a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Kirkasta tavoitteet unelmakartan avulla

Oletteko kuulleet unelmakartoista? Moni kutsuu niitä myös mielikuvakartoiksi, tavoitekartoiksi tai aarrekartoiksi. Monista nimistään huolimatta kyseessä on apuväline, jolla voit kirkastaa sinulle tärkeitä tavoitteita ja toiveita elämässä. Jos pidät näpertämisestä ja askartelusta, tämä on todellakin sinua varten.

Homman perusidea on hyvin yksinkertainen. Tarvitset aikakauslehtiä, liimaa, sakset sekä tyhjän paperin haluamassasi koossa. Voit käyttää myös tarroja, kiiltokuvia tai mitä tahansa muuta askartelutarviketta, joka inspiroi. Muiden ei tarvitse ymmärtää tauluasi, sillä riittää, että sinä osaat tulkita sitä. Varaa itsellesi rauhallinen hetki ja laita hyvää musiikkia soimaan. Leikkaa lehdistä kuvia, sanoja, värejä, lauseita ja muotoja, jotka puhuttelevat sinua. Älä mieti liikaa lopputulosta, vaan kuuntele intuitiotasi. Ei kannata käyttää tässä vaiheessa aikaa kuvien tarkkaan leikkaamiseen, vaan voit repiä vaikka koko sivun talteen, jos siinä on jokin puhutteleva osio.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Unelmakartta

 

Kun olet kerännyt riittävästi materiaalia, sommittele ne tyhjälle paperille ja liimaa kiinni. Tässä vaiheessa voit trimmata leikkaamiasi kuvia siistimmäksi tai leikata esimerkiksi vain osan jostakin lauseesta mukaan. Alitajunta ymmärtää yllättävän tarkasti visuaalisia viestejä, joten lisää karttaan vain sellaisia asioita, joita oikeasti haluat. Usein materiaalia tulee haalittua enemmän, kuin lopulliseen karttaan mahtuu. Käytä rohkeasti vain ne puhuttelevimmat ja ihanimmat kuvat niin, että kokonaisuus miellyttää silmääsi.

Unelmakarttaa tehdessä kannattaa miettiä mitä haluaisi omaan elämäänsä lisää ja mitä osa-alueita tai ominaisuuksia haluaisi vahvistaa. Mihin suuntaan haluaisi oman tulevaisuuden kulkevan? Voit keskittyä joko koko elämääsi tai johonkin tiettyyn elämäsi osa-alueeseen. On tärkeää, että mietit unelmakartan aina positiivisen kautta.

Olen tehnyt unelmakarttoja satunnaisesti erilaisissa työpajoissa vuosien varrella, mutta nyt innostuin tekemään sellaisen ihan omatoimisesti. Päätin, että tästä eteenpäin toteutan jokaisen vuoden alussa unelmakartan ja vuoden lopuksi katson, kuinka haaveet ovat toteutuneet. Millaiseksi tämän vuoden unelmakartta sitten muotoutui? Kas tässä! Leikkasin itse asiassa paljon muitakin kuvia ja tekstejä, mutta nämä alla näkyvät päätyivät mukaan. Lopputulokseen muodostui ihan tiedostamatta selkeä teema, jonka pystyy nimeämään yhdellä sanalla, joten ehkä se on sitten tämän vuoden suurin unelmani. Tasapaino.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Unelmakartta

 

Kun olet tehnyt unelmakarttasi, muista ripustaa se näkyvälle paikalle, josta voit katsella sitä joka päivä. Käy kurkkimassa välillä lähempää yksityiskohtia ja katsele ajoittain kauempaa kokonaisuutta. Kuvittele millainen olo sinulla on, kun unelmasi on toteutunut ja mieti, millaisia asioita voisit tehdä unelman toteutumisen edistämiseksi. Kartta ei siis itsestään maagisesti toteuta kaikkia siihen liimaamiasi unelmia, vaan se auttaa sinua pitämään ne mielessä päivittäin ja ohjaa toimintaasi alitajuisesti niitä kohti.

Mikään unelma ei toteudu itsestään, ja vaikka unelmakartta auttaa hahmottamaan omia unelmia paremmin, on isoin työ vielä edessä. Ensinnäkin sinun tulee uskoa omiin unelmiisi. Kuulostaa helpolta, vaan ei aina ole. Moni meistä uskoo näennäisesti unelmiinsa, muttei uskalla antautua syvimmästä sydämestään niille. Jos et usko aidosti oman unelmasi toteutumiseen, se hyvin todennäköisesti jää myös toteutumatta. On tärkeää, että unelmakartta koostuu nimenoman omista unelmistasi ja haaveistasi. On turha liimata karttaan yhteiskunnan normeja tai lähipiirin odotuksia, sillä ne harvoin ovat niitä omia syvimpiä unelmiamme. Mielemme ohjautuu luontaisesti kohti niitä asioita, joita kohtaan tunnemme paloa ja joihin uskomme. Unelmakarttakin toimii vain, jos siihen kirjatut haaveet kumpuavat meistä sisältä.

Joskus käy niin, että oman unelman toteutuminen edellyttää jostakin asiasta luopumista. Tällöin on tehtävä valintoja sen eteen, mikä itselle on oikeasti tärkeää. Usein huomaamme kuitenkin jälkikäteen, että kipeältäkin tuntuva luopumisen hetki oli positiivinen askel kohti parempaa hyvinvointia ja unelmamme toteutumista. Muista myös, että aina unelmat eivät toteudu juuri sillä tavalla, kuin olemme ne omassa päässä suunnitelleet tai niiden toteutuminen voi kestää. Joskus unelmamme on vain pieni askel kohti jotain paljon suurempaa, jonka olemassaolosta emme vielä edes osaa unelmoida. Älä siis luovuta, vaikka eteen tulee hidasteita!

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.