a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Mitä arvostat kumppanissasi?

– Siinä se taas röhnöttää. Keskustelua on hankala saada aikaiseksi kuulumisten vaihtamisesta puhumattakaan. Olenhan minäkin väsynyt töiden jälkeen. Joskus tuntuu, etten enää edes tiedä, mitä se ajattelee. Ruuankin söi sanomatta sanaakaan. Toivotonta.

– Lepään tässä hetken, niin jaksan taas illan. Päivä oli raskas ja keräilen voimia, että jaksan olla rakkaimpieni kanssa. Koko päivän kestänyt kova melu jyskyttää korvissa vieläkin. Onneksi sain vatsan täyteen ja nyt tuntuu hyvältä. Hetkinen, muistinkos kiittää?

Ilman arjen pyörrytystäkin toista on välillä vaikea tulkita. Välillä asiat vain jäävät sanomatta, vaikka kuinka tahtoisi ja yrittäisi. Kokeile kommunikaation helpottamiseksi kumppanisi kanssa harjoitusta, joka auttaa teitä näkemään toisissanne hyviä ja arvostettavia asioita. Harjoituksen tarkoituksena on lisätä ymmärrystä toisianne kohtaan sekä edistää avoimuutta ja kunnioitusta parisuhteessa. Ei kuulosta huonolta, eihän?


Listaa kumppanisi parhaat ominaisuudet paperille:

  • Listaa 10 asiaa /ominaisuutta, joita eniten arvostat kumppanissasi.
  • Laita sen jälkeen asiat tärkeysjärjestykseen.
  • Älä näytä listaasi heti kumppanillesi.

Käykää listat läpi yhdessä suunnitelmallisesti:

Valitkaa ensin kumpi teistä aloittaa. Toinen on kumppani A ja toinen kumppani B. Kumppani (A) lukee ne asiat, joita arvostaa kumppanissa (B) yksitellen.

• Se, joka on listannut ominaisuudet (A), kertoo tarkemmin, mitä tällä ominaisuudella tarkoittaa ja miksi sitä arvostaa.

• Se osapuoli (B), jolle arvostuksen aiheet kerrotaan, saa aina kommentoida, miten tärkeäksi tai merkittäväksi itse kokee tämän asian.

• Kun kaikki 10 ominaisuutta on kerrottu, saa osapuoli B kertoa, haluaisiko hän, että A huomaisi vielä jonkin muun asian.

• Harjoitus tehdään molemmin puolin.

Harjoituksen myötä kumpikin saa kuulla, mitä toinen todella hänessä arvostaa. Lisäksi kumpikin voi kertoa, mistä asioista haluaisi lisää positiivista huomiota parisuhteessa.  Lopuksi voitte miettiä yhdessä kumppanin kanssa, kuinka molemmat voivat vielä enemmän osoittaa arvostusta ja kunnioitusta toista kohtaan arjessa. Huomiota kannattaa erityisesti kiinnittää niihin kohtiin, joita toinen ei listannut.

Tee harjoitus rakkaudella ja rennosti. Oivallukset on helpompi tuoda osaksi tavallista elämää, kun tärkeistä asioista ei keskustella riidan kautta.

 

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.