a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Kirjan tarina

Mistä tuleva kirjani kertoo?

Moni on kysellyt, millaista kirjaa lähden kirjoittamaan, mistä se kertoo ja onko minulla ylipäätään ideaa koko kirjaan. Ajattelin hieman valottaa, millainen kirja on tekeillä sekä paljastaa vähän lisää tulevasta matkastani New Yorkiin. Vastailen mielelläni, jos tulee mieleen jotain kysyttävää näiden lisäksi!

MILLAINEN KIRJANI ON JA MISTÄ SE KERTOO?

Luonnollisestikaan en voi paljastaa, mistä tuleva kirjani tulee tarkalleen ottaen kertomaan. Voin kuitenkin kertoa, että se on genreltään chick lit -kirjallisuutta eli kevyttä ja huumorilla höystettyä tarinaa, jossa seikkailee joukko naisia iloineen ja ongelmineen. Jos termi ei ole tuttu, niin Chick lit tarkoittaa siis kaunokirjallisuutta, joka käsittelee modernin naisen elämän ongelmia humoristisesti ja kevyesti.

Kirjani on sellainen, jonka parissa voi nauttia kesäpäivästä riippumatossa välillä torkkuen, käpertyä takkatulen ääreen viltin alle kylmänä pakkasiltana tai ahmia ennen nukkumaanmenoa ilman huolta painajaisista. Se saa hymyn huulille ja antaa pienen piristysruiskeen arkeen. Usein chick lit -kirjat sijoittuvat maailman metropoleihin, mutta minun omani ei. Tapahtumat sijoittuvat koti-Suomeen, toistaiseksi tuntemattomaan kaupunkiin.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Kirjan tarina

 

MIKSI JUURI TÄMÄ GENRE?

Minua ovat aina kiehtoneet tämän tyyppiset kirjat sekä elokuvista erityisesti romanttiset komediat. Moni ei ymmärrä tätä viehätystä, sillä ”niissähän on kaikissa sama juoni”, ja ne koetaan monesti jotenkin aivottomana viihteenä tai jopa roskana. Mutta juuri tuo tietynlainen ennakointi on minusta niiden koko pointti! Ne antavat pakomahdollisuuden arjesta, jossa aivojen täytyy muuten olla skarppina 24/7. En keksi mitään ihanampaa, kuin uppoutua kevyen pokkarin kanssa tyynykasaan ja unohtaa kaiken ympärillä, tai katsoa romanttista komediaa, torkahtaa välillä ja herätä loppuhuipennukseen, jossa rakastavaiset saavat toisensa. Ja parasta on se, että tämän tyyppisissä tarinoissa on aina taatusti onnellinen loppu – ihan sama, mitä kiemuroita matkalle mahtuu.

Maailmassa on niin paljon pahaa, että mielestäni pieni pako todellisuudesta tekee välillä hyvää. Kaipaamme kaikki välillä asioita, joiden tiedämme varmasti päättyvän onnellisesti. Joku sanoi minulle kerran, että eikö tuo ole hieman naiivi ajattelutapa. Minusta ei, sillä eihän se, että haluan välillä hengähtää tämän maailman velvoitteista ja vaatimuksista sekä kamalista uutisoinneista, tarkoita sitä, että eläisin aina jossain omassa pumpulikuplassani. Tämän tyyppinen kirjallisuus on minusta vain mainio tapa irtautua välillä!

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Kirjan tarina


MIKSI LÄHDEN NEW YORKIIN SAAKKA KIRJOITTAMAAN?

Eikö lähempääkin olisi löytynyt joku paikka? Varmasti olisi, mutta miksi en lähtisi, jos siihen on mahdollisuus? Onko olemassa inspiroivampaa paikkaa kirjoittaa esikoisteos, kuin New York City – taiteen ja kulttuurin aarreaitta! Touko-kesäkuussa kaupungissa on lisäksi ihana alkavan kesän tunnelma. Se on se tietty fiilis, kun tuntuu, että koko maailma on avoinna ja pystyt vaikka mihin. Avasin New Yorkin matkan taustoja aiemmassa postauksessani. Eli sen lisäksi, että minusta on aivan ihana mennä tapaamaan ystävääni kuukaudeksi, tarvitsen myös totaalisen irtautumisen arjesta, jotta saan keskittyä rauhassa kirjoitustyöhön.

Yllättävän moni on kysynyt, onko minulla mitään ajatusta, mistä kirjoittaisin. Olen suunnitellut tätä kirjaa epäsäännöllisen säännöllisesti jo vuosia, joten minulla on itse asiassa yllättävänkin paljon materiaalia jo kasassa. Hahmot ovat hyvin pitkälle kehiteltyjä ja jonkinlainen synopsiskin löytyy. Eli en tosiaan lähde ihan nollasta kirjoitusprosessin kanssa, vaan tavoitteena olisi, että kaikki ennakkosuunnittelu olisi valmis ennen Nykin matkaa, jolloin voisin siellä keskittyä vain ja ainoastaan kirjoitustyöhön.

Tuleva kirjailijakotini sijaitsee West Harlemissa, kauniilla historiallisella alueella. En kuitenkaan usko, että tulen viettämään kirjailijakodin seinien sisällä koko matkaani. Ajattelin nimittäin laajentaa toimistoni säännöllisesti myös tunnelmallisiin kahviloihin ja aurinkoisina päivinä puistonpenkille tai piknikviltille. Matkaa Central Parkiin ja Times Squarelle on kirjailijakodistani julkisella liikenteellä puolisen tuntia. Tahdon imeä kaupungista kaiken sen sykkeen ja inspiraation, jota saan siitä irti matkallani. Onko sulla hyviä vinkkejä Nykin parhaista kahviloista tai muista salaisista huippupaikoista kirjoittaa?

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

 • Jeannays

  02/03/2018 14:23

  Vau onnittelut! Kuulostaa erinomaiselle 🙂 Itsekkin haaveilen omasta kirjasta tulevaisuudessa!

 • Satu// www.satuavaitotta.fi

  02/03/2018 14:31

  Aika hyvin esitelty aihe! Jäi kutkuttavasti kiinnostamaan!

 • Karoliina Kazi

  02/03/2018 14:47

  Chick Lit kirjallisuus on parasta herkkua kesälomalla ja minusta niihin on ihanaa uppoutua aivan kuten kuvailit. Odotan innolla kirjaasi! Ja hei, mahtavaa reissua New Yorkiin, se kaupunki on niin inspiroiva että saat taatusti tarinoita takataskuun!

 • Joanna Sormunen

  02/03/2018 17:31

  Kuulostaa oikein mielenkiintoiselta kirjalta. Itsekin nautin Chick litistä juuri koska se antaa nauttia itsestään, ei tarvitse stressata eikä muistaa maailman kurjuutta, voi keskittyä vain hauskuuteen ja päästä pakoon arkea 🙂

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.