a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Hyvinvointi - Irtipäästäminen

Meditaatio irtipäästämiseen

Kun kesä alkaa kääntyä syksyyn ja luonto valmistautuu riisuutumaan vihreästä hunnustaan, on hyvä aika pysähtyä ja pohtia itsekin irtipäästämistä. Joskus keräämme matkaamme mukaan turhaa painolastia, joka tekee elämästä raskasta kulkea. Samalla, kun syksyn lehdet putoilevat puista, voit ottaa itsellesi tavoitteeksi pudottaa muutaman painolastin olaltasi pois.

Alla oleva harjoitus auttaa sinua ottamaan oman elämäsi haltuun. Sen avulla voit päästää irti asioista, jotka eivät ole sinua. Näitä voivat olla esimerkiksi myrkylliset ihmissuhteet, rajoittavat uskomukset tai muut asiat, jotka estävät sinua elämästä sellaista elämää, kuin haluat. Harjoituksen avulla on helpompi hahmottaa, mitä konkreettisia askeleita voi ottaa (tai olla ottamatta), jotta omat haaveet toteutuisivat.

MEDITAATIO IRTIPÄÄSTÄMISEEN

1.Valitse rauhallinen paikka ja aika. Sytytä halutessasi muutama kynttilä ja varmista, että sinulla on lämmin ja mukava olo. Ota rento istuma-asento.

2. Sulje silmät ja keskity hetki hengitykseesi: hengitä hitaasti sisään nenän kautta ja hitaasti ulos suun kautta. Huomaa, kuinka kehosi ja mielesi alkavat rentoutua ja pehmetä.

3. Visualisoi mielessäsi maisema syksyisestä luonnosta: lehtien kaunis väriloisto, viileä syystuuli ja kostealta tuoksuva metsä.

4. Kuvittele nyt, että mielesi, kehosi, hengityksesi ja tunteesi ovat tuon luontomaiseman jatke. Ehkä näet itsesi korkeana ja syvään juurtuneena tammena, järven ylle aamunkoitteessa muodostuvana usvana tai vain nauttimassa syysauringon säteistä kasvoillasi.

5. Valmistaudu sisäiseen matkaasi miettimällä seuraavia kysymyksiä. Anna mielesi unelmoida vapaasti ja ota vastaan kaikki näyt, äänet sekä tuntemukset.

  • Millainen ihminen haluan olla?
  • Millaisia asioita haluan tehdä?
  • Millaisessa ympäristössä kukoistan?
  • Millaista elämää haluan elää, kun herään tästä meditaatiosta?

6. Kiinnitä seuraavaksi huomiota siihen, tunnetko jollakin elämäsi osa-alueella painolastia. Ehkä olet hamstrannut kotiisi liikaa vaatteita tai muuta tavaraa. Tai ehkä turha paino tuntuu kumpuavan parisuhteesta, työstä tai terveydestä. Anna itsellesi lupa nähdä, mikä elämäsi osa-alue aiheuttaa fyysistä kolotusta tai mielen epätasapainoa. Tarkkaile, millaisia tuntemuksia ajatus asiasta herättää.

7. Käännä sitten katseesi taas siihen, millaista haluaisit elämäsi olevan. Miltä sinusta tuntuu, kun vapaudut mukana kantamastasi taakasta? Miltä maailma näyttää? Kuinka ihmissuhteesi muuttuvat, kun et kanna enää turhaa painolastia mukanasi? Kuinka paljon lisää energiaa saat, kun et joudu kuluttamaan sitä painolastin murehtimiseen? Kuinka elämäsi muuttuu, kun vapaudut turhasta painolastista? Visualisoi mahdollisimman tarkka kuva mieleesi.

8. Kysy itseltäsi, millaisia ominaisuuksia tarvitset, jotta voisit murtautua pois painolastin alta ja suunnata kohti vapautuneempaa elämää. Tarvitsetko lisää myötätuntoa itseäsi tai muita kohtaan? Pitääkö sinun asettaa tiukemmin rajoja tai oppia ottamaan kritiikkiä vastaan? Täytyykö sinun olla rehellisempi tai löytää lempeä tapa puhua vaikeistakin asioista? Millaisia ominaisuuksia tarvitset, jotta voit ottaa seuraavan askeleen kohti visualisoimaasi parempaa elämää?

9. Mieti, millaisia asioita sinun tulee tehdä, jotta saat olosi inspiroituneeksi ja motivoituneeksi. Mistä tunteista, uskomuksista ja käytösmalleista sinun tulee luopua, jotta voit luopua uhrin roolista ja tulla ihmiseksi, joka haluat olla? Anna itsellesi lupa kuunnella sydämen viestejä järjen sijaan.

10. Kun olet valmis, hengittele muutaman kerran syvään ja avaa silmäsi. Ota paperia tai muistivihko ja kirjoita ylös asioita, joita meditaatiosta jäi mieleen. Voit käyttää näitä kysymyksiä apuna:

  • Kuinka haluan elää elämääni?
  • Mitä asioita minun täytyy puhdistaa elämästäni?
  • Mitä ominaisuuksia minun täytyy vahvistaa?
  • Mitä konkreettisia asioita minun tulee tehdä toiveeni eteen?


Vapaasti käännetty ja muokattu artikkelista: Letting Go: A Guided Meditation for Fall

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.