a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Kuinka elämäni pysyy kasassa

Kuinka elämäni pysyy kasassa

Want to read this post in English? Click here!

Kirjoitin viime viikolla postauksen siitä, mitä oikein teen työkseni. Eräs lukija kyseli, kuinka onnistun pitämään paletin kasassa moninaisten työprojektien ja eri työnkuvien keskellä. Ajattelin avata hieman asiaa, jospa joku saisi vaikka omaan arkeensa vinkkiä. Olen tietyllä tapaa luonteeltani järjestelmällinen, mutta minussa on myös toisenlainen puoli, joka unohtaa parhaassa flowtilassa syödä, kulkee pyjamassa koko työpäivän ja saattaa kasvattaa työpöydälle suuren pinon turhia paperilappuja kuin huomaamatta. En siis usko, että olen syntyjäni aivan niin järjestelmällinen, kuin ulospäin näyttää. Pääasiassa kyse on mielestäni enemmänkin toimintatavoista ja rutiineista, joita olen vuosien varrella itselleni kehittänyt.

Ehkä yksi tärkeimpiä keinoja, joilla saan asiat hoidettua ja pidettyä pään järjestyksessä eri projektien suhteen on se, että keskityn aina yhteen asiaan kerrallaan. En siis avaa kolmea eri kirjoitusprojektia ja hypi tiedostojen välillä, vaan hoidan ne yksi kerrallaan maaliin. Vaikka tämä voi kuulostaa hitaalta tavalta, vie se itse asiassa vähemmän aikaa ja tuottaa nopeammin tulosta, kuin monen asian tekeminen samaan aikaan. Kun ajastan Facebook-päivityksiä asiakkaalle, klikkaan omat ilmoitukset ja viestit taka-alalle, ja vastaan niihin myöhemmin. Jos työn alla on Oisan artikkeli, teen sen valmiiksi, ja siirryn vasta sitten toisen tehtävän pariin. Kun sopiva kirjoitusflow on päällä, saatan laittaa puhelimen piiloon ja sulkea sähköpostin, jotta saan keskittyä. Tarkistan viestit ja puhelut sitten, kun tehtävä on valmistunut. Tällä tavoin saan myös motivaatiota siitä, että asiat valmistuvat ja voin ruksia todo-listalta asioita hoidetuksi. Niputan aina samaan aiheeseen liittyviä työtehtäviä peräkkäin, jolloin olen jo valmiiksi asennoinut aivot kyseiseen projektiin.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Kuinka elämäni pysyy kasassa

 

Minulla on ehkä hieman kummallinen kalenteri, sillä siinä ei ole kellonaikoja lainkaan. Puhelimen kalenteriin olen merkinnyt kellonaikaan sidotut palaverit ja tapaamiset, mutta muutoin kalenterini koostuu vain tehtävistä asioista. Voin siis aina aamulla päättää, missä järjestyksessä hoidan asiat, kunhan ne tulevat päivän aikana hoidetuksi. Usein aamu on parasta kirjoitusaikaa, mutta joskus huonosti nukutun yön jälkeen iltapäivällä rullaa paremmin. Koska sinänsä ei ole väliä, millä kellonlyömällä tehtävät hoidan, en halua stressata itseäni luomalla turhaan aikatauluja itselleni.

Vaikka monella projektillani on deadlinet, pyrin aloittamaan ne heti tehtävän saatuani. Tällöin on hyvin aikaa hoitaa projekti ilman, että se aiheuttaa turhaa stressiä. Stressi on minulle pahin luovuuden tappaja, joten pyrin minimoimaan sitä mahdollisimman paljon. Olen myös huomannut, että usein yrittäjälle tulee viime hetken kyselyitä, jotka tuottavat mukavasti rahaa. Nämä on helppo ottaa mukaan kalenteriin, kun ei ole venyttänyt jonkin projektin tekoa deadlinea edelliseen päivään, jos se olisi ollut mahdollista tehdä jo aiemmin. Ennakointi palkitaan yllättävän usein.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Kuinka elämäni pysyy kasassa

