a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Kirjavinkki: Läsnäolon voima

Eckhart Tollen “Läsnäolon voima” lienee yksi tunnetuimpia henkisen kasvun opuksia kautta aikojen. Kirjan julkaisun jälkeen markkinoille onkin ilmestynyt paljon samaa aihepiiriä käsittelevää kirjallisuutta, ehkäpä juuri Tollen innoittamana. Jos kyseinen, jo vuonna 1997 julkaistu klassikkoteos, on kuitenkin jäänyt sinulta lukematta, tässä Oisan suositukset kyseiseen kirjaan.

EROON MIELEN KAHLEISTA
Kuten kirjan nimikin jo viittaa, on Tollen tavoitteena viitoittaa lukijalleen tie henkiseen heräämiseen. Henkiseen heräämiseen, jossa ihminen saa ravisteltua itsensä irti oman mielensä painavista kahleista. Puhtaaseen läsnäoloon päästäkseen on kuitenkin ensin irtauduttava niin menneestä kuin tulevastakin.

Eckhart Tolle ohjeistaa asettumaan niin sanotun tarkkailijan rooliin, sillä nykyhetken hukkaaminen on itsepetoksen ydin. Ego, eli havaitsematon mieli, käy kiinni ohjaksiin, jos et todella ole läsnä. Sama ajatusmalli pätee Tollen mukaan myös ihmisten ongelmiin: niitä ei oikeasti ole. Ongelmien sijaan meillä on tilanteita, joita käsitellään, hyväksytään tai vaan annetaan olla.

Onko tämä kaikki kuitenkin “helpommin sanottu kuin tehty”? Tollen kirja menee teemoissaan syvälle ihmisen henkisyyteen ja kaivaa esiin niitä kipeimpiäkin kohtia. Toisin sanoen, se ei ole positiivisen psykologian perusperiaatteiden uudelleenpureskelua, vaan vaatii lukijaa kohtamaan itsensä ja minuutensa yhä uudelleen ja uudelleen. Toisaalta matkan luvataan olevan sen arvoista: nykyhetkelle antautumalla tulet löytämään oman todellisen itsesi – sisäisen rauhan, voiman sekä eheyden.

Kiinnostaako kirjallisuus? Lue kirjavinkkimme Kuinka olla piittaamatta paskaakaan.

KENELLE KIRJA SOPII?
Koska kyseessä on henkisen kasvun klassikkoteos, se sopii varmasti jokaiselle aihepiirin omakseen tuntevalle. Kirjassa Eckhart Tolle kertoo myös omasta “aiemman elämän” ahdistuksestaan, joten se sopii erityisen hyvin niille, jotka ovat tunteneet masennusta tai kärsineet liiallisesta murehtimisesta. Ylipäätään opus sopii ihmisille, jotka ovat halukkaita kehittämään itseään ja henkistä hyvinvointiaan.

 


Kirjan rakenne on tehty kysymys-vastaus-periaatteella, mikä tekee siitä melko helppolukuisen. Lisäksi se sopii satunnaiseen selailuun, ja sen pariin on helppo palata myöhemmin uudelleen. Kirjaa ei edes kannata yrittää ahmia kerrallaan, koska se on syvällisestä aiheestaan johtuen hetkittäin melko raskaslukuinen. Eikä vähiten siksi, että se käsittelee henkistä kasvua ja elämän suuria kysymyksiä.

Läsnäolon voimaa ovat hehkuttaneet monet julkkikset, jopa Oprah Winfreystä lähtien. Suosittelemmekin lämpimästi tutustumaan kyseiseen kirjaan, jos aihepiiri kiinnostaa. Vaikka kirjan julkaisuajankohdasta alkaa olla jo aikaa, ei läsnäolon merkitys koskaan vanhene.

“Aivan kuten kuunkin valo on lainavaloa, niin myös menneisyys ja tulevaisuus ovat ainoastaan todellisen, ikuisesti läsnä olevan hetken valon ja voiman kalpeaa heijastusta.”

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.