a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Hyvinvointi - Hemmotteluhoidot

Luksusta arkeen – näin hemmottelet itseäsi kotioloissa

Hemmotteluhoidot ovat ihana pakomatka arjesta, mutta harvalla meistä on varaa suunnata säännöllisesti spahan hemmoteltavaksi. Omassa kodissa voi helposti järjestää itselleen ihanan hemmotteluhetken ilman kalliita investointeja tai monimutkaisia ennakkovalmisteluja. Kokosimme muutamia vinkkejä, joilla luot ripauksen luksusta itsellesi arjen keskelle.

LUO RENTOUTTAVA TUNNELMA

Jos haluat hemmotteluhetkestäsi kaiken irti, panosta sopivan rauhalliseen hetkeen. Ei ole sattumaa, että spa-ympäristössä on hiljaista ja rauhallista. Valoja on hieman hämärretty, kynttilöitä sytytetty ja rentouttava ambienssimusiikki taustalla. Mieli osaa rentoutua paremmin, kun aistiärsykkeet ovat lempeitä.

Valitse hemmotteluhetkesi ajankohdaksi sellainen aika päivästä, jolloin voit hetkeksi jättää arjen velvollisuudet taakse, eikä kukaan ole repimässä sinua hihasta tai kaipaamassa jotain. Siivoa enimmät sotkut häiritsemästä, himmennä valoja, sytytä kynttilöitä ja pue ylle mukavin oloasusi. Jos tuntuu, että spa-tyylinen musiikki ei ole oma juttusi, laita suosikkisoittolista päälle tai valitse rento elokuva pyörimään taustalle.

ANNA ITSELLESI LUPA OLLA

Nykymaailma vaatii meitä jatkuvasti olemaan skarppina ja suoriutumaan aina vain paremmin. Anna itsellesi lupa vain olla, kun valmistaudut hemmotteluhetkeesi. Laita puhelin äänettömälle, ja hengitä syvään. Maailma ei lakkaa pyörimästä, vaikka keskittyisit pienen hetken vain itseesi ja omaan hyvinvointiisi. Älä suuntaa heti ensimmäisenä puhelimen ääreen, kun hemmotteluhetkesi on ohi, vaan anna itsellesi lupa laskeutua takaisin arjen kiireisiin viivytellen. Näin rentoutunut olotilasi säilyy pidempään.

 

Oisa - Hyvinvointi - Hemmotteluhoidot

 

TEE HELPPOJA HEMMOTTELUHOITOJA

Kehomme kuljettaa meitä arjen kiireissä eteenpäin, emmekä taatusti muista kiittää sitä tarpeeksi usein. Erilaiset hemmotteluhoidot ovat omiaan palkitsemaan väsynyttä kehoa, ja niitä on helppo toteuttaa kotioloissa. Esimerkiksi jalkakylpy on helppo tehdä kotona. Varaa hoitoa varten pyyhkeitä, ämpäri, karkea kivi ja kosteusvoidetta. Kaada ämpäriin lämmintä vettä, ja anna jalkojen liota vedessä kymmenisen minuuttia. Jos haluat panostaa, voit lisätä veden sekaan kylpysuolaa tai eteerisiä öljyjä.

Kun olet liottanut jalkoja sopivasti, tartu kiveen ja hiero sillä jalkateräsi kauttaaltaan. Kiven karhea pinta kuorii pois kuollutta ihosolukkoa ja tekee jalkojen ihosta pehmeämmän. Kuorinnan jälkeen pese jalat, ja rasvaa ne kunnolla. Voit leikata ja lakata kynnet, jos ne kaipaavat huolenpitoa. Laita hoidon jälkeen sukat jalkaan, niin rasva saa imeytyä rauhassa ilman pelkoa liukastumisesta tai lattioiden likaamisesta. Rentouttava käsihoito onnistuu käytännössä samalla kaavalla.

