a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Miksi Oisa

Miksi Oisa on olemassa?

Want to read this post in English? Click here!

Oisa on ehkä tullut tutuksi jo monelle teistä, jos olette käyneet blogipostausten lisäksi lukemassa myös muita sivuston artikkeleita. Oisan juttuaiheet vaihtelevat arjen vinkeistä hyvinvointiin ja lajikokeiluista mielenkiintoisiin henkilöhaastatteluihin. Oisa on lämminhenkinen hauskemman hyvinvoinnin ja omannäköisen arjen puolestapuhuja. Mutta miksi Oisa on ylipäätään olemassa?

Olin miettinyt jo pidempään, että jonkinlainen lifestyle-painotteinen sivusto, lehti tai muu kanava olisi älyttömän siisti perustaa. En kuitenkaan ajatellut, että oikeasti perustaisin ikinä mitään tai että minusta ylipäätään edes olisi siihen. Kyseessä oli ehkä enemmän vain sellainen haave, jota en ottanut kovin todesta, mutta ajattelin, että olisi tosi mielenkiintoista toteuttaa se, jos sopiva mahdollisuus tarjoutuisi. Mutta kuten sanotaan: be careful what you wish for eli pienestäkin haaveesta voi kasvaa jotain isompaa kuin huomaamatta.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Miksi Oisa

 

Emmaa ja minua on aina yhdistänyt lifestyle ja liikunta, ja niiden kautta olemme varmaan alun alkaen paremmin ystävystyneetkin. Sen lisäksi olemme molemmat sisällöntuottajia. Muistan todella kirkkaasti sen hetken, kun heitin Emmalle puoliksi vitsillä, että mitä jos perustettaisiin oma lifestyle-sivusto – sellainen meidän näköinen kanava, jonka kautta voisimme molemmat toteuttaa sitä ominta juttuamme. Istuimme autossa ja olimme matkalla testaamaan fatbikeja naisten maastopyöräporukan kanssa. Aurinko paistoi ja sää oli mitä mainioin. Emma innostui ideasta heti, ja loppupäivä menikin ideoita heitellessä. Siitä lähdettiin vauhdilla etenemään kohti konseptointia ja toteutusta.

En tiedä, kuinka saimme koko Oisan konseptin kasaan ja sivuston rakennettua muutamassa kuukaudessa kaiken muun työn ja elämän ohella. Oisasta tuli tavallaan meidän molempien lempilapsi, jonka parissa hurahti huomaamatta monta tuntia. Se innosti ja inspiroi meitä molempia! Minulle se oli todellinen henkireikä pienoisen burnoutin keskellä: sellainen projekti, joka antoi energiaa, eikä vienyt sitä. On mahtavaa, kun työparina on ihminen, joka on rautainen ammattilainen, mutta samalla myös yksi parhaista ystävistä. Vuodenvaihteessa oli todella absurdi olo, kun laitoimme Oisan sivut julki ja syksyn kova työrupeama palkittiin.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Miksi Oisa

 

Moni on ihmetellyt, miksi internet tarvitsi vielä yhden lifestyle-sivuston lisää. Monet lifestyle-sivustot keskittyvät vahvasti kauneuteen ja muotiin, syvempään henkisyyteen, selkeästi pinnallisempiin aiheisiin tai urheiluun. On hyvä profiloitua tiettyyn kategoriaan, mutta mielestämme valikoimasta puuttui Oisan kaltainen, omannäköiseen arkeen ja hauskempaan hyvinvointiin keskittyvä kanava. Oisa on kuin ystävä, jonka kanssa voi istahtaa sohvannurkkaan. Sellainen, josta tulee lämmin olo sisälle, ja jonka juttuja on kepeä kuunnella. Se antaa joskus vinkkejä, muttei kerro, kuinka elämää pitäisi elää – antaa jokaisen olla juuri sellainen ihana ihmenainen, kuin on.

