a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Kuinka hyggeillä arkenakin

Syksyn saapuessa aurinko ja lämpö alkavat siirtyä taka-alalle ja nyt, jos koskaan, on taas aika hyggeillä. Hygge, Tanskasta lähtöisin oleva rentoilua ja fiilistelyä kannattava elämäntapa, sopii toki joka vuodenaikaan, mutta meillä Suomessa sen tarve korostuu erityisesti syksyllä ja talvella. Päivien lyhentyessä ja valon määrän vähentyessä me tarvitsemme lämpöä, iloa ja nautintoa.

Hyggeilyyn assosioidaan yleensä kynttilät, takka, sauna, villasukat ja kuumat juomat. Voit esimerkiksi vetää päälle väljän villapuseron ja uppoutua kotitekoisen omenapiirakan kanssa pehmoisen sohvatuolin pohjalle niin, ettet vilkaisekaan kännykkää. Ennen kaikkea hygge on hyvää elämää – elämää, jossa on aikaa rentoutumiselle ja nautinnolle, itselle ja ystäville. Tärkeintä on tietoisesti hakea ympärilleen hyviä asioita ja vaalia niitä.

 

 

AAMU 
Arkena, varsinkin jos perheessä on pieniä lapsia, voi ajatus rentouttavasta aamuhetkestä tuntua yhtä mahdottomalta, kuin lentäminen ilman siipiä. Älä kuitenkaan tuomitse ajatusta ennen kuin olet punninnut mahdollisuuksiasi. Voisitko esimerkiksi herätä 20 minuuttia aiemmin kuin yleensä? Ladata kahvin valmiiksi illalla ja aamulla nautiskella sen ulos ikkunasta katsellen. Tai aloittaisitko päivän rentouttavalla (muttei unettavalla) musiikilla, joka vie sinut hyvään mielentilaan?

PÄIVÄ JA ILTAPÄIVÄ
Hyggeilyn ydin on rentoutumisessa ja siinä, että saa ajan kanssa tehdä sitä, mikä tuntuu parhaimmalta. Toisin sanoen työpäivän aikana on epätodennäköistä saada niin pitkää breikkiä työnteosta, että voisi täysin uppoutua hyggeilyn rauhoittavaan maailmaan. Voit kuitenkin jo päivällä siirtää ajatuksesi illan rentoutumisessioosi. Tarvitseeko tehdä järjestelyjä, että saat omaa aikaa? Poikkeatko kirjaston kautta, kun tulet kotiin? Ostatko kauppareisulla lisää tulitikkuja tulevaa kynttilämertasi varten? Älä kuitenkaan stressaa tai suorita tulevaa hyggeilyäsi, vaan fiilistele ja mehustele ajatuksilla nautinnollisesti.

ILTA
Ilta on ehdottomasti parasta aikaa hyggeilyyn. Kun päivän niin sanotusti pakolliset askareet on suoritettu, on ihana unohtua rentoilun tai lempipuuhien pariin. Muista kuitenkin, että hyggeily ei ole kovaa urheilua tai tietokonepelien pelaamista. Samoin päämäärätön somen selailu ei kuulu hyggeilyn perusperiaatteisiin. Miltä kuulostaisi saunailta keskellä viikkoa? Seuraksi vanha pokkari ja itsetehty inkiväärijäätee? Sinä tiedät ja päätät, mikä on sinulle kaikkein rennointa ja mukavinta puuhaa.

NUKKUMAANMENO
Rentoutuminen ennen nukkumaanmenoa on vain ja ainoastaan hyvä asia, hyggeilit sitten tai et. Sulje ajoissa TV ja muut valoa häikivät ärsykkeet ja pujahda pehmeisiin puhtaisiin lakanoihin. Hyvä unihygienia helpottaa paitsi nukahtamista, se lisää haluasi mennä ajoissa sänkyyn. Jos tapanasi on vaihtaa iltasuukkoja oman rakkaan kanssa peiton alla ennen nukkumaanmenoa, on se mukava tehdä puhtaassa ympäristössä. Rättiväsyneenä hommasta lähtee ilo ja idea. Aikaistamalla nukkumaanmenoa hiukan, jaksat myös nousta hiukan aikaisemmin aamulla, esimerkiksi hyggeilemään.

Oisa Lifestyle

Kommenttia:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.