a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Luovuus käyttöön arjen askareissa

Jotkut meistä käsittävät luovuuden taiteellisten nerojen etuoikeutena, mutta tosiasiassa jokainen meistä on omalla laillaan luova. Luovuutta ja luovia ratkaisuja käytetään päivittäin ihan tavallisessa arjessakin, mutta miten?

MINÄKÖ LUOVA?
Luova ihminen pystyy tuottamaan erilaisia ratkaisuja monissa eri tilanteissa. Kokkaus hävikkiruoasta, siivouspäivän organisointi lasten kanssa tai vaikkapa kuntosalitreeni kotiolosuhteissa vaativat luovaa ongelmanratkaisukykyä. Moni ihminen on koko ajan jollain lailla luova sitä sen tarkemmin ajattelematta. Jos osaat kehittää uusia toimintatapoja ja hyödyntää aiemmin oppimaasi käytäntöön soveltaen, hyödynnät nimenomaan luovia voimavarojasi.

 

 

EPÄONNISTUMISEN PELKO JARRUTTAA
Oli sitten kyse arkisista askareista tai taiteellisen teoksen luomisesta, suurin luovuuden tappaja on epäonnistumisen pelko. Jostain syystä ajattelemme usein, että ideoiden pitää olla valmiita ja heti käytäntöön vietävissä. Ehkä joku on joskus arvostellut ajatuksiamme kielteiseen sävyyn tai olemme muuten itseämme toteuttaessamme joutuneet tyytymään karvaisiin pettymyksiin.

Luova tapa kokeilla asioita pitää aina sisällään mahdollisuuden epäonnistua, se on väistämätön totuus. Silti on hyvä muistaa, että kaikki maailman luovat ratkaisut ja keksinnöt ovat loppujen lopuksi vain jokin versio ihan ensimmäisestä ideasta.

KUINKA TUNNISTAN OMAN LUOVUUTENI JA LISÄÄN SITÄ ARKEEN?

– Pohdi lähipäiviltä arkisia tilanteita, joissa käytit luovaa ratkaisukykyä. Mitä teit toisin, kuin aiemmin?

– Muistele tilannetta, jossa kokeilit uutta ideaa, mutta epäonnistuit. Olisiko sen aika nyt kypsä?

– Mieti, mikä asia elämässäsi lisää luovuuden tunnetta. Onko se jokin tietty musiikki, tuoksu tai kenties luonnon rauha?

– Nouse ylös ja naura. Liikkeelle lähteminen ja vapauttava nauru vahvistaa luovaa ajatteluamme.

Jos uskomuksesi tukevat ajatuksiasi siitä, ettet ole luova, todennäköisesti et myöskään hyödynnä pinnan alla piilevää luovuuttasi. Usein ihmisiä kehoitetaan menemään pois omalta mukavuusalueeltaan, ja tässäkin neuvo pitää paikkansa: keksi, kokeile, pety, onnistu ja innostu uudelleen. Luova voit olla niin kodin askareissa, kuin lenkkipolullakin.

Etsitkö elämäsi suuntaa? Lue juttumme aiheesta: Näin löydät oman polkusi elämässä

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.