a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Kuinka luopua rakkaudesta?

Syksyllä se alkoi. Istuin bussissa matkalla toiseen kaupunkiin ja mietin olinko tehnyt oikean valinnan. Olisinko jo valmis uuteen ihastukseen, ehkä rakastumiseen, polttavaan rakkauteen ja väistämättömään luopumiseen. Edessä olisi useiden viikkojen, ehkä kuukausien matka uuden kumppanin kanssa. Seuralaisen, joka kulkisi mukana niin arkisissa askareissa kuin koiralenkilläkin. Epätietoisuudesta huolimatta laitoin korville kuulokkeet ja suljin silmät: oli uuden äänikirjan aika.

Koko kesän kuuntelin Cilla ja Rolf Börjlindin dekkariäänikirjasarjaa. Sarjan ensimmäinen osa, TV:ssäkin näytetty Nousuvesi, iski niin kovaa, että oli heti pakko kuunnella loputkin kolme. Myös isäni oli nähnyt sarjan telkkarista, ja tunsi tarinan, joten kuuntelimme äänikirjaa yhdessä kännykästä samalla, kun poimimme karviaismarjoja. Se on ehkä koko viime kesän leppoisin muisto. Kyseisestä kirjasarjasta tuli siis monestakin syystä minulle erityisen tärkeä.

Tässä kohtaa on ehkä turha enää alleviivata kuinka paljon rakastan äänikirjoja. Oikeastaan rakastan kaikkea kirjoihin, elokuviin tai ylipäätään tarinoihin liittyvää, mutta äänikirjat ovat ottaneet pysyvästi paikan sydämessäni. Tunteiden paloni äänikirjoja kohtaan saattaa juontaa lapsuudestani, sillä jo silloin olin kuuntelukasettien suurkuluttaja. Nyt aikuisena löysin äänikirjat vasta muutama vuosi sitten, mutta oikeastaan heti, kun ymmärsin niiden käytännöllisyyden, ja eri äänikirjaäppien mahtavan tarjonnan, en ole enää pärjännyt ilman.

MIKSI ÄÄNIKIRJA?
Äänikirja sopii mielestäni tarinoita rakastavalle, mutta erityisesti tekevälle, liikkuvalle ja kiireiselle ihmiselle. Olen kuunnellut äänikirjoja paitsi tietenkin lenkkeillessä ja matkustaessa, mutta myös ruokaa laittaessa, kuntosalilla ja jopa suihkussa. Äänikirjat ovat minulle täydellinen tauko arjesta, vaikka samalla tekisikin jotain arkista. Varsinkin kun on reissussa tai elämä on hektistä, niin puolen tunnin äänikirjan kuuntelu tuo tilanteeseen täydellisen nollauksen.

Monet varmasti katselevat Netflix-sarjoja samaan tarpeeseen ja niin teen minäkin, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa. Äänikirjat kulkevat mukana ja ovat siksi käytännöllisempiä kuin näytöltä tuijotettu tv-sarja. Olen myös sitä tyyppiä, joka ei jaksa maata sohvalla tuntikausia. Toki minulla on suosikkisarjoja, joiden jatkoa odotan kuin kuuta nousevaa, mutta en pysty antamaan niille niin paljon aikaa kuin haluaisin. Siksi olenkin suunnannut aikaa ja energiaa nimenomaan äänikirjoille.

Minun mielestäni tarinaan (oli se kirja, leffa tai vaikkapa runo) tulee rakastua. Toki tulee lyhytaikaisia ihastuksia erilaiseen hömppäosastoon, mutta sellaiset jutut, joihin investoi aikaansa enemmän, tulee olla puhdasta rakkautta. Sen takia käytänkin aika paljon aikaa hyvän (ääni)kirjasarjan valitsemiseen. Haluan varmistaa, että olemme toistemme arvoisia.

Syksyllä se tosiaan alkoi: Millenium-sarjan kuuntelu. Kolme poikkeuksellisen pitkää äänikirjaa osana trilogiaa. Millenium-sarja on julkaistu jo 2000-luvun alkupuolella, mutta itse en ollut koskaan sitä lukenut tai tässä tapauksessa kuunnellut. Sarja veti melkein heti imuunsa ja tällä viikolla jätin tarinalle jäähyväiset, kun viimeinen osa sai päätöksensä. Murheellisinta on tietää, ettei kirjoja tule enää enempää ja rakkaudesta on vain pakko päästää irti.

Emma Ketonen

Arkimaakari on mukavuudenhaluinen minimalisti, luova liikkuja ja rakkaan työn raataja, joka pyrkii löytämään nostetta ja säihkettä sieltä mistä muut kutsuvat harmaaksi arjeksi. Miksi? Koska Tylsä on uusi musta!

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.