a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Värikäs arki - Rakkauden kielet

Mitä rakkauden kieltä puhut?

Olet ehkä kuullut puhuttavan rakkauden eri kielistä. Alkujaan Dr. Gary Chapmanin kynästä syntynyt parisuhdeopas The Five Love Languages on muuntautunut aivan omaksi ilmiökseen, eikä suotta. Meillä jokaisella on nimittäin oma luontainen tapamme osoittaa toisille rakkautta. Tämän myötä meillä on myös toive siitä, kuinka muiden tulisi osoittaa rakkauttaan meille. Löydätkö näistä viidestä oman rakkauden kielesi?

SANAT

Sanat voivat parhaimmillaan täyttää ihmisen rakkaudella ja pahimmillaan viedä itsevarmuuden mennessään. Moni pariskunta ei ole ajatellutkaan, kuinka suuri merkitys kauniilla sanoilla ja kehuilla on suhteessa. Toisille nämä sanalliset vahvistukset eli affirmaatiot ovat tärkeämpiä kuin toisille. Kauniita sanoja ja kehuja voi jakaa niin toisen luonteesta, teoista kuin ulkoisesta olemuksestakin. Tärkeintä on se, että sanat tulevat suoraan sydämestä. Ihmisellä on luontainen tarve kokea olonsa arvostetuksi, ja sanat ovat tämän toteutumisessa erittäin tärkeässä osassa.

YHDESSÄ VIETETTY AIKA

Moni pitää yhdessä vietettyä aikaa itsestäänselvyytenä suhteessa, mutta pysähdy hetkeksi miettimään: vilkuiletteko puhelimia, pauhaako televisio taustalla tai teettekö muuta häiritsevää, kun vietätte yhteistä aikaa? Milloin viimeksi katsoitte toisianne silmiin, keskustelitte ja olitte toisillenne aidosti sataprosenttisen läsnä? Rakkauden kielissä yhdessä vietetty aika tarkoittaa sitä, että antaa kumppanilleen täyden jakamattoman huomionsa. Nyky-yhteiskunnassa, jossa huomiotamme revitään jatkuvasti samaan aikaan sataan eri suuntaan, on aidosti läsnäoleva aika paras lahja, jonka toiselle voi antaa. Antamalla toiselle huomiosi osoitat, että olet hänestä ja hänen asioistaan kiinnostunut. Yhdessä vietetty aika lähentää, ja saatatpa oppia jotain uutta kumppanistasi.

 

Oisa - Värikäs arki - Rakkauden kielet

 

LAHJAT

Vaikka rakkaus itsessään on lahja ja kaikki rakkauden kielet ovat tietynlaista antamista, on joillekin konkreettinen lahja kaikista suurin rakkaudenosoitus. Lahjalla tarkoitetaan tässä tapauksessa jotain sellaista, jota toinen voi pitää kädessään – usein tällaisia huomionosoituksia ovat kukat, korut, suklaa tai itse tehdyt lahjat. Lahjan ei tarvitse olla kallis, sillä se on tosiasiassa vain symboli sille ajatukselle, että toinen on ajatellut meitä, kun on nähnyt vaivaa hankkiakseen tai tehdäkseen lahjan.

AUTTAMINEN JA PALVELUKSET

Vaikka toisen palveleminen parisuhteessa voidaan tulkita myös huolestuttavaksi piirteeksi sen mennessä liiallisuuksiin, ovat arjen pienet teot ja avut yksi tärkeä rakkauden kieli. Auttamisella ja palveluksilla tarkoitetaan tässä yhteydessä sellaisia asioita, joista tiedät puolisollesi tulevan hyvän mielen. Voit esimerkiksi käydä kaupassa, jos se on puolisosi inhokkihommaa tai auttaa viikkosiivouksessa ilman, että toisen tarvitsee huomauttaa asiasta. Aamukahvin vieminen sänkyyn silloin tällöin tai toisen pyörän huolto yllätyksenä ovat myös mainioita tapoja tehdä kivoja pikku palveluksia arjen keskellä.

Tärkeintä tässä rakkauden kielessä on se, että teko tapahtuu positiivisella mielellä, eikä pakon sanelemana. Tärkeintä on se, että haluat auttaa ja tehdä puolisollesi palveluksen. Niille henkilöille, joille tämä on pääasiallinen rakkauden kieli, teot todella puhuvat enemmän kuin sanat.

FYYSINEN KOSKETUS

Tämän voisi kuvitella olevan itsestäänselvyys parisuhteessa, mutta todellisuudessa meillä on jokaiselle yksilöllinen tarve sen suhteen, kuinka paljon fyysistä kosketusta tarvitsemme. Joillekin fyysinen kosketus on suhteen kantava voima ja inspiroiva eliksiiri. Toisille se ei merkitse mitään, ellei jokin muista rakkauden kielistä tule ensin kuulluksi. Oli kosketuksen määrän tarve mikä tahansa, positiivinen kosketus auttaa kehoamme vapauttamaan hyvänolon hormoneja ja rentouttaa.

Fyysisellä kosketuksella ei tarkoiteta tässä yhteydessä pelkästään seksuaalista kosketusta, vaan yhtä lailla suukkoja ja halauksia arjen pyörityksessä, kädestä kiinni pitämistä ja toisen olan hipaisua kiireen keskellä. Usein nämä pienet arjen hellyydenosoitukset ovat kultaakin kalliimpia ja pitävät kipinää yllä myös makuuhuoneen puolella. Lempeä ja positiivinen kosketus kertoo toiselle, että tämä on riittävä ja rakastettu juuri sellaisena, kuin on.

Entä jos puhutte kumppanisi kanssa täysin eri kieliä rakkaudessa? Tämä on parisuhteessa rikkaus, sillä molemmat voivat antaa ja saada rakkautta juuri itselleen sopivalla tavalla, kunhan asian tiedostaa. Monella rakkauden kokemista hiertää nimenomaan se, ettei asiaa ole koskaan ajateltu ja molemmat kuvittelevat toisen puhuvan samaa rakkauden kieltä kuin itse. Harvoin näin kuitenkaan on.

Toinen voi tarvita sanoja, kun itse kaipaat kosketusta. Toiselle imurointi on vain arjen askare, kun taas toiselle se on osoitus siitä, että välität. Joskus kukkien tuominen toiselle keskellä viikkoa on parempi, kuin pitkä ja intohimoinen seksimaraton. Ja joskus on ihana vain olla läsnä toiselle.  Keskustelu on tässäkin asiassa kaiken a ja o – ottakaa siis rauhallinen hetki, pohtikaa omat rakkauden kielenne ja kommunikoikaa ne kumppanillenne!

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.