 

Viimeinen vinkki, joka mielestäni auttaa hoitamaan moninaisen työnkuvan onnistuneesti, on työtehtävien jakaminen alatehtäviin ja niiden jaottelu eri päiville. Esimerkiksi kahden aukeaman asiantuntija-artikkelin kirjoittaminen kerralla purkkiin ei ole kovin otollista, joten tehtäväni saattaa olla tiettynä päivänä kirjoittaa ensimmäinen versio, toisena päivänä oikolukea se ja kolmantena viimeistellä ja lähettää asiakkaalle. Todo-listallani ei siis kulje kolmena päivänä ”asiantuntija-artikkelin kirjoittaminen”, vaan nuo alatehtävät, jotka voin ruksia yli päivän listalta, kun olen ne hoitanut. Näin tulee aikaansaava olo, joka ainakin minua motivoi eteenpäin. Myös asioiden realistinen priorisointi on tärkeää, eikä yhdelle päivälle kannata tunkea liian paljon tekemistä, sillä tulee vain paha mieli, jos ei ehdi hoitaa kaikkea. Päivän päätteeksi siivoan aina työpöydän järjestykseen, jotta seuraava päivänä voi aloittaa (kirjaimellisesti) puhtaalta pöydältä.

Millaisia tapoja teillä on pitää arki järjestyksessä? Hassua sinänsä, että vaikka olen työasioissa mielestäni suht järjestelmällinen ja säntillinen, niin muissa asioissa en sitten aina olekaan. Se on kuitenkin jo ihan oman postauksen aihe – kiinnostaako teitä kuulla, millainen haihattelija olen välillä työn ulkopuolella?

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Mitä oikein teen työkseni?

Intohimo + rohkeus = #uraoivallus

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

 • Maisa80

  20/03/2018 12:52

  Kuulostaa hyvältä tuo sinun työn aikataulutus! 🙂 Itse en tykkää kireistä aikatauluista ja mielellään haluan, että ne ovat väljiä. Jos minulla on tehtäviä juttuja jollakin aikataululla, niin aloitan tekemisen yleensä keskivaiheilla. Viimetipassa en saa mitään aikaiseksi, muuta kuin stressaantuneen olotilan. Myöskään en useinkaan saa heti aloitettua, pitää aina vähän aikaa miettiä ennen kuin aloittaa. Työt tietysti töissä hoidan mahdollisimman nopeasti, paitsi jos on joku mikä ei ole niin kiireellinen.

 • tuulanneli

  20/03/2018 17:51

  Järjestämällinen aikataulutus sinulla. Itse teen kanssa to do- listoja tai käytän post it lappuja pöydällä. Sitä mukaa, kun asiat tulee tehtyä, niin ruksaan pois.
  Olen aamulla tehokkaimillani, joten teen usein ensimmäisenä ne vaikeimmat asiat . Tämä on osoittautunut hyväksi vuosien saatossa.

 • Minna (Sukat hukassa)

  21/03/2018 07:34

  Ihanan järjestelmällistä! mä olen sellainen huithapeli joka hiljalleen nyt yrittää opetella järjestelmällisyyden saloihin koska nykyään arjessa on paljon liikkuvia osia.

  Blogiajatukset yms laitan muistiin muistiinpanovihkoon, omille jutuille on olemassa kalenteri ja jääkapin ovessa jokaiselle viikolle oma listansa johon koko perheen menot merkitään. Siitä ne sitten helposti muistaakin 🙂 lisäksi yritän kirjoitella to-do-listoja ympäri asuntoa … 😀 mutta se toimii! puhelimen muistutukset ja muut jäävät jotenkin aina huomiotta …

 • Noora

  22/03/2018 19:25

  Vitsi kun itsekin oppisi noin järjestelmälliseksi 😀 Oon vähän sellainen ”teen niitä asioita mitä huvittaa silloin kun ehdin ja jaksan” -tyyppi.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.