Yksi iso syy Oisan perustamiselle oli se, että nyky-yhteiskunta vaatii meiltä jatkuvasti aivan valtavaa suorittamista. On loistettava työssä, perhe-elämässä ja opinnoissa. Pidettävä itsensä huippukunnossa niin henkisesti kuin fyysisesti. Oltava mahtava ja menestynyt, koko ajan skarppina ja tilanteen tasalla. Moni murenee yhteiskunnan paineen alla, sillä kaikessa ei vaan voi olla aina hyvä: kun antaa kaikkensa johonkin asiaan, on se väkisinkin pois toisesta.

Halusimme Oisan avulla tuoda lisää armollisuutta ihmisten elämään. Muistuttaa, että jokainen meistä on ihana ja rakastettava juuri sellaisena, kuin on, eikä rakkautta tarvitse ansaita suorittamalla. Kannustaa löytämään itselleen hauskat ja mukavat tavat voida hyvin sekä tehdä arjesta oman näköistä, jotta se ihan peruselämä saisi sielumme hykertelemään tyytyväisyydestä. Tahdomme Oisan avulla kertoa, että itsensä kehittäminen on mahtavaa, mutta aina ei tarvitse olla niin pirun täydellinen kaikessa. On lupa haaveilla, unelmoida, kokeilla, onnistua, mokata ja muuttaa halutessaan kokonaan suuntaa. Elää omannäköistä elämää.

Minulle itselleni Oisa on myös kanava tuoda esiin niitä sanoja, joita olisin ehkä itse halunnut kuulla vaikeimpina aikoina. Sellaista rohkaisua, kannustusta ja lämpöä, jota välillä kaipaa, muttei välttämättä osaa pyytää. Sitä, että joku katsoo silmiin ja sanoo aidosti, että sinä riität juuri tuollaisena. Toisille Oisa voi olla hauskaa viihdettä, toisille tarjota syvempää ymmärrystä omaan maailmaan ja jollekin se voi olla keino löytää vinkkejä toimivampaan arkeen – mitä ikinä Oisa sinulle tarjoaakin, toivon, että nautit siitä! Mistä sinä haluaisit lukea? Mitä sanoja haluaisit juuri nyt kuulla?

 

Tykkää Oisasta Facebookissa >>
Tykkää Oisasta Instagramissa >>

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Intohimo + rohkeus = #uraoivallus

Mitä oikein teen työkseni?

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

 • MINI-blogi/Elina

  17/03/2018 16:33

  Hyvinvointijutut on mun suosikkeja eli niitä haluaisin lukea.

  Ihana tuo westie-koiran kuva bannerissa (Värikäs arki)!

 • Tiia / Lasten tapaan

  18/03/2018 10:41

  Oisa on juuri ihana, sellainen hyvän mielen tuoja. Netissä todellakin oli tilaa sille! Viime aikoina on ainakin somessa huomannut miten ihmiset valittavat milloin mistäkin, tikusta tehdään asiaa ja ihmisistä valitetaan kuvien kera heti, jos vähänkään on aihetta. Keskitytään negatiivisuuteen, kun elämässä olisi roimasti positiivistakin.

 • tuulanneli

  18/03/2018 10:51

  Mielenkiintoinen konsepti.

  Itselle armollisuus nyky-yhteiskunnassa on tärkeä pontti, mikä unohtuu helposti arjen kiireessä.

 • Mari

  19/03/2018 04:48

  Olipa kiva lukea vähän mitä kaikkea sieltä taustalta löytyy ja matkastanne 🙂

 • Anne

  02/04/2018 23:30

  Löysin vasta tänään koko sivuston, mutta vaikutti sen verran kiinnostavalta, että piti tutustua myös aikaisempiin kirjoituksiin. Tämä oli mukava esittely ja ihana idea taustalla. Jään ehdottomasti seuraamaan! 🙂

   • Anne

    03/04/2018 21:25

    Kiitos mukavasta vastauksesta! Päädyin tänne Ilana Aallon Paikka Kaikelle sivun linkin kautta (”Ammattijärjestäjän vinkin toimivampaan arkeen”), ja koska sivusto vaikutti kiinnostavalta, niin aloin selailla vanhempiakin kirjoituksia, ja niitä riittääkin onneksi mukavasti luettavaksi 🙂

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.