a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Missä mennään

Kuinka elämäntapamuutos edistyy?

Kerroin aiemmin, että olen palannut taas kuntosaliharjoittelun pariin. Tällä viikolla koitti juhlan paikka, sillä olen nyt samoissa painoissa, joilla pakaraprojekti aikoinaan aloitettiin eli siis silloisen projektin aloituspainoissa. Ihan mahtavaa, sillä tämähän tarkoittaa, että olen kehittynyt! Kun aloitin salitreenin pitkän tauon jälkeen, olivat painot niin naurettavan pienet, etten edes kehtaa sanoa. Mutta jostain on aina lähdettävä liikkeelle. Hyväksyin sen, että niin pitkän tauon ja raskaan elämäntilanteen jälkeen on ihan normaalia, ettei rauta nouse samalla tavalla. Nyt ollaan kuitenkin kehitytty jo takaisin lähtöpisteeseen, ja tästä suunta on vain ylöspäin.

Samalla, kun iloitsen kasvaneista painoista, yritän muistaa, että maltti on valttia. Huomasin nimittäin torstaina, että kroppa tuntui käyvän taas ihmeellisesti ylikierroksilla. Siispä perjantain salisuunnitelmat vaihtuivat kehonhuoltoon ja lepoon. Olen aika ylpeä, sillä aiemmin olisin painanut vain kahta kauheammin eteenpäin välittämättä kehon signaaleista. Onneksi nyt olen vähän fiksumpi. Nyt kun muistaa ottaa iisisti, niin eiköhän ensi viikolla taas ole ihan uusi ääni kropassa. Mutta voi hitsit, kun se on vaikeaa! Pääsin tällä viikolla tuosta kehityksestä motivoituneena oikein kunnolla treenin makuun, ja on todella vaikea osata ottaa rauhallisesti. Miten se onkin niin vaikeaa? Onko teillä vastaavasta kokemuksia?

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Missä mennään

 

Mitä muuta olen tehnyt elämäntapamuutoksen eteen? Olen pakottanut itseni juomaan puoli litraa vettä heti ensimmäisenä aamulla. Luin tämän vinkin erään PT:n blogista ja se kyllä toimii. Kun aloittaa aamun vedellä, huomaa olevansa janoinen pitkin päivää. Ja jos vesi jostain syystä unohtuu, niin sen huomaa kyllä heti olossa: on jotenkin sellainen vetämättömän tahmea fiilis. Vielä on matkaa siihen, että joisin pari litraa vettä päivässä, mutta askel kerrallaan. Aineenvaihdunta on saanut liikunnan ja vedenjuonnin lisäämisestä selkeästi lisäboostia, sillä aamuisin on pitkästä aikaa nälkä, eikä aamupala ole enää vain tapa, vaan oikeasti tarpeellinen. Paljon hyvää siis ja hassua, kuinka näitä pieniäkin muutoksia huomaa, kun alkaa kuunnella kehoa enemmän. Kyllä me viestimme itsellemme vaikka mitä, jos osaamme kuunnella!

Tällä hetkellä haasteellisimmat asiat itselleni ovat: vedenjuonti, riittävä ruokailu ja riittävä lepo eli kiteytettynä palautuminen! Tavallaan ärsyttää, että noin peruasiat voivat olla niitä kaikkein hankalimpia. Onneksi niistä tulee varmasti pysyviä tapoja, kun riittävän kauan niitä pakottaa itsensä tietoisesti tekemään. Jostain luin, että muutoksen tekemiseen menee 10 000 toistoa, toisesta paikasta, että ajallisesti 21 päivää. Kai se riippuu vähän ihmisestä ja asiasta, josta haluaa tehdä tavan. Onko siellä ruudun toisella puolella samojen asioiden kanssa kamppailevia? Mitkä on teidän parhaat motivaatiokeinot?

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Treeniä, treeniä

Ylikunnosta kohti energisempää oloa

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

 • Maisa80

  10/03/2018 14:21

  Veden juonti on todella takkuista kohdallani. Aloitan aamuni useimmiten juomalla vain kahvia. Joskus, kun muistan juon vettä. Juon ehkä max. pelkkää vettä 0.5 l päivässä, mutta kivennäisvettä juon lisäksi jonkin verran.
  Saliharjoittelu on varmasti tehokasta, mutta se ei ole yhtään minun juttu. Tsemppiä sinulle harjoitteluun! Itselläni tuli pari päivää sitten laihdutusprojekti päätökseen ja sen johdosta ainakin ruokailutottumukseni ovat muuttuneet, toivottavasti pysyvästi. 🙂

 • Mari

  11/03/2018 19:23

  Sulla on kyllä lähtenyt hyvin käyntiin :). Veden juonti on mulle tosi haastavaa, vaikka oon yrittänyt kovasti tsempata siinä.

 • Mia Malmi

  13/03/2018 17:41

  Kuulostaa hyvältä noi sun muutosvinkit. Esimerkiksi toi vedenjuonti on varmaan tosi toimiva kikka, mutta miksi sitä on niin vaikea muistaa??? Nyt alan tekemään saman kuin sinä tuon vedenjuonnin suhteen, eli heti aamusta puoli litraa ja sitten 2-3 litraa päivän aikana. Paljon muutakin pitäisi tehdä, mutta aloitetaan vedestä. 🙂 Mua motivoi se, kun joku muu(tässä tapauksessa sinä)onnistuu muutoksessa!

 • Susanna

  16/03/2018 05:42

  Mulla kanssa elämäntaparemontti suunnitteilla. Pitääpä testata tuota vedenjuontia aamuisin, kun unohtaa aina juoda tarpeeksi.

 • Pingback: Kymppitonni päivässä - Oisa Lifestyle

  07/05/2018 15:48

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.