LISÄÄ ELINVOIMAA KOKO KEHOLLE

Talvi ja toimistoilma kuivattavat ihoamme kummasti, minkä seurauksena ihomme näyttää valjulta ja saattaa hilseillä. Kuivaharjaus on toimiva keino saada veri kiertämään ja antaa kuolleelle ihosolukolle kyytiä. Vaikka usein kuvitellaan, että kuivaharjaus tulisi tehdä mahdollisimman kovalla harjalla, kannattaa todellisuudessa valita hieman pehmeämpi harja. Liian kova harja nimittäin vain naarmuttaa ihoasi. Tee harjaus pitkän rauhallisilla, sydäntä kohti suuntautuvilla liikkeillä. Voit tehdä harjauksen sijasta myös ihon kuorinnan, jota varten löytyy lukemattomia erilaisia tuotteita.

Ei ole sattumaa, että mökkisaunan jälkeen on usein tavallista raukeampi ja rentoutuneempi olo. Mökkisaunoissa käytetään nimittäin usein arkeen verrattuna viileämpää vettä peseytymiseen. Verenkierto tehostuu ja keho saa lisää elinvoimaa lämpimän ja kylmän vuorottelusta. Ota siis saunan jälkeen viileä suihku! Verenkierto tehostuu, keho rentoutuu ja uni maittaa taatusti.

 

Oisa - Hyvinvointi - Hemmotteluhoidot

 

KOTITEKOISIA KASVONAAMIOITA

Vaikka kaupan hyllyt ovat pullollaan erilaisia seerumeita, kuorintavoiteita, rasvoja ja naamioita, onnistuu tehokkaan kasvonaamion valmistus myös kotoa löytyvistä raaka-aineista. Tässä muutamia hyviä vinkkejä kotitekoisiin kasvonaamioihin:

Hunajanaamio
Hunaja on luonnon oma antibiootti, joka rauhoittaa ihoa. Hunajaa voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi saunoessa. Hunaja notkistuu lämpimässä, jolloin sitä on helpompi levittää. Jos hunajaan sekoittaa sokeria tai kahvinpuruja, toimii se loistavana kuorintavoiteena.

Avokado ja kurkku
Avokadot ovat paitsi herkullisia, myös toimivia raaka-aineita ihonhoitoon. Muussaa avokado astiassa ja levitä kasvoille. Anna vaikuttaa ja huuhtele huolellisesti pois. Avokadon sekaan voi lisätä sokeria tai murskattuja pähkinöitä, mikäli haluat kuorivamman vaikutuksen. Jos haluat astetta raikastavamman naamion, raasta avokadon sekaan kurkkua ja sekoita tahnaksi. Anna vaikuttaa noin vartti ja pese pois. Vaikka kurkkuviipaleet kasvoilla ovat melkoinen klisee, toimii kurkku oikeasti ihon virkistäjänä!

Kananmuna ja kaurahiutale
Kananmuna on ihoa puhdistava ainesosa. Riko raaka kananmuna astiaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä kasvoille, anna kuivua rauhassa ja pese pois. Kaurahiutaleet puolestaan kirkastavat ja pehmentävät ihoa. Kaurahiutaleita voi sekoittaa esimerkiksi hunajaan, piimään tai avokadoon.

 

MUISTA HEMMOTTELUHERKUT

Hemmotteluhoitoihin kuuluu lähes poikkeuksetta hieman odottelua niiden vaikuttaessa. Varaa hemmotteluhetkeä varten pientä naposteltavaa tai valmista annos suosikkiherkkuasi. Joillekin lasi viiniä tai kuohuvaa on olennainen osa hemmotteluiltaa, toisille raikas lasi maustettua vettä toimii parhaiten. Mitättömältä kuulostava, mutta toimiva vinkki on panostaa naposteltavien ja juomien tarjoiluun. Kun asettelet ruoat kauniisti ja valitset arkiastioita hienommat lasit juomille, tulee hemmotteluhetkeen heti ripaus enemmän luksusta.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.