a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Hyvinvointi - 10 myyttiä seksistä

Kymmenen myyttiä seksistä

*Yhteistyössä Amor.fi

Päädyt kuumien treffien päätteeksi uuden kumppanin kanssa petipuuhiin, mutta himokkaan alun jälkeen homma lässähtää ja jäljelle jää vain kiusaantunut olo. Tai ehkä olet jo vuosia sitten vakiintunut, ja kuuminta suhteessanne on lauantaisaunan jälkeen hoidettu pikapano. Näet mediassa upean uhkeita ihmisiä, täynnä seksuaalista voimaa, valmiina tuottamaan nautintoa. Pohdit, voitko ikinä kilpailla moisten kanssa ja ansaitsetko itse vastaanottaa nautintoa. Seksi on nolo keskustelunaihe kumppanin kanssa, eikä omaan kehoon ehdi arjen tohinoissa tutustua. Eikös seksin pitäisi sujua luonnostaankin ihan mallikkaasti?

Seksi, seksuaalisuus ja mielihyvä ovat aiheina monelle vaikeita. Seksiin liittyy todella paljon uskomuksia ja oletuksia, jotka tekevät hallaa täysipainoiselle nautinnolle, jota me jokainen ansaitsemme sängyssä. Kokosimme yhteen kymmenen myyttiä seksistä, ja pyysimme Amor.fi-mielihyväyrityksen perustaja Jimi Soinilaa kertomaan meille, mikä on asian todellinen laita.

1.Orgasmi tuntuu aina samalta, ja sen tulee olla tajunnan räjäyttävä ollakseen oikea orgasmi.

Jokaisen orgasmi on yksilöllinen, minkä vuoksi sitä on mahdoton kuvailla. Samankaan ihmisen orgasmi ei aina tunnu samalta, vaan voi tuntua erilaiselta eri tilanteissa. Orgasmia voisi kuvailla äärimmäisen voimakkaaksi mielihyvän huipuksi. Se ei kuitenkaan ole rakastellessa itsestäänselvyys, eikä aina välttämättömyys. Mielihyvän tunne voi olla joskus jopa vahvempi ilman varsinaista orgasmia. Älä siis ole huolissasi orgamista, vaan keskity itse prosessiin ja siitä nauttimiseen.

 

Oisa - Hyvinvointi - 10 myyttiä seksistä

 

2. Tarvitset liukuvoidetta vain, jos et ole tarpeeksi kiihottunut.

Joskus liukuvoidetta voi tarvita siksi, ettei kosteutta riitä luonnostaan tarpeeksi, mutta erilaiset liukuvoiteet tuovat mihin tahansa seksiin lisää luistoa. Liukuvoide tekee limakalvojen kosteudesta erilaisen, mikä voi tuntua molemmista osapuolista miellyttävältä. Lämmöntunnetta lisäävä tai verenkiertoa kiihdyttävä liukuvoide voi puolestaan lisätä huimasti nautintoa, vaikka olisi luonnostaankin riittävän kostea tositoimiin. Liukuvoiteita on saatavilla erilaisilla tuoksuilla ja mauilla, mikä saattaa toimia joillekin kiihottavana lisänä.

3. Mitä isompi, sen parempi.

Uskomus siitä, että mitä isompi penis, sitä parempaa seksiä, pitää sitkeästi pintansa. Miehen seksikkyys on kuitenkin kokonaisuus, johon vaikuttaa mm. sopivuus, tekniikka, itsetunto ja läsnäolo. Toki makuja on erilaisia: toinen pitää paksummasta, toinen pidemmästä. Tekniikka on kuitenkin todellisuudessa kokoa tärkeämpää, yhdessä hyvän kommunikaation kanssa. Mikäli peniksen pienestä koosta tulee petipuuhissa ongelma, on olemassa erilaisia apuvälineitä, joiden avulla nautintoa voi lisätä.

4. Jos masturboit liian usein, vie se intohimoa kumppanin kanssa vietetyistä intiimihetkistä.

Sooloseksi nostaa itsetuntoa, vahvistaa hyvinvointia ja antaa mahdollisuuden tutustua omaan kehoon. Kun löytää keinot tuottaa itselleen nautintoa, osaa ne kommunikoida paremmin myös kumppanille. Sooloseksillä on tärkeä merkitys esimerkiksi orgasmin opettelussa. Masturbointi ei ole millään lailla haitallista, kunhan se ei valtaa liikaa tilaa elämässä tai syrjäytä kumppanin kanssa vietettyjä intiimihetkiä. Jos esimerkiksi harrastat sooloseksiä monta kertaa saman päivän aikana, voi illalla olla vaikeuksia päästä sopivaan vireeseen kumppanin kanssa.

