a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Mitä tänään tuntisin?

Toisinaan tekee mieli heittäytyä sängylle nyyhkimään, kuin Disney-sadun dramaattinen ja kovan kohtalon kokenut prinsessa. Välillä taas ilo ja innostus nostattaa tuntemukset pilvienkin yläpuolelle. Sitten taas on niitäkin päiviä, kun suusta pääsee sammakoita ja muita rumiluksia, kun tunteet eivät yhtäkkiä pysykään omassa hallinnassa. Miten minusta tulikaan taas tällainen riivattu rääväsuu?

Omia ja toisten tunteita voi olla joskus vaikea ymmärtää, mutta niistä voi oppia. Tunnetietoisuus tarkoittaa tunteiden parempaa tunnistamista, ymmärrystä niiden syistä ja taustoista. Tunteistaan tietoinen ihminen ymmärtää myös tunteiden seuraukset ja niiden vaikutuksen paitsi itseen, myös muihin.

Emotionaalinen hyvinvointi tunnetyöskentelyn perustana
Mitä tietoisemmiksi tulemme omista tunteistamme, sitä enemmän niihin voi todellisuudessa vaikuttaa. Kyky havaita niin omia kuin toistenkin tunteita on tunnetaitojen ja emotionaalisen hyvinvoinnin perusta.

Alla kysymyksiä, joiden avulla voit tutustua omaan emotionaaliseen hyvinvointiisi.

· Asteikolla 1 – 10, miten hyvin voit emotionaalisesti nyt?
· Miten hyvin haluat voida?
· Millaisia tunteita haluat kokea?
· Mistä tiedät voivasi emotionaalisesti hyvin?
· Milloin olet ollut tyytyväinen emotionaaliseen hyvinvointiisi?
· Mikä silloin oli elämässäsi toisin?
· Kuka on vastuussa tunne-elämästäsi ja tunteidesi tulkinnasta?
· Mikä estää sinua huolehtimasta emotionaalisesta hyvinvoinnistasi?
· Mikä auttaisi sinua tuntemaan valitsemiasi tunteita päivittäin?
· Mitä tarvitset elämääsi enemmän voidaksesi emotionaalisesti paremmin?
· Mistä sinun tulee luopua voidaksesi emotionaalisesti paremmin?

Päätös kohdata, sekä hyväksyä omat tunteet on hyvä ensiaskel omiin tunteisiin tutustumisessa. Kun tulet tutummaksi itsesi ja omien tunteittesi kanssa, voit myös oppia itse paitsi hallitsemaan, myös valitsemaan omia tunteitasi. Muista, että loppujen lopuksi sinä olet omien tunteittesi herra ja sinä päätät, kuinka otat ne vastaan.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.