOIMAAN

Piditpä sitten rokista, popista tai klassisesta musiikista, auttaa musiikin kuuntelu saamaan kehosi liikkeelle. Musiikki aktivoi kehon lisäksi mieltä, sillä siivous itsessään voi olla aika monotonista puuhaa. Tanssahtele, laula ja jammaa musiikin mukana, ja siivousurakka on ohi ennen kuin huomaatkaan.

OTA SIIVOUS URHEILUN KANNALTA

Tiesitkö, että siivous polttaa kaloreita? Siivotessa tulee käveltyä, kyykisteltyä, kuroteltua ja juostua joskus portaitakin. Ota siivous hyötyliikunnan kannalta, ja tarkkaile askelmittarilla ottamiesi askelten määrää. Tee siivouksen lomassa esimerkiksi askelkyykkyjä, burbeita tai punnerruksia. Näin saat päivän treenin ja viikkosiivouksen tehtyä samalla kertaa.

 

Oisa - Värikäs arki - Siivous

 

TEE SIIVOUKSESTA PELI

Tämä onnistuu parhaiten, kun otat siivousurakkaan mukaan koko perheen, kämppiksen tai puolison. Määritä jokaiselle siivouskohteelle tai -tehtävälle tietty määrä pisteitä: astioiden tiskauksesta kolme, vessan pesusta viisi ja mattojen tamppauksesta kymmenen. Pitäkää kirjaa pisteistä sen mukaan, mitä siivoustoimia kukin suorittaa. Viikon lopuksi palkitkaa se osallistuja, joka on saanut eniten siivouspisteitä.

Toinen idea on siivota aikaa vastaan, joskin tässä vaihtoehdossa hutiloinnin mahdollisuus on suurempi. Ottakaa kilpailu, kumpi viikkaa vaatteet nopeammin kaappiin tai täyttää astianpesukoneen tehokkaammin. Voit myös kisata itseäsi vastaan esimerkiksi niin, että asetat itsellesi tavoiteajan tietyn tilan siivoamiseen. Jos alitat tavoiteajan, palkitse itsesi ruhtinaallisesti.

TEE LISTA JA OTA KOKO PERHE MUKAAN SIIVOUKSEEN

Vaikka listan tekeminen kodin siivottavista kohteista voi kuulostaa tylsältä, auttaa se pitämään siivouspuuhat järjestyksessä. Vähennät omaa stressiäsi, kun lista selkeyttää siivouskohteet pois päästäsi. Listan avulla on helpompi tehdä siivouksesta tehokkaampi rutiini. Lista auttaa myös muita perheenjäseniä hahmottamaan siivouksen määrän ja yksittäiset siivoustehtävät.

Usein emme yhdistä lapsia ja siivousta samaan lauseeseen. Lapset mielletään usein enemmän sotkun aiheuttajiksi, mikä on tietysti osittain totta. Lapsissa piilee kuitenkin se vahvuus, että leikin avulla mistä tahansa asiasta tulee mukavaa. Opeta lapsille jo pienestä pitäen, että omat lelut siivotaan leikkien jälkeen pois. Kun lapsi kasvaa, voit laajentaa siivousopetusta muihinkin kodin askareisiin, lapsen ikätason tietysti huomioiden. Vaikka alkuun siivouksessa voi mennä lasten kanssa tavallista enemmän aikaa, kiität itseäsi myöhemmin, kun huomaat, että lapsista on tullut todellinen apu arjessa.

 

Oisa - Värikäs arki - Siivous

 

SOITA MARATONPUHELU YSTÄVÄLLE

Laita handsfree päälle ja päivitä uusimmat juorut ystävän kanssa höpötellen samalla, kun siivoat. Siivousurakka taittuu lähes huomaamatta! Parhaan hyödyn saatte, kun sovitte siivoustreffit: varatkaa molemmat kalenterista aika, jolloin siivoatte kotinne ja höpöttelette samalla puhelimessa. Lopputuloksena molempien kodit kiiltävät puhtauttaan ja maailma on jälleen himpun verran parempi paikka.

PALKITSE ITSESI

Vaikka siivous ei olisi suosikkihommasi, on se silti hoidettava, jos haluaa pitää kodin siistinä ja ehjänä. Jos et keksi tapaa tehdä varsinaisesta siivoamisesta hauskempaa, keksi itsellesi vastustamaton palkinto urakasta. Voit esimerkiksi hemmotella itseäsi suklaalevyllä ja suosikkileffalla viikkosiivouksen jälkeen tai manikyyrilla, kun olet tehnyt perusteellisemman putsauksen kotiin.

Käännetty ja muokattu artikkelista: Ten Ways to Make House Cleaning Fun

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.