5. Nautintoa ei voi opetella, vaan se tulee luonnostaan, jos on tullakseen.

Yllättävän moni meistä voisi nauttia enemmän seksistä, jos harjoittelisi nautintoa! Jokainen meistä nimittäin syntyy seksuaalisena, mutta seksuaalinen nautinto täytyy jokaisen opetella. Avainasemassa on oman kehon ja mielen tunteminen sekä rentous. Pystyt siis lisäämään nautintoa parhaiten tutustumalla itseesi ja opettelemalla olemaan mahdollisimman rento intiimihetkissä.

6. Seksi on sama asia, kuin yhdyntä.

Yhdyntä on todellisuudessa vain pieni osa seksiä, vaikka yhteiskuntamme onkin keskittynyt vahvasti sen ympärille. Hyvä seksi on koskettelua, läheisyyttä ja huolenpitoa. Ihmiset voivat saavuttaa hyvinkin syvän yhteyden ja rakkauden tunteen seksin aikana, minkä vuoksi se on tärkeä osa suhdetta. Voit harrastaa monenlaista seksiä ilman yhdyntää.

 

Oisa - Hyvinvointi - 10 myyttiä seksistä

 

7. Seksileluja käyttävät vain ihmiset, joilla on ongelmia seksin kanssa tai erikoisia fetissejä.

Seksileluja käyttävät ihan tavalliset ihmiset, niin sinkut kuin parisuhteessakin olevat. Suomessa lähes joka toisella on seksilelu! Seksilelut ovat hauska tapa tuoda seksiin jännitystä ja mielenkiintoa. Mielihyvätuotteiden valikoima on laaja, ja kokeilemalla löytää taatusti itselleen sopivimmat tuotteet. Kokeilu on tässä tapauksessa vielä erityisen hauskaa ja kiihottavaa. Erilaiset materiaalit, muodot, tuoksut ja värinät tuovat seksiin ripauksen lisää kipinää ja erotiikkaa.

8. Seksi on epäonnistunutta ja huonoa, jos ei saa orgasmia.

Kuten aiemminkin jo kävi ilmi, seksi ja rakastelu ovat paljon muutakin kuin orgasmi. Ne ovat läheisyyttä ja intiimiä läsnäoloa. Seksi voi olla mainiota, vaikkei orgasmia saisikaan. Tärkeintä tässä asiassa on usein kommunikaatio. On hyvä olla kumppanille avoin, jos jommalle kummalle jää seksin jälkeen olo, ettei tullut haluamallaan tavalla tyydytetyksi tai jäi kaipaamaan jotain. Asian voi korjata heti tai toimia seuraavalla kerralla niin, että molemmille jää hyvä mieli petipuuhien päätteeksi. Joskus kumppani saattaa ottaa turhaan paineita toisen orgasmista, vaikka tämä olisi sillä kertaa tyytyväinen ilmankin. Kommunikaatio on tärkeä osa hyvää seksiä.

9. Jokaisen pitäisi automaattisesti tietää, mistä asioista tykkää sängyssä.

Opimme kokemuksen kautta, mistä pidämme ja mistä emme. Sooloseksi on tähän oiva keino, sillä sen avulla voi opetella, mikä tuntuu itsestä hyvälle, millaiset mielikuvat kiihottavat ja kuinka oma keho reagoi erilaisiin kosketuksiin. Kehomme, mielemme ja halumme muuttuvat vuosien varrella, minkä vuoksi sooloseksiä kannattaa harrastaa läpi elämän. On täysin normaalia, että seksuaalisuus saattaa muuttaa eri elämänvaiheissa muotoaan. Kun opettelet tuntemaan itsesi ja oman nautintosi salat, pystyt helpommin opastamaan ne myös kumppanillesi, mikä lisää luonnostaan molempien nautintoa.

10. Seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä tuotteita myyvät ihmiset ovat seksihulluja, eikä heiltä uskalla kysyä neuvoa omaan arkeen.

Mielihyvätuotteiden myyjät ovat useimmiten ihan tavallisia ihmisiä, ja tekevät myyntityötä siinä, missä kuka tahansa muukin. Koulutustausta myyjillä voi olla hyvin moninainen, ja usein mielihyvätuotteiden myyjillä löytyy asiantuntijuutta seksuaalisuudesta, seksuaaliterveydestä ja seksuaalisuuden ongelmista. Seksi on kokonaisuus, johon liittyy monta näkökulmaa. Hyvä myyjä on helposti lähestyttävä ja vastaa asiallisesti kiperiinkin kysymyksiin. Seksistä puhuminen on monelle kiusallista, mutta asiantuntevan myyjän kanssa aiheesta voi puhua luonnollisesti. Käytä siis rohkeasti hyväksi tilaisuus oppia lisää nautinnosta!

Tykkää Amor.fi:stä Instagramissa!

 


 

Oisa - Hyvinvointi - Amor.fi

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.