a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Kirjavinkki: Hyvän olon hormonidieetti

Suosittelemme aika-ajoin lukijoillemme erilaista kirjallisuutta hyvinvointiin, vapaa-aikaan ja arkeen liittyen. Nyt otimme Oisan lukulistalle Kaisa Jaakkolan vuonna 2011 julkaiseman Hyvän olon hormonidieetti -nimisen kirjan. Hormonidieetti on tarkoitettu oppaaksi yksilölliseen täsmälaihdutukseen sekä nimensä mukaisesti lisäämään lukijansa tietoa hormoneiden toiminnasta.

Kaisa Jaakkola on saanut kirjasta samaan aikaan sekä tieteellisviritteisen että käytännönläheisen. Se pureutuu kehon tarpeisiin ja muutoksiin maanläheisillä tavalla, mutta todistettujen faktojen ja kokemuksen kautta. Tärkeimmässä syynissä ovat niin erilaisten hormonien vaikutukset, täsmärasvanpoltto sekä stressin poistamisen ja unen lisäämisen merkitys. Ylipäätään kirja korostaa fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin yhteyttä, eikä näin ollen jää turhan yksiulotteiseksi.

KENELLE KIRJA SOPII?
Jo kirjan nimessä mainitaan sana dieetti ja sen kuvauksessa sana laihdutus. Kirja ei kuitenkaan tunnu olevan osoitettu pelkästään liikakilo-ongelmien kanssa painiville, vaan se on ylipäätään monipuolinen kattaus terveydestä kiinnostuneille ihmisille. Kaisa Jaakkolan vuosien saatossa kerääntynyt tieto, taito ja käytännön oppi on kiteytetty helppolukuiseksi paketiksi. Hän avaa myös kirjassaan omaa tarinaansa sokerihiirestä fitness-tähdeksi ja taas tähteydestä terveydelliseen rappioon.

Erityistä hyötyä kirjasta on varmasti niille, jotka jojoilevat painonsa kanssa tai kärsivät erilaisista energiavajeista tai vatsaongelmista. Kirjassa käsitellään niin selkämakkaroita, päärynävartaloa kuin napaläskiäkin. Opus on kuvitettu ja jäsennelty oppikirjamaisesti, mutta se ei ole tyyliltään valistava, vaan pikemminkin kannustava. Kirja on helppolukuinen, sen sisältö on helposti omaksuttavissa ja sen pariin tulee varmasti palattua vielä ensimmäisenkin lukukerran jälkeen.

 

 

MIKSI JÄLLEEN YKSI DIEETTI?
Dieetti-sana on saanut erilaisten trendien saatossa ikävän kalskahduksen, vaikka tosiasiassa kyseessä on “vain” ruokavalio. Kaisa Jaakkola haluaa Hormonidieetti-kirjassaan painottaa sitä, että kyse ei ole tilapäisestä mehukuurista, vaan nimenomaan elämäntapamuutoksesta. Kirja sisältää hyviä ohjeita oman ruokavalion täsmälliseen parantamiseen, kumartamatta liikaa millekään tietylle tunnetulle ruokavaliolle.

Yhtenä tärkeimpänä seikkana Kaisa Jaakkola alleviivaa kirjassaan, että varsinaista laihdutusta ei kannata aloittaa, ennen kuin oma keho on terve ja voi hyvin. Hän kannustaa lukijaa ensin pyrkimään hormonitasapainon saavuttamiseen, aineenvaihdunnan aktivoimiseen ja riittävän unensaantiin.

“Tässä tulee kirjan halvin vinkki rasvanpolttoon: nuku enemmän. Uni on eniten aliarvostettu terveyden ja hyvinvoinnin parantamisen rasvanpolton nopeuttamisen keino. Se on myös paras asia, mitä stressaantuneena voi keholleen antaa”.

Kiinnostuitko kirjasta? Lue lisää aiheesta esimerkiksi täältä: http://kaisajaakkola.com/2016/01/hyvan-olon-hormonidieetti/

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.