a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämän sisältöä - Kolmenkympin kriisi

Mikä hiton kolmenkympin kriisi?

Minulta kysyttiin puolisen vuotta sitten, että kärsinkö kolmenkympinkriisistä. Ai kärsinkö? No en todellakaan! Tai niin vastasin silloin, mutta todellisuudessa tajusin, että minulla on aika pahakin ennenaikainen kolmenkympinkriisi. Pian se ei ole enää ennenaikainen, sillä kolmekymmentä tulee täyteen jo ensi vuonna. Huh, kolme vuosikymmentä!

En koskaan aiemmin ymmärtänyt ihmisiä, jotka kriiseilivät iästään. Ajattelin, että ikä on vain numeroita, ja niinhän se tavallaan onkin. Mutta sitten se on myös niin paljon muutakin: yhteiskunnan odotuksia siitä, kuinka elämän pitäisi kulkea, omien ongelmakohtien kulminoitumista ja pähkäilyä siitä, kuka ihme sitä ylipäätään edes on. Mitä haluaa elämällään tehdä ja millaisia ihmisiä haluaa ympärilleen. Tajuamista, kuinka paljon onkaan muuttunut siitä parikymppisestä.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Kolmenkympin kriisi

 

Joku voisi sanoa, että on kamalaa kärsiä kolmenkympin kriisistä, mutta minusta se on oikeastaan aika mielenkiintoista. Luulisi, että kolmen vuosikymmenen jälkeen sitä jo tuntisi itsensä, mutta yhtäkkiä huomaakin, että itsestä löytyy ihan uusia puolia. Se on aika mahtavaa! Eihän tämä tietysti koko ajan mitään vapauttavaa ruusuilla tanssimista ole, mutta minusta oivallukset ovat kyllä kaiken kriiseilyn arvoisia.

Muistan miettineeni parikymppisenä, että miksi kaikkialla toitotettiin, että kolmessakympissä nainen vasta puhkeaa kukkaan ja neljäkymmentä on sitä elämän parasta aikaa. Parikymppisen silmissä se tuntui niin kaukaiselta ja ennen kaikkea oudolta – eikö kolme- ja nelikymppisten ihmisten elämä ole tosi tylsää? Nyt ymmärrän tuon täysin, ja tuntuu, että tästä kriisistä aukeaa ihan uusi vaihde elämään.

Minusta tuntuu, että olen jollain tavalla ollut tähän asti piilossa. Tunnetta on vaikea selittää, sillä olen kyllä ollut oma itseni, mutta en ehkä ihan täysiä sitten kuitenkaan. Olen osittain tiedostamatta mennyt liikaa sen mukana, mitä minulta odotetaan, mitä pitäisi tehdä ja millainen minun odotetaan olevan. Se on ollut helppo reitti. Jotkut asiat ovat olleet aina jotenkin automaattisesti selkeitä, mutta toisten kanssa olenkin ollut sitten aika hukassa ja mennyt muiden mielen mukaan. Nyt tuntuu, että palaset alkavat loksahdella kohdalleen ja alan löytää ne loputkin omat juttuni.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Kolmenkympin kriisi

 

Niille tutuille ja läheisille, jotka tätä lukevat ja ajattelevat, että kärsinkö nyt suuremmankin luokan kriisistä, niin ei huolta. Tämä on ennen kaikkea positiivinen kriisi, jonka läpikäymistä odotan innolla. Kriisiä enemmän se on uudenlaista uteliaisuutta elämään ja itsensä päästämistä täyteen kukoistukseen – voimaantumista ja vahvistumista! Löytyykö sieltä lukijoista kohtalotovereita?

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.