a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Vapaa-aika - Kotimanikyyri

Näin onnistut kotimanikyyrissa

Milloin viimeksi vilkaisit käsiäsi? Ovatko kyntesi huolitellut ja kaipaisivatko kädet kipeästi hemmottelua? Manikyyrin teko kotona on yllättävän helppoa, kunhan välineet ovat sopivat ja muutamat vinkit hallussa. Ota kaikki tarvikkeet esille ennen aloitusta, jotta et joudu etsimään niitä kesken kaiken. Varaa rauhallinen hetki ja valitse tasainen alusta, jonka voit suojata esimerkiksi pyyhkeellä.

NÄITÄ TARVITSET:

  • kynsilakanpoistoaine
  • vanulaput
  • kynsisakset
  • kynsiviila
  • kynsinauhatikku
  • kuorintavoide
  • kosteusvoide
  • kynsilakka
  • halutessasi alus- ja päällyslakka

 

Oisa - Vapaa-aika - Kotimanikyyri2

 

POISTA VANHA KYNSILAKKA

Kynsien tulee olla puhtaat manikyyria aloittaessa, joten poista mahdolliset vanhat kynsilakan jämät ennen aloitusta. Kynsilakanpoistoaine ja vanulappu toimivat tässä hyvin. Pese kädet.

LEIKKAA, VIILAA JA SILOITA

Jos kyntesi ovat kovin pitkät, voit leikata niistä pisimmät osat haluamaasi mittaan ennen viilauksen aloitusta. Viilaa kynsiä yhteen suuntaan, kunnes ne ovat haluamassasi muodossa. Suosittuja muotoja ovat esimerkiksi neliö tai pyöristetty kärki, mutta voit valita mallin, joka miellyttää omaa silmääsi. Pyöristetyt kärjet ovat arjessa kätevimmät, sillä niissä on pienempi riski tarttua kiinni ja repeytyä verrattuna esimerkiksi neliömäisiin kärkiin.

Siloita kynnet leikkauksen jälkeen. Parhaiten onnistut, kun hankit kynsiviilan, jossa on erilaisia pintoja. Siloitus tasoittaa kynnen pahimmat naarmut ja epätasaisuudet. Vältä todella karheita tai metallipintaisia viiloja. Viilaa aina yhteen suuntaan.

TYÖSTÄ KYNSINAUHAT

Levitä kynsinauhoihin öljyä tai rasvaa. Voit myös liottaa käsiä muutaman minuutin lämpimässä vedessä, jossa on tilkka mietoa saippuaa. Tämä pehmentää kynsinauhat, minkä jälkeen ne on helppo työntää taaksepäin. Älä revi tai käytä liikaa voimaa työstäessäsi kynsinauhoja, sillä ne ovat herkkiä.

Jos kynsinauhasi ovat kovin repaleiset tai pureskellut, voi olla hyvä ottaa tehokuuri esimerkiksi hoitavalla voiteella muutama päivä ennen manikyyrin aloitusta, jotta pahimmat haavat ehtivät rauhoittua. Kynsinauhat suojelevat kynsiä bakteereilta ja pitävät ne pehmeinä, joten niistä on tärkeä pitää hyvää huolta.

 

Oisa - Vapaa-aika - Kotimanikyyri

 

KUORI JA RASVAA KÄDET

Kuori kädet ja ranteet kuorintavoiteella. Tämä poistaa kuollutta ihosolukkoa. Puhdista kynsien aluset tarvittaessa kynsiharjalla. Pese kädet ja kuivaa ne huolella. Kosteuta kädet huolellisesti. Moni rasvaa kädet vasta manikyyrin jälkeen, mutta vältät kynsilakan mahdollisen tuhraantumisen, kun teet sen tässä vaiheessa. Puhdista kuitenkin kynsien pinta rasvasta, jotta kynsilakka tarttuu paremmin.

LEVITÄ KYNSILAKKA

Halutessasi voit levittää kynsillesi aluslakkaa, joka kosteuttaa kynsiä ja suojaa niitä halkeilemiselta. Levitä tämän jälkeen ensimmäinen kerros valitseemasi varsinaista kynsilakkaa. Kun ensimmäisen kerroksen tekee huolella, on toinen kerros helppo homma. Odota muutama minuutti lakkakerrosten levittämisen välillä. Monta ohutta kerrosta lakkaa on parempi, kuin yksi paksu kerros. Voit viimeistellä lakkauksen päällyslakalla, joka antaa kynsille lisää kiiltoa ja estää kynsilakkaa halkeilemasta. Puhdista mahdolliset iholle osuneet kynsilakat, ja anna kynsien kuivua. Voit vielä rasvata kädet kevyesti, kun kynnet ovat täysin kuivat.

Jos et ole kovin kokenut kynsien lakkaaja, aloita vaaleammilla sävyillä, jolloin mahdolliset virheet eivät näy niin selkeästi, kuin tummissa ja vahvoissa sävyissä. Jos haluat säilyttää manikyyrin uudenveroisena, käy kynnet läpi muutaman päivän välein ja korjaa lakkausta tarvittaessa. Käytä siivotessa siivoushanskoja ja öljyä kynsinauhoja säännöllisesti, niin manikyyrisi saa kummasti lisää elinikää!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.