a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Montako vaatetta omistat?

Katsoin eilen pitkästä aikaa yhden suosikkidokumenteistani: Minimalism: A Documentary About the Important Things (2016). Dokkari löytyy Nelfilxisistä ja siitä löytyy useita kotimaisia blogikirjoituksia helposti googlaamalla. Näin kyseisen dokkarin ensimmäistä kertaa viime kesänä ja sillä oli iso vaikutus valintoihini liittyen. Olin kuitenkin jo ennen teoksen “löytämistä” pitkään ollut kiinnostunut hyvinvoinnistani ja karsinut pois epämukavia asioita, tavaroita ja ihmisiä elämästäni. Dokkari kuitenkin antoi sen viimeisen töytäisyn toivomaani suuntaan, jolla olen nyt jatkanut kohta vuoden.

Kuten kaikista elokuvista, kirjoista ja dokumenteistakin, saa yleensä aina jotain uutta toisella katselukerralla. Tällä kertaa mieleeni jäi erityisesti vaatteet ja niiden omistaminen.  Yksi dokumentin henkilöistä on raskaana oleva nainen, joka pohtii juhla-asun hankintaa, mutta vauvavatsaisena sijoitus olisi melkolailla kertakäyttöinen. Uuden puvun ostamisen sijaan hän päätyy kyselemään ystäviltään lainaksi sopivaa mekkoa ja kehuu minimalistisen elämäntavan mukanaan tuomaa säästöä ja yhteisöllisyyttä.

Vaikka dokkari on niin amerikkalainen (kuin olla ja voi), on mielestäni vaatteiden lainaamisen  “ihmeellisyys” jotenkin huvittavaa. Ei kai kaikkea tarvitse edes harkita ostavansa? Pienen itsetutkiskelun jälkeen kuitenkin tajusin, että olen itse ollut hieman samanlainen. Varsinkin parikymppisenä oli mahtavaa ostaa joka juhliin uusi mekko. Ei välttämättä uudenkarhea kallis merkkituote, mutta minulle uusi asu esimerkiksi kirpputorilta hankittuna. Yhdessä välissä olin oikeasti siinä tilanteessa, että kaappini sisältö koostui 90- prosenttisesti hippastelu- ja löhöilyvaatteista. Ystäväni vihjasikin leikkisästi tyylini olevan “hooker or homeless”.

333 -project

Dokkarissa mainittiin myös muutaman vuoden takainen trendi, josta useat bloggaajat ja vloggaajatkin tekivät omia versioitaan. Haaste, jossa oli tarkoitus käyttää vain 33:a vaatekappaletta ja asustetta kolmen kuukauden ajan. Suomen sääolosuhteisiin homma on hiukan hankalampi, mutta tykkään sen ideologiasta. Omistamalla sellaisia vaatteita, jotka oikeasti sopivat toisiinsa saat aikaan useampia asukokonaisuuksia. Vaikka olen karsinut vaatekaappiani jo paljon ja sieltä löytyy nykyään muutakin kuin mustaa pitsiä ja pieruverkkareita, olen ajatellut ennen kesää tehdä vielä yhden kierroksen. Aion laskea joka ainoan sukan ja t-paidan ja punnita vielä kerran: tuottaako tämä minulle todellakin iloa.

Ja ennen kaikkea tahdon selvittää: montako vaatekappaletta omistan?

Emma Ketonen

Arkimaakari on mukavuudenhaluinen minimalisti, luova liikkuja ja rakkaan työn raataja, joka pyrkii löytämään nostetta ja säihkettä sieltä mistä muut kutsuvat harmaaksi arjeksi. Miksi? Koska Tylsä on uusi musta!

Kommenttia:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.