a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Lapsenomainen kesäloma aikuisena

Jäätelöä suupielessä, hiekkaa varvassandaaleissa, ruohonvihreää polvissa ja kirkkaan sinisellä taivaalla muutama pilvenhattara, joista voit tunnistaa niin lampaan, kuin perhosenkin ääriviivat. Käynnissä on kesäloma, joka tuntuu kestävän ihanan iäisyyden verran.

Lapsuudessa ja nuoruudessa vietetyt kesälomat muistuvat monelle mieleen päättymättömänä seikkailuna  ja loputtomina mahdollisuuksina. Ennen kaikkea kesä tuntui kestävän pitkään, jopa niin pitkään, että jossain vaiheessa alkoi jo odottaa syksyä ja kouluun paluuta. Aikuisena kesälomat harvemmin tuntuvat ainakaan liian pitkiltä. Strategisesti valitut ja puolison lomien kanssa yhteensovitetut lomaviikot on yleensä suunniteltu jo ennen kuin lomat edes varsinaisesti ehtivät alkaa. Pitää tehdä sitä ja tätä ja samaan aikaan oikeastaan ei yhtikäs mitään.

 

 

Rentoutuminen on must have, mutta auta armias, jos juuri silloin sataa, kun lomakalenteriin on merkitty isolla auringonotto ja relaus. Elä enemmän, stressaa vähemmän – hyvä, mutta hieman ärsyttävä neuvo. Monet meistä varmasti eläisivät enemmän ja stressaisivat vähemmän, jos homma olisi niin helppo. Yksi syy siihen, miksi emme pysty päästämään stressistä kesälomallakaan on, että olemme kyllästäneet itsemme sillä. Innokas, iloinen ja hetkeen tarttuva sisäinen lapsemme on huomaamattamme varttunut turhautuneeksi aikuiseksi, joka kokee olevansa täynnä ratkaisemattomia sisäisiä ristiriitoja ja konflikteja. Olemme täynnä ratkaisemattomia ongelmia, jotka saavat elämämme tuntumaan loputtomalta taistelutantereelta.

Herättele sisäinen lapsesi
Sisäisestä lapsesta ja sen huomioimisesta on puhuttu jo pitkään, ja sisäisen lapsen löytämiseen on olemassa useita erilaisia harjoituksia. Tärkeintä on ymmärtää, ettei oma sisäinen lapsemme ole missään vaiheessa hävinnyt minnekään, vaan se on yhä sisimmässämme kiireisen aikuisen kuoren alla. Sen esiin kaivaminen vaatii vain herättelyä. Jos aktiivimeditaatio tai muut vastaavanlaiset harjoitukset tuntuvat liian etäiseltä omassa elämässä, voit aloittaa sisäisen lapsen etsimisen kesäloman näkökulmasta. Ota esiin kynä ja paperia, ja palauta lapsuusmuistot mieleesi:

Mikä oli suosikkipuuhaani kesäisin?
Millaisia kesärutiineja minulla oli?
Millä herkuttelin ja miltä herkku suussani maistui?
Onko tapoja, joilla voin tuoda näitä tekijöitä elämääni nyt?

Tärkeää on, että löydät tavat toteuttaa hetkiä ilman suorittamisen tunnetta. Silloin, kun et jatkuvasti keskity vastaantuleviin ongelmiin, annat tilaa aidommalle läsnäololle ja omien perustunteiden huomioimiselle ja tyydyttämiselle.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.