a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Hyvinvointi - Ero mahdollisuutena kasvaa

Näin otat eron mahdollisuutena kasvaa

Menivätkö lusikat jakoon? Oliko mukana suurta draamaa, latistuitko intohimoinen rakkaus ystävyydeksi vai ettekö vain sopineetkaan lopulta yhteen? Tuliko ERO? Ero on aina meille jokaiselle kriisin paikka, vaikka toiset pääsevät jatkamaan elämää eteenpäin nopeammin kuin toiset. Toki asiaan vaikuttaa aina se, oletko ollut jättävänä vai jätettävänä osapuolena vai onko asia kenties päätetty yhteistuumin.

Ero aiheuttaa usein paljon kiukun, haikeuden, surun ja tuskan tunteita. Parhaassa tapauksessa mukana on kuitenkin myös kiitollisuus yhteisestä ajasta, vaikka se ei ikuisesti lopulta kestänytkään. Vaikka ero koetaan monesti negatiivisena ja vaikeana asiana, on se todellisuudessa täydellinen hetki pysähtyä pohtimaan omaa elämää. Ero on mahtava mahdollisuus kohdata itsensä ja kasvaa. Kokosimme muutaman vinkin, joilla voit lähteä muuttamaan eron epäonnistumisesta kohti mahdollisuutta täysipainoisempaan minään.

KEKSI TEKEMISTÄ

Etenkin silloin, kun eroon liittyy paljon negatiivisia ja mieltä painavia tunteita tai jatkuvaa riitelyä, on hyvä saada ajatukset hetkeksi muualle. Aloita uusi harrastus, lähde kaverin kanssa treenaamaan, opettele uusi taito tai kokeile vapaaehtoistyötä. Mieluisten asioiden tekeminen luo uskoa tulevaisuuteen ja omannäköiseen elämään silloinkin, kun maailma näyttää eron pyörteissä tavallista mustemmalta. Saat hetkeksi ajatukset muualle ja pystyt kohtaamaan energisemmin eron vaatimat asiat.

VÄLTÄ JUORUAMISTA JA PAHAN PUHUMISTA

Ero voi herättää kiivaitakin tunteita, joita haluaa luonnollisesti prosessoida. On hyvä puhua ja käydä tapahtumia sekä omia tuntemuksia läpi. On kuitenkin eri asia puhua toisesta tieten tahtoen pahaa tai mustamaalata tätä. Muista aina, että sinun kokemuksesi on vain toinen puoli tarinasta, etkä voi tietää, kuinka suhteen toinen osapuoli on tilanteenne kokenut. Molemminpuolinen kunnioitus on tärkeää, jotta erosta päästään eteenpäin mahdollisimman hyvillä mielin. Vältä juoruamista ja pahan puhumista etenkin silloin, jos teillä on paljon yhteisiä ystäviä tai läheisiä, niin et aseta ketään kolmatta osapuolta kiusalliseen asemaan.

Jotkut ihmiset nauttivat draamasta ja toisten selän takana puhumisesta. Vältä tällaisten ihmisten seuraa, ja ympäröi itsesi sen sijaan ihmisillä, jotka vahvistavat positiivisuutta ja uskoa tulevaan. Katkeruus ja toisen syyllistäminen ovat aina omia valintoja, jotka syövät turhaan energiaa, jonka voisit käyttää johonkin mieluisampaan puuhaan.

 

Ero aiheuttaa usein paljon kiukun, haikeuden, surun ja tuskan tunteita. Parhaassa tapauksessa mukana ovat kuitenkin myös kiitollisuus yhteisestä ajasta, vaikka se ei ikuisesti lopulta kestänytkään. Vaikka ero koetaan monesti negatiivisena ja vaikeana asiana, on se todellisuudessa täydellinen hetki pysähtyä pohtimaan omaa elämää. Ero on mahtava mahdollisuus kohdata itsensä ja kasvaa

 

OTA AIKAA ITSELLESI

Laastarisuhteet ja uudet rakkauden kohteet ovat ihania, sillä kaipuu toisen ihmisen lähelle voi olla etenkin pitkän parisuhteen jälkeen polttava. Toiset uppoutuvat työhön tai perheeseen, unohtaen täysin omat tarpeensa tilanteessa. Eron jälkeen on kuitenkin tärkeää ottaa aikaa ihan vain itselleen. Ei siis ole viisainta hypätä suoraan suhteesta toiseen, vaan antaa itselle rauhassa aikaa prosessoida asioita: mikä meni päättyneessä suhteessa pieleen ja voinko oppia tästä suhteesta jotain?

Itselleen aikaa ottaminen ei tarkoita eristäytymistä muusta maailmasta, ellei se ole luontevin tapa itselle. Tärkeintä on pysähtyä ja kuunnella omia tuntemuksia. Ero on rankka prosessi, joka vaatii keholta ja mieleltä aikaa palautua. Toiset palautuvat ja prosessoivat asioita paremmin samoilemalla luonnossa, toiset purkavat tuntojaan luoviin asioihin. Jotkut saavat ajatukset raiteilleen parhaiten kunnon hikirääkillä, kun taas toiset nauttivat hiljaisesta meditointihetkestä. Löydä oma tapasi päästä yhteyteen itsesi kanssa ja hyödynnä sitä.

MIETI MITÄ TEKISIT ERI TAVALLA

Eroon on aina jokin syy, oli se sitten itsessä, toisessa tai suhteessa ylipäätään. Jos eron syy ei ole itselle selkeä, on hyvin todennäköistä, että sama toistuu seuraavassakin suhteessa. Myönnä rehellisesti itsellesi, jos syy eroon on ollut kokonaan tai osittain sinussa – ehkä voit opetella toimimaan jatkossa eri tavalla ja välttää asian toistumisen tulevaisuudessa? Ero on aina hyvä mahdollisuus miettiä omia arvoja ja standardeja. Eron jälkeen onkin hyvä pohtia, millaisia asioita toivot ja mitä ei ole valmis hyväksymään parisuhteessa.

Varsinkin pitkästä parisuhteesta eronneilla tulee usein eteen tilanne, jossa huomaa olevansa hieman hukassa ilman toista. Tällöin kannattaa pysähtyä pohtimaan omaa itseään: millainen olen ja mistä asioista nautin? Mitkä ovat arvojani ja millainen ihminen haluan olla? Millaisista asioista unelmoin ja missä olen hyvä? Mitkä ovat heikkouksiani, joita voisin mahdollisesti kehittää? Olet aivan eri tavalla auki ja valmis uuteen suhteeseen, kun tiedät kuka olet, mitä haluat ja mitkä asiat menivät edellisessä suhteessa pieleen!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.