a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Hyvinvointi - Löydä itsesi uudestaan

Näin löydät oman polkusi elämässä

Yhä useammat meistä tuntevat olonsa jollain lailla eksyneiksi elämässä. Tunnetta voi olla vaikea selittää, mutta oma paikka voi tuntua olevan epäselvä esimerkiksi työssä, parisuhteessa tai perheessä. Joskus voi tuntea olevansa eksyksissä elämässä ylipäätään, mutta onneksi aina on mahdollista löytää tiensä takaisin omalle polulle. Ehkä polkusi jatkaa samaan suuntaan kuin aiemmin tai sitten valitset uuden haaran, jota lähteä seuraamaan. Tärkeintä on, ettet jää jumiin eksyksiin, vaan lähdet uteliaasti selvittämään polkua takaisin oman elämäsi kartalle. Tässä muutamia vinkkejä, joilla pääset matkassa alkuun.

MUISTELE MISTÄ PIDÄT JA KOKEILE SITÄ UUDELLEEN

Muistatko, milloin sinulla oli viimeksi hauskaa? Milloin asiat tuntuivat helpolta ja sait aikaan ihanan flown? Milloin nauroit niin, että vielä tapahtuman jälkeenkin oli ihanan hersyvä olo? Elämän vastuut ja muut taakat saavat meidät usein unohtamaan, kuinka uskomatonta elämä voi parhaimmillaan olla. Etäännymme asioista, joita rakastamme tehdä, koska pakolliset asiat vievät niiltä aikaa, rahaa tai muita resursseja. Valitettavasti sen myötä kadotamme myös ison osan itsestämme. Varaa siis kalenterista tunti aikaa viikossa sille, että teet sellaisia asioita, joita rakastat. Tämä on sinun oma aikasi, eikä kukaan muu voi kertoa, mitä sinun pitäisi sillä tehdä. Huomaat, että alat hiljalleen löytää palasia itsestäsi, kun teet asioita, joista pidät.

LÄHDE SEIKKAILULLE

Arjen pyöritys ja kiire ovat pahimpia luovuuden tappajia ja lamaannuttajia. Järjestä itsellesi matka uuteen ympäristöön ja irrottaudu arjen paineista. Matka voi olla puolen päivän seikkailu kotikaupungissa tai viikon retriitti vuoristossa – tärkeintä, että se on sellainen matka, joka antaa sinulle mahdollisuuden irtautua kaikesta muusta. Matkan tarkoitus ei ole suorittaa vapaa-aikaa, vaan todella löytää yhteys omaan itseen uudelleen. Irtautuminen arjesta ruokkii luovuutta ja antaa asioille uutta perspektiiviä. Seikkaileminen ei ole koskaan pahasta!

 

Oisa - Hyvinvointi - Löydä itsesi uudestaan

 

LÖYDÄ UNELMASI UUDESTAAN

Moni, joka kokee kadottaneensa itsensä, on todellisuudessa kadottanut kosketuksen unelmiinsa. Millaisia unelmia sinulla oli ennen kuin arjen kiireet veivät ne mennessään? Mitkä unelmat olet tyrmännyt mahdottomiksi tai epäsopiviksi sen perusteella, missä olet nyt? Unelmamme muuttuvat ja kehittyvät, mutta niitä on tärkeää olla olemassa. Nappaa käteen muistiinpanovälineet, istu rauhassa alas ja kirjaa ylös ajatuksenvirtaa unelmistasi. Jos sinulla ei olisi mitään esteitä, mitä haluaisit tehdä tai millainen haluaisit olla? Millaisia asioita sydämesi huutaa sinulle? Kun kirjaat unelmiasi  konkreettisesti ylös, alat alitajuisesti prosessoida tekojasi niitä kohti. Samalla motivoidut ja alat myös tietoisesti tehdä töitä unelmiesi eteen. Ehkä ne eivät olekaan niin mahdottomia, kuin arjen kiireessä kuvittelit.

ÄLÄ JÄÄ MUKAVUUSALUEELLE

Jos olet mukavuusalueellasi, mutta koet kadottaneesi itsesi, on ehkä aika hypätä pois sieltä. Kokeile uusia asioita ja tapaa uusia ihmisiä. Muutumme vuosien varrella hurjasti, ja asiat, jotka olivat sinua kymmenen vuotta sitten, eivät välttämättä enää ole sinne päinkään. Haasta itsesi tekemään jotain sellaista, joka jännittää tai pelottaa. Mikä oli ensimmäinen asia, joka pulpahti mieleesi? Toteuta se!

HILJENNY JA KUUNTELE

Kohtaamme päivittäin valtavasti inspiraatiota ja uusia ovia, jotka voimme joko ohittaa tai avata. Näitä mahdollisuuksia on kuitenkin vaikea nähdä, jos niille ei ole avoin. Pysähdy päivittäin ihmettelemään maailmaa: millaista musiikkia radiossa soi, mitä tuntemattoman ihmisen hymy saa sinut tuntemaan sisälläsi ja mitä lähikaupan ilmoitustaululla lukee? Joskus elämämme parhaimmat ideat lähtevät hyvin arkisista kohtaamisista. Ole siis valppaana ja ota elämän tarjoamat vihjeet vastaan.

 

Oisa - Hyvinvointi - Löyda itsesi uudelleen

 

MUISTA, ETTÄ VOIT OLLA MITÄ VAIN

Joskus tuntuu, että on niin kadoksissa, ettei pääse millään ulos omien tunteiden pyörityksestä. Pyri silloin muistamaan, että voit itse vaikuttaa siihen, mitä ajattelet ja sen myötä siihen, mitä tunnet. Voit luoda juuri sellaisen elämän, kuin haluat. Etsi itsellesi sopivat tavat vahvistaa positiivisia ajatuksia. Ne voivat olla mantroja, meditaatioita, kirjoittamista, tsemppibiisejä tai inpiroivia kuvia. Keskity ihaniin ja positiivisiin asioihin ympärilläsi.

PYYDÄ ROHKEASTI APUA

Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka haluavat auttaa niitä, jotka ovat eksyksissä itsensä kanssa. Pyydä siis rohkeasti apua matkallesi! Joskus keskustelutuokio toisen ihmisen kanssa voi aivan yllättäen auttaa paloja loksahtamaan paikoilleen ja saada ajatukset kirkastumaan oikean suunnan suhteen. Keskustelukumppani voi olla ystävä, läheinen tai ammattiauttaja, mutta yksin et joudu matkaasi kulkemaan, jos et erikseen niin halua.

Käännetty ja muokattu artikkelista: 7 Tips to Find Yourself When You’re Feeling Lost

Oisa Lifestyle

Kommenttia:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.