a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Kuinka säilyttää hyvä lomafiilis arjessa?

Lomalla saa mennä ja tehdä tai ihan vain olla ja möllöttää niin paljon kuin sielu sietää. Aikataulut, työpaikan tylsät jutut ja kiire tuntuvat kaukaisilta, kun puuhailee itselle mieluisia juttuja omaan tahtiin. Lomalta arkeen paluu voi koetella niin omia kuin asuinkumppaneidenkin hermoja, kun aamuheräämiset, täpötäysi kalenteri, unohtuneet kumpparit ja arjen velvollisuudet pamahtavat kertarysäyksellä vasten kasvoja. Ei siis ihme, jos korvista puskee välillä savua.

Sielua lämmittävää lomafiilistä ei onneksi ole pakko täysin unohtaa sittenkään, kun arki alkaa. Muutamilla helpoilla vinkeillä pidät kesäfiiliksen luonasi vielä hetken ja sujahdat takaisin arkeen astetta leppoisammin.

Älä täytä kalenteria liikaa

Etenkin ensimmäisellä viikolla loman jälkeen on hyvä pyrkiä pitämään kalenteri hieman normaalia väljempänä, jos se on mahdollista. Katso kalenteriasi kriittisesti ja priorisoi: mikä on oikeasti pakko tehdä nyt ja mihin voi palata hieman myöhemmin?

Pyri pitämään kiinni työajoista, äläkä sorru ensimmäisen viikon aikana ylitöihin, vaikka töitä olisi loman aikana kasautunut pöydälle. Pahimmillaan vesität viikon ylityöputkella täysin lomalla saavutetun lepotilan. On ihan okei tehdä siirtyminen arkeen hieman hitaammin.

Jätä some vähemmälle

Etenkin silloin, jos palaat arkeen kesken kuumimman lomakauden, jolloin muut vielä viilettävät kesäriennoissa, on välillä hyvä irtautua hetkeksi somesta. Toisten aurinkoisten lomakuvien näkeminen voi kismittää, jos itse joutuu jo puurtamaan keskellä täyttä arkea. Tällöin ei ole välttämättä väliä, kuinka kiva loma itsellä on ollut, sillä kateus voi siitä huolimatta hiipiä mieleen ja tehdä omasta arjesta astetta kurjempaa.

Tällä vinkillä on kuitenkin myös toinen puoli, sillä toisiin ihmisiin somekuvien kautta välittyvä kesäfiilis puolestaan tarttuu. Tällöin somessa kannattaa surffailla ja metsästää ihania kesäkuvia, jotka tuovat itsellekin takaisin rennon kesäisen olon. Myös omien lomakuvien selaaminen somesta voi olla hyvä tapa muistuttaa, että sai itsekin viettää mainion kesäloman.

Muistele loman mukavia hetkiä

Työpaikan venähtäneet kahvipöytäkeskustelut kesälomien kulusta ja kesäseikkailujen muisteluista eivät ole turhaa höpöttelyä. Lomalla tehtyjen mukavien asioiden muistelu auttaa pitämään yllä lomalla saavutettua rentoa mielentilaa sekä lisää positiivisuutta, auttaen kestämään paremmin rankalta tuntuvan arkeen paluun. Samalla saat vertaistukea, sillä moni muukin on juuri palannut lomalta ja kipuilee samojen asioiden kanssa.

Suunnittele jotain mukavaa

Loman loppuminen ei tarkoita sitä, että mukavien asioiden tekemisen pitäisi loppua. Suunnittele lomaltapaluun jälkeisille viikoille jotain sinulle hauskaa ja mieluista tekemistä. On tärkeää kirjata nämä mieluisat tapahtumat kalenteriin, jotta näet ne stressaavien hetkien keskellä. Voit keksiä tekemistä yksin, ystävien kanssa tai perhepiirissä. Jos ei mikään muu toimi, voit alkaa jo hiljalleen suunnitella seuraavaa lomaa, jotta sinulla on jotain mitä odottaa.

Älä jumiudu rutiineihin

Yksi isoimmista eroista arjen ja loman välillä on se, että kokeilemme lomalla herkemmin uusia asioita ja koemme uusia elämyksiä. Monella on mielikuva, että arjessa kuuluu vain tehdä joka päivä samoja asioita, syödä viikoittain samoja ruokia ja muutenkin keskittyä vain rutiineihin. Rutiinit eivät missään nimessä ole pahasta, ja arjen sujumisen vuoksi niitä on oltava. Arjen ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää ja joka päivä samanlaista.

Valitse joku aamu eri reitti töihin, aloita uusi harrastus, googlaa uusi arkiruoka tai tee jotain spontaania. Huomaat pian, että löydät arkeesi ripauksen loma-ajan rentoutta, kun voit tehdä arjen velvoitteista huolimatta välillä jotain sellaista, jota tekisit normaalisti vain lomalla.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.