a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Treeni-inspis

Menikö elämäntapamuutos päälaelleen reissussa?

Want to read this post in English? Click here!

Pohdin aiemmassa postauksessani inspiraatiota, ja yksi asia, johon sain New Yorkissa aivan uudenlaisen inspiraation on liikunta. Kävelimme päivittäin paljon, minkä lisäksi teimme pyöräretkiä, kokeilimme pari kertaa jujutsua ja elimme muutenkin aktiivisesti. Ennen matkaa olin kärsinyt vaikeuksista päästä takaisin hyvään treenirytmiin ylikunnon jälkeen, mutta reissussa aktiivisuustaso lisääntyi melkein kuin huomaamatta.

Mitäs sitten kävikään, kun tulin takaisin Suomeen? Alun väsymyksen ja jetlagista palautumisen jälkeen huomasin, että olo oli levoton, jos päivä kului vain koneella istuen. Tuntui, että kropassa kutitteli tarve päästä lenkille, kävelylle, salille, uimaan tai tekemään edes jotain liikunnallista. Ei huono kutina lainkaan, jos saan sanoa. Niinpä olen nyt nauttinut liikunnasta monissa muodoissa: pyöräillyt hyötyliikuntana paikasta toiseen, käynyt juoksu- ja kävelylenkeillä ja salillekin eksyin tänään. En muista, milloin treeni olisi kulkenut yhtä hyvin kuin viimeisen viikon aikana. Energiaa on jäänyt hyvin muihinkin päivän puuhiin, eikä aamun treeni ole tarkoittanut koko päivän toipumista ja palautumista.

Nyt kun olen päässyt hyvään alkuun, on tavoitteena säilyttää tuo mukava kutina, joka kannustaa liikkumaan. Olen alkanut käyttää jälleen aktiivisuusranneketta, ja pyrin saamaan 100% täyteen joka päivä. Ensimmäisenä päivänä saldoksi tuli huimat 170% ja tämän päivän tavoitteesta on täynnä iltapäivään mennessä jo 81%. Olo on huomattavasti energisempi verrattuna aikaan ennen reissua, jolloin saatoin istua ensin puoli päivää koneen ääressä ja maata sitten loppupäivän sohvalla. Koiran lyhyet lenkitykset välissä olivat laiha lohtu päivän aktiivisuudelle.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Treeni-inspis

 

Toinen elämäntapamuutokseen liittyvä asia, joka reissusta tarttui mukaan oli vedenjuonti. Ystäväni pitää tarkkaa huolta siitä, että juo tarpeeksi vettä päivässä. Nesteytys on hänelle tärkeää, sillä nestehukasta seuraa todella heikko happi. Niinpä hän nalkutti minulle siitä, etten juo vettä niin kauan, että aloin hörppiä vettä ensin vähän ja sitten vähän enemmän. Lopulta pääsin rytmiin, jossa join noin 1,5 litraa päivässä. Voi sitä energian määrää! Jos olin huonona vedenjuojana energinen, niin nesteytettynä olen oikea duracell. Onkohan Suomessa olemassa mitään vedenjuontiin liittyviä bootcampeja? Tai voiko personal trainerin palkata vain hengittämään niskaan, jotta muistaa juoda tarpeeksi vettä? Tässä olisi hyvä markkinarako!

Olin muuten jo kokonaan unohtanut, että salilleni oli reissun aikana avattu lisätilaa. Salin toinen puolisko oli siis aivan uudennäköinen, mutta tykkäsin siitä aivan valtavasti. Nyt oli enemmän tilaa treenata juuri niitä liikkeitä, joita treeniohjelmaani kuuluu, ja salille oli ilmestynyt myös ihan uusia laitteita. Isot pisteet siis uudistuksesta EasyFit Vaasalle!

Onko siellä ruudun toisella puolella lukijoita, joilla on elämäntaparemontti käynnissä? Millaiset asiat ovat teillä juuri nyt päälimmäisenä mielessä?

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Kymppitonni päivässä

Kuinka elämäntapamuutos edistyy?

Treeniä, treeniä

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.