a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Työviikkoni

Mitä oikein teen työkseni?

Want to read this post in English? Click here!

Kävin viikonloppuna mielenkiintoisen keskustelun siitä, mitä työhöni oikeastaan kuuluu. Tajusin tuon keskustelun aikana, kuinka vaikeaa työtäni saattaa oikeasti olla ymmärtää: ettei ole välttämättä yhtä tiettyä ammattia, vaan työ koostuu monesta eri osaamisalueesta. Minun luultiin tuossa keskustelussa olevan mm. kirjailija, töissä mainostoimistossa ja koordinaattorina videotuotantofirmassa. Tavallaanhan työssäni on osia noista kaikista, joten on vaikeaa kertoa muutamalla sanalla, mitä työhöni sisältyy – varsinkin, kun voin milloin tahansa keksiä jotain uutta projektia, joka ei liity aiempiin millään lailla. Käytän useimmiten titteliä sisällöntuotannon monitoiminainen, sillä se kuvaa mielestäni aika hyvin tätä sekametelisoppaa, jota saan ilolla työkseni myös kutsua.

Millainen on tavallinen työviikkoni? Olen jakanut työviikkoni karkeasti kolmeen osaan: kaksi päivää keskityn Oisaan, kaksi päivää teen kirjoitustöitä asiakasyrityksille ja yhden päivän keskityn kirjaani. Tai näin olen suunnitellut, mutta yleensä päivät menevät hieman ristiin keskenään ja asiakasprojektit menevät aina etusijalle, jos aikaa täytyy priorisoida. Viikonloput yritän pitää vapaana töistä, jotta ehdin myös levätä.

Kirjan kirjoittaminen lienee suurin piirtein selkeä työnkuvaltaan, mutta entäs nämä kaksi muuta: mitä ne oikein pitävät sisällään? Oisan arkisiin töihini kuuluvät tällä hetkellä mm. sisältöjen suunnittelu ja kirjoittaminen, somen ylläpito, yhteistyökuvioiden suunnittelu ja koordinointi sekä oman blogini brändäystyö. Emma aka Arkimaakari on myös mukana menossa, mikä on mahtavaa, sillä yksin tätä olisi aika mahdoton saada toimimaan! Isommat strategiasuunnittelut ja kehityspäivät pidämme erikseen, jotta meillä on kunnolla aikaa miettiä kuviot selviksi.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Työviikkoni

 

Entäs ne asiakasprojektit sitten? Tämä on ehkä se suurin sillisalaatti, mutta nautin siitä samalla ihan älyttömästi. Käytännössä kirjoitan mitä tahansa, mitä yritys voi markkinoinnissaan tarvita eli näppiksestäni syntyvät esimerkiksi uutiskirjeet, esite- ja nettisivutekstit, blogit ja some-päivitykset. Toimin myös haamukirjoittajana parille bloggaajalle. Esimerkki työpäivästäni saattaa olla kirjoittaa ja ajastaa aamupäivällä asiakkaiden Facebook-päivityksiä sekä etsiä taustatietoa hakukoneoptimoitua landing pagea varten (josta kirjoitan ensimmäisen version seuraavana päivänä), minkä jälkeen siirryn iltapäivällä tekemään yrittäjän haastattelua nettisivutekstejä varten sekä kirjoittamaan artikkelia golfmatkakohteesta. Välissä saatan piipahtaa palaverissa tai ottaa Skype-yhteyden toisessa kaupungissa sijaitsevaan asiakasyritykseen.

Harvoin koen kahta samanlaista työpäivää, mutta se tekee työstäni tosi mielenkiintoista! Parasta kirjoittamisen ja oman intohimon toteuttamisen lisäksi on mielestäni se, että tässä tutustuu ihan kuin huomaamatta täysin uusiin ammattialoihin ja asioihin. Saatan etsiä saman viikon aikana asiakasprojekteihin tietoa laidasta laitaan: metallinkierrätyksestä naurujoogaan ja kosteusvaurioista bileiden parhaisiin juomapeleihin.

En olisi rehellisyyden nimissä ikinä nähnyt itseäni yrittäjänä, jos minulta olisi asiasta kysytty vaikkapa viitisen vuotta sitten. Olisin halunnut tehdä ihan mitä tahansa muuta! Mutta niin vain elämä vie kummallisiin suuntiin ja tässä ollaan. Nyt en tiedä haluaisinko ikinä vaihtaa tästä ammatista pois: kuinka muuten voisi tehdä juuri sellaisia juttuja, jotka sytyttävät ja joista saa ihan ihmeellisesti virtaa? Olisinko yhtä liekeissä jonkun toisen palkkalistoilla vai tuntuisiko minusta jatkuvasti siltä, että ympärilleni kiedotaan kahleet? Nyt voin herätä aamulla ja keksiä jonkin hullun idean, jota lähteä toteuttamaan. Joskus ideat onnistuvat, toisinaan eivät, mutta tekeminen on silti useimmiten mahtavaa ja opettavaista. Kuinka teidän työpäivät jakautuu vai onko elämä yhtä yllätystä? Nautitteko vaihtelusta vai onko tarkat rutiinit enemmän teidän juttu?

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Intohimo + rohkeus = #uraoivallus

New York – here I come!

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

 • Annukka // Ikkunalla

  12/03/2018 21:24

  Nykyään yhä useampi ammatti sisältää paljon laajemmin eri toimenkuvia kuin vaikka kymmenen vuotta sitten. Varsinkin juurikin sisällöntuotanto on tullut osaksi melkein alaa kuin alaa, ainakaan nopeasti en keksi sellaista alaa, johon ei sisällöntuotantoa liittyisi. Mielenkiintoista on lukea mitä muiden sisällöntuottajien työnkuvaan kuuluu, varsinkin inspiraation toivossa, ehkä saan idean jostain mitä itse en edes ole tajunnut voivani tehdä.

  https://www.ikkunalla.com

 • tuulanneli

  13/03/2018 08:08

  Tämä on mielenkiintoinen ammattikunta, mikä on syntynyt somemaailman myötä.

  Minusta on hienoa, että yrityksen ulkoistavat somen hoidon, koska se ei todellakaan onnistu menestyksellä siinä kaiken muun ohessa.

  Tuo mielenkiintoinen pointti, että olet haamukirjoittaja parille bloggaajalle? Toivottavasti tämä suuntaus ei yleisty, koska silloin katoaa jotain blogeista 😉

 • Henna Mykrä

  13/03/2018 16:06

  Kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta ja monipuoliselta työltä! 🙂 Hyvin avasit asiaa siis kokonaisuudessaan tässä postauksessa!

 • Mere

  14/03/2018 06:46

  Kuulostaa mielenkiintoiselta! Olisi kiva kuulla miten saat paketin pysymään kasassa ja kaiken organisoitua, siinä sulle postausidea 😉

 • Pingback: Miksi Oisa on olemassa? - Oisa Lifestyle

  17/03/2018 08:53

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.