a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Matka tulossa? Parhaat vinkit pakkaamiseen

Puhelimen countdown-laskuri piippaa kertoen, että reissuun on enää muutama hassu päivä aikaa. Ehkä matkaa on suunniteltu jo pitkään tai olet päättänyt ottaa spontaanisti äkkilähdön. Olet ehkä säästänyt itse rahaa unohtumattomaan lomareissuun tai matkan tarkoitus on puhtaasti bisnes. Olipa matkasi suunta ja tarkoitus mikä tahansa, matkatavaroiden pakkaaminen on aina edessä ennen lähtöä. Monelle pakkaaminen tuottaa tuskaa, sillä aina ei ole varma, mitä matkalla tarvitsee tai mitä olisi syytä varata varmuuden vuoksi mukaan. Kokosimme parhaat pakkausvinkit yhteen pakettiin!

VALITSE SOPIVAT MATKALAUKUT

Painavan matkalaukun raahaaminen reissussa ei houkuttele varmasti ketään, minkä lisäksi esimerkiksi lentoyhtiöillä on aina painorajoitus matkatavaroiden suhteen. Pakattavan tavaran lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota itse matkalaukun painoon. Etenkin vanhemmat matkalaukut voivat syödä yllättävän ison palan sallitusta painosta. Modernit matkalaukut on valmistettu kevyemmistä materiaaleista, ja niitä on usein kätevämpi liikuttaa paikasta toiseen monikäyttöisempien renkaiden vuoksi.

Muista ottaa matkalaukun tai käsimatkatavaroissa kulkevan lentolaukun lisäksi myös päivälaukku, jonka voit ottaa mukaan, kun seikkailet kohteessa. Käsilaukku toimii hyvin, mutta parhaiten päivälaukuksi sopii reppu. Mieti ylipäätään, tarvitsetko isoa matkalaukkua vai voisitko pärjätä pienemmillä matkatavaroilla. Vaikka matkalaukku olisi mahdollista ottaa mukaan, on liikkuminen asemilla helpompaa, jos matkatavaroita on vähän. Esimerkiksi pitkän viikonlopun pärjää helposti käsimatkatavaroilla, ja pakkaustaituri saa viikon tavarat mahtumaan kompaktiin lentolaukkuun.

 

Oisa - Vapaa-aika - Pakkaaminen

 

PAKKAA PAKOLLISET, ÄLÄ VARMUUDEN VUOKSI

Monesti huomaamme matkan lopuksi, ettemme ole tarvinneet puoliakaan niistä tavaroista, joita pakkasimme mukaan. Tällöin olemme kantaneet kohteeseen täysin turhia kiloja. Älä pakkaa tavaroita mukaan varmuuden vuoksi, vaan mieti realistisesti, mitä oikeasti tarvitset matkalla.

Usein stressaamme vaatteiden loppumista kesken matkan, mutta kannattaa muistaa, että kohteessa on lähes poikkeuksetta mahdollisuus pestä pyykkiä. Hätätapauksessa tarvittavia vaatteita voi ostaa paikan päältä. Sama pätee hygieniatarpeisiin ja ensiaputarvikkeisiin. Jätä suosiolla suuret ja painavat puhdistusaineet, pullot ja purnukat kotiin. Jos haluat ottaa omaa kosmetiikkaa mukaan, pakkaa ne pienempiin matkapakkauksiin.

VINKKI: Vältät kosmetiikan leviämisen ympäri laukkua laittamalla pienen palan muovikelmua korkin ja pullon väliin. Älä täytä pulloja ja purnukoita aivan piripintaan – varsinkin, jos kuljetat kosmetiikkaa ruumassa. Nesteet nimittäin laajenevat ruumassa, mikä voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä.

Lääkkeitä kannattaa ottaa mukaan matkan ajaksi ja pari päivää ylimääräistä mahdollisten lennonviivästysten varalta. Suurta määrää ylimääräistä on kuitenkin turha kantaa mukana. Muista reseptit ja mieti, haluatko selitellä maahantulovirkailijoille vitamiinivalmisteidesi alkuperää vai voitko elää ilman niitä reissun ajan. Samoin laastarit, vatsalääkkeet ja muut ilman reseptiä saatavat valmisteet kannattaa jättää kotiin, sillä niitä saa helposti kohteesta vaivan iskiessä. Matkavakuutus kannattaa hankkia ajoissa ja tarkistaa, että se kattaa mahdolliset sairaanhoitokulut kohteessa.

Nykypäivänä ei voi välttyä ottamasta jonkinlaista tekniikkaa mukaan matkalle. Samassa pienessä paketissa kulkevat niin kartat, kirjat kuin matkaoppaatkin. Jätä kuitenkin turhat vempaimet kotiin ja nauti siitä, että pääset hetkeksi niistä irti. Ehdit kyllä hukkua tekniikkaan matkan jälkeenkin. Ota mukaan vain sellaiset tekniset laitteet, joita oikeasti aiot matkan aikana käyttää. Hyvä vinkki erilaisten piuhojen, latureiden ja kuulokkeiden pakkaamiseen on laittaa ne vanhaan aurinkolasikoteloon tai minigrip-pussiin.

 

Oisa - Vapaa-aika - Pakkaaminen

 

VINKKEJÄ VAATTEIDEN PAKKAAMISEEN

Vaatteista saa matkalla eniten irti, kun pakkaa mukaan vaatekappaleita, joita on helppo yhdistää toisiinsa. Näin saat samoista vaatteista monta asua matkalle. Kerrospukeutuminen toimii mainiosti matkalla, sillä samoista elementeistä voi rakentaa asun säähän kuin säähän. Kerroksia on helppo riisua ja pukea tarpeen mukaan ilman koko asun vaihtamista.

Moni viikkaa vaatteet matkalaukkuun, mutta kätevämpi tapa on itse asiassa rullata ne tiiviksi patukoiksi. Näin vaatteet vievät vähemmän tilaa matkalaukusta. Kengät vievät yllättävän paljon tilaa, joten pakkaa pieniä vaatekappaleita, kuten sukkia tai alushousuja, niiden sisään. Näin saat kaiken tilan hyötykäyttöön. Suojaa muut tavarat likaisilta kengänpohjilta käärimällä kengät suihkulakkiin tai muovipussiin. Älä ota matkalle uusia kenkiä, joita et ole vielä kävellyt sisään – etenkin, jos niiden tarkoitus on toimia kävelykenkinä. Kipeät rakot jaloissa ovat omiaan pilaamaan matkatunnelman.

Vältä helposti rypistyviä vaatteita, ellet ole varma, että majapaikassasi on silitysvälineet. Ja mieti, haluatko ylipäätään käyttää matka-aikaa silittämiseen vai irtautua täysin arjen askareista. Vaatteet saa jossain määrin sileäksi ripustamalla ne kylpyhuoneeseen kuuman suihkun ajaksi. Vaatteiden rullaaminen matkalukkuun viikkaamisen sijaan ehkäisee myös ryppyjä.

 

Oisa - Vapaa-aika - Pakkaaminen

 

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.