a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

Katutaidetta sunnuntaikävelyllä ja Times Square

Want to read this post in English? Click here!

Olimme suunnitelleet viettävämme ensimmäisen sunnuntain kotioloissa, mutta päivä oli niin kaunis, että päätimme lähteä hoitamaan asioita ja lyhyelle kävelylle. Kiertelimme lopulta useamman tunnin Harlemissa ja ympäröivillä alueilla. Tältä kävelyltä jäivät erityisesti mieleen upeat muraalit, joita täällä näkee todella paljon. Monet muraalit ovat rakennusten seinän kokoisia taideteoksia, jotka ovat täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Värit ovat jotain aivan omaa luokkaansa!

Ihastellessani seinämaalauksia jäin miettimään, miksen ollut nähnyt vielä yhtäkään graffitia matkallani. Emily kertoi, että emme olleet käyneet naapurustoissa, joissa graffitien teko on yleisempää, minkä lisäksi hän pohti, että ehkä valtavat seinämaalaukset olivat vieneet huomioni pienemmistä graffiteista. Tämä piti varmasti paikkansa, sillä seinämaalauksia jää väkisinkin tutkimaan.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Monilla alueen seinämaalauksilla oli sama teema: linnut olivat vahvasti esillä maalauksissa. Maalaukset ovat osa Audubon New York -nimistä projektia, joka pyrkii edistämään tietoisuutta uhanalaisista lintulajeista sekä tekee työtä lintujen olojen parantamiseen kaupungissa. Lintumaalauksia voi bongata esimerkiksi talojen seinistä, ovista ja autotallien sisäänkäynneistä. Kaikkiin maalauksiin on kiinteistön omistajan lupa eli nämä eivät ole laittomia tekeleitä. Maalaukset on toteutettu paikallisten taiteilijoiden voimin.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Emme varsinaisesti käyneet tutustumassa mihinkään nähtävyyksiin, vaan kiertelimme vain yleisesti naapurustoissa ihastelemassa arkkitehtuuria ja fiilistä. Täällä on muuten todella jännää se, että naapuruston vaihtumisen huomaa melko selkeästi. Kaikilla alueilla on ihan oma fiiliksensä ja tunnelmansa. Esimerkiksi Brooklynissa oli aivan eri tunnelma, kuin ystäväni naapurustossa täällä Harlemissa. Voisi melkein sanoa, että jokaisella kaupunginosalla ja alueella on oma persoonansa.

Kävimme tutustumassa Columbian yliopiston lähellä olevaan toriin, jossa myytiin mm. hedelmiä, vihanneksia, leipiä ja lihaa. Yhdestä torin kojusta sai ottaa mukaan vinkkejä resepteihin. Tämä oli mielestäni tosi hauska idea, sillä reseptit oli mietitty sen mukaan, mitä torilta pystyi sinä päivänä ostamaan – mahtavaa yhteismarkkinointia! Päädyimme ostamaan raparperia ja nappasimme kasan reseptejä mukaan sitä varten. Tuo yliopisto oli muuten hauska, sillä se sulautui ihan huomaamatta naapurustoon. Yleensä yliopistokampukset ovat selkeästi omia yhteisöjään, mutta en edes hoksannut, että olemme kampuksen alueella, kunnes Emily vinkkasi asiasta.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Tiistaina ystävälläni oli muutamia asioita hoidettavana aivan Manhattanin ytimessä, joten päätimme yhdistää päivään pienen sightseeing-kierroksen. Päivä oli jälleen sateinen, mutta se ei oikeastaan haitannut, sillä vältyimme suuremmilta ihmismassoilta. Times Square ei kuulemma koskaan ole ollut niin tyhjillään, kuin se oli nyt. Kävelimme ensin teatterikorttelin ohi, ja pohdimme pitäisikö meidän hemmotella itseämme yhtenä reissuiltana niin, että kävisimme katsomassa jonkin Broadway-musikaalin. Olisihan se aika elämys! Teattereita oli useita, ja moni niistä oli todella näyttävä ulkoapäin. Voin vain kuvitella, millaisia elämyksiä ne kätkevät sisälleen.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Koska olimme tulleet keskustaan asti, oli tietenkin vuorossa myös ikoninen Times Square. Hassua oli se, että tulimme päivän aluksi ulos metrosta niin, että Times Square jäi taaksemme, enkä minä edes huomannut, että olimme ihan vieressä! Luulisi, että tuollaisen valojen ja ihmisten meren huomaisi selkänsä takaakin, mutta ei. Kävimme hoitamassa pari asiaa ja tulimme teatterikorttelin kautta takaisin. Silloin vasta hoksasin, että olimme saapuneet alueelle aivan Times Squaren vierestä. Oli vaikea ikuistaa aluetta kuviin ja videoihin, sillä se on niin valtava – tämä on todellakin kohde, joka on koettava itse. Me olimme liikkeellä iltapäivällä, mutta kohde näyttää kuulemma kaikista vaikuttavimmalta pimeällä, kun valojen 360-asteinen välke pääsee täyteen hohtoonsa. Näin varmasti on, sillä valoja oli aivan valtavasti, huh!

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Meiltä oli jäänyt lounas väliin, joten päätimme ruksata vielä yhden kohdan elämyslistaltani pois hakemalla palat aitoa nykiläistä pizzaa. Emily vinkkasi, että Times Squaren ympäristö on todella kallista aluetta kaikin puolin, joten kävelimme jonkin matkaa poispäin pahimmasta turistirysästä. Olihan tuo pizza aika maukasta, varsinkin nälkäiseen vatsaan vedettynä – rasvaista, juustoista ja rapeaa. Pieni vinkki, jos joskus käytte New Yorkissa pizzalla: kysy ennen tilausta, paljonko kyseisen paikan cheese slice maksaa. Hyvä hinta turistialueella on noin $2-2,50.  Muissa naapurustoissa hinta on $1-1,50. Cheese slice on kaiken pohja, minkä päälle voi halutessaan ottaa muita täytteitä. Täytteiden hinnoittelu vaihtelee todella paljon, mutta juustoslaissin hinta kertoo hieman pizzan laadusta yleisesti. Hinta kertoo erityisesti juuston ja kastikkeen suhteesta.

 

Oisa - Elämäni sisältöä - Katutaidetta sunnuntaikävelyllä

 

Meidän piti aloittaa seuraava viikko vierailulla Chinatowniin, mutta ystäväni joutui olemaan myöhään töissä, joten jouduimme siirtämään seikkailun toiseen kertaan. Lähdimme kuitenkin iltakävelylle tunnelmalliseen Central Parkiin, josta kerron teille tulevassa postauksessa!

 


 

Luitko jo nämä aiheeseen liittyvät postaukset?

Taiteilijaelämää Brooklynissa ja sumuun katoavia pilvenpiirtäjiä

Ensimmäisten päivien tunnelmat Nykistä

Seikkailu starttaa huomenna

Priska Autio

Elämäni sisältöä on aito ja elämännäköinen hyvinvointiblogi. Kirjoittaja on Keski-Suomen, Teksasin ja Pirkanmaan kautta vaasalaistunut yrittäjä ja armoton haaveilija. Positiivinen herkkis, joka nauttii kuntoilusta, kauniista asioista ja kirjoittamisesta sekä kärsii ennenaikaisesta kolmenkympin kriisistä.

Kommenttia:

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.