a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Kirjavinkki: Kuinka olla piittaamatta paskaakaan

Kaikenlainen hyvinvointi ja siihen liittyvä self help-kirjallisuus ovat pitkään olleet IN. Kaikki haluavat voida hyvin ja paremmin. Olla onnellisia ja onnellisempia. Joskus sitä silti pysähtyy miettimään, miten menestyksestä tuli jonkinlainen normi ja positiivisuudesta tavoiteltava perustila? Aiheesta intoutuneina Oisan toimitus otti testilukuun bloggaaja Mark Mansonin hittikirjan: Kuinka olla piittaamatta paskaakaan.

Vaikka Mansonin kirjan otsikko on kieltämättä provosoiva, ei kirjan ydinajatusta kannata sekoittaa välinpitämättömyyteen. Manson alleviivaa kirjassaan useaan otteeseen, että on tärkeä oppia tunnistamaan elämässään asioita, joista kannattaa välittää ja joista taas ei. Suorittava onnellisuuden tavoittelu vie meidät kauemmas siitä, mikä todella tekee meidät onnelliseksi – tai ei tee. Manson muistuttaa lukijaa alituiseen siitä, että elämä on myös kärsimystä. Kyllä, luit oikein. Kärsimystä.

Valitse taistelusi
Unelmien työssä, pitkään toivotussa perheessä tai bikinifitness-tähden timanttisessa ulkonäössä on aina kääntöpuolensa. Vuosien opiskelun sekä kovalla työllä haalitun työkokemuksen tuloksena saatu unelmaduuni on myös hetkittäin helvettiä. Myöskään vuosien vauvakuumeilun jälkeinen elämä ei aina ole yhtä ruusuilla tanssimista ja tuhannet kuntosalille uhratut tunnit muiden rällästäessä festareilla, ovat investointi jo itsessään.

Okei, kyllähän me kaikki tiedämme tämän ja Mansonkin tietää meidän tietävän sen. Jokaisella kolikolla on kääntöpuolensa. Got it. Hän kuitenkin kannustaa ajattelemaan tavoitteita nimenomaan kärsimyksen kautta. Mikä tavoite tai unelma on niin tärkeä, että olen valmis kärsimään siihen liittyvät kielteiset tunteet ja tuntemukset?

Lisäksi Manson liputtaa ylipäätään kaikenlaisen kielteisyyden hyväksyminen puolesta. Hän ei kannusta lukijaa “positiivisuus on perseestä” -tyyppiseen ajatteluun, vaan tiedostamaan sen, että kaikki ei ole aina kivaa ja että se on ihan OK. Manson alleviivaa, kuinka tärkeää on oppia hyväksymään se, että tekipä mitä tahansa, elämään kuuluu aina epäonnistumisia, menetyksiä ja katumusta. Manson puhuu myös takaperoisuuden laista: mitä vähemmän piittaa, sen paremmin suoriutuu.

 

 

Kenelle kirja sopii?
Mielestämme kirja sopii jokaiselle, joka tuntee suorituspaineita elämänsä jollakin osa-alueella. Monet meistä, niin surullista kuin se onkin, joutuvat jatkuvasti esittämään parempaa ja fiksumpaa, kuin todellisuudessa ovatkaan. Työmaailma, some, media ja muut ihmiset saavat meidät tavoittelemaan jotain muuta ja parempaa. Puristamaan itsestämme 2.0-version, joka vastaa paremmin omaa mielikuvaamme menestyjästä. Tunsitko piston sydämessäsi?

Jos pidät ajatuksesta, että olet sittenkin ihan hyvä noin, suosittelemme vahvasti lukemaan tämän kirjan tai kuuntelemaan sen äänikirjana. Manson antaa hyviä ohjeita ja avaa monenlaisia näkökulmia viisveisaamisen hienouteen liittyen. Lisäksi kirja pitää sisällään useita tarinallistettuja esimerkkejä todellisesta elämästä ja on siksikin mielekästä luettavaa. Kirjaa on kirjoitettu pilke silmäkulmassa, eikä sitä lukiessa voi olla hymyilemättä.

“Kun tottuu elämässä vastaan tuleviin paskamyrksyihin (ja niitähän riittää), muuttuu tavallaan voittamattomaksi jonkinlaisella henkisellä ruohonjuuritasolla. Kivun voi selättää vain, jos opettelee sietämään sitä.”

 

Oisa Lifestyle

Kommenttia:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.