a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Koti kuntoon siivouspäivän strategialla

Kodin siivoaminen on osa arkea, tykkäsi siitä tai ei. Välillä kodin järjestyksen ylläpitäminen saattaa tuottaa eripuraa perheenjäsenten kesken ja varsinkin jos edessä on iso urakka kuten siivouspäivä. Me Oisalla kuitenkin uskomme, että arki on ihmisen elämän parasta aikaa ja jopa siivousprojektista voi nauttia, jos sen suunnittelee hyvin. Listasimme bisnesmaailman oppeja hyödyntäen ohjeet koko perheen hyödynnettäväksi. Käykää kiinni:

VISIOI SIISTI, KAUNIS JA KIVA KOTI
Yritysmaailmassa visiota kutsutaan arkijohtamisen peruskiveksi. Vision avulla luodaan työporukalle tunteisiin ja ajatteluun vetoavaa kuvaa tulevaisuudesta. Samaa kannattaa tehdä yhdessä suursiivousta toteuttavan perheen kanssa: millainen on teidän näköisenne siisti, kaunis ja kiva koti. Useimmille meistä on tärkeää tehdä jotain merkityksellistä, oli se sitten suursiivous tai työprojekti. Ilman visiota, eli arkisemmin sanottuna haavetta tai unelmaa, homman toteutus saattaa alkaa tuntua turhalta ja motivaatiokin saattaa olla vähissä.

Vinkki! Ota koko perhe, myös lapset mukaan visiointiin. Suunnitelkaa koko porukalla miltä koti tulee näyttämään valmiina: miltä siellä näyttää ja tuntuu? Muistakaa myös huomioida todelliset resurssit, vaikka vaahtokarkkipallomerestä vaatehuoneessa onkin aika ihana haaveilla.

KERTAA PERHEENNE PERIAATTEET JA ARVOT
Arvot ovat tärkeä osa jokaisen ihmisen elämää.  Ne näkyvät työssä, vapaa-ajalla, parisuhteessa ja perheen parissa. Aina arvoja ei tule tietoisesti mietittyä, vaan ihminen toimii niiden mukaan vaikkei aihetta tarkemmin pohtisikaan.  Kuitenkin joskus on hyvä pysähtyä hetkeksi ja tietoisesti tuumailla omia ja perheen yhteisiä arvoja. Varsinkin jos edessä on iso urakka (kuten siivouspäivä),  saattaa stressi hiipiä selkärankaa pitkin ja tulla ulos suusta töksäytyksinä tai typerinä kommentteina.  Miettikää siis hetki yhdessä mitkä ovat teidän tiiminne tärkeimmät pelisäännöt ja miten ne näkyvät teidän arjessanne?

Vinkki: Listaa tärkeimmät arvot esimerkiksi jääkaapin oveen tai jollekin muulle näkyvälle paikalle.  Kun näet päivittäin sanoja kuten positiivisuus, kunnioitus tai rohkeus, ne vievät sinua ja porukkaanne koko ajan kohti oikeaa, arvojenne mukaista suuntaa.

TEE SAIRAAN HYVÄ STRATEGIA
Strategia käsitteenä kuulostaa kauhean hienolta, mutta oikeasti se tarkoittaa vain suunnitelmaa. No millainen sitten on hyvä suunnitelma? Kun olette ensin yhdessä visioineet tavoitteenne sekä miettineet tärkeimmät periaattenne ja arvonne, on aika paketoida kasaan varsinainen plääni. Hyvä strategia on sellainen, jossa kaikki tietävät mitä tehdään ja miksi tehdään. Siivouspäivän kynnyksellä varsinkin lapsilla (ja joskus myös aikuisillakin) saattaa välillä olla vähän vaikeaa kaivaa esiin innostuksen rippeitä. Miettikää siis ketä varten siivoatte, onko se sukulaisten vierailu, oma viihtyvyys vai jotain muuta? Pohtikaa samalla mitkä ovat realistiset resurssinne ja missä kukin on vahvimmillaan?

Jos perheessä on kovin pieniä lapsia, saattaa siivousprojektin toteutus tuottaa haastetta. Miettikää yhdessä kuka on paras pitämään heille seuraa? Entä kenellä pysyy parhaiten kädessä ikkunanpesulasta? Vai riittäisikö tällä kertaa, jos vedämme vain verhot kiinni? Kiteyttäkää vielä strategianne yhteen lauseeseen ja tehkää siitä mottonne: Siivoamme reippaasti ja rennosti ihanan kotimme, jotta voimme illalla mukavasti oleilla yhdessä ystäväperheen kanssa.”

Vinkki! Tehkää hommasta mahdollisimman mukavaa: laittakaa lempimusiikkianne soimaan siivousurakkanne ajaksi tai töitä yhdessä äänikirjaa kuunnellen. Jokaisella on omat juttunsa ja mukavia asioita kannattaa tuoda osaksi arkea aina kuin mahdollista.

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.