a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Kännykän kevätsiivous

Kännykkä tärisee pöydällä: tuliko viesti Whatsappista vai Facebookin Messengerillä? Kaveri on näköjään lähettänyt kuvan, johon olisi kiva vastata meemillä. Missäs niitä meemejä täällä mulla olikaan… Ai niin, se paras oli Instan directissä, saikos sieltä suoraan tallennettua vai nappaanko kuvakaappauksen? Eikä! Täällä on tämä Eino-Matiaksen eka sosekeittohetki viime pääsiäiseltä! Tää on ihan pakko saada kehyksiin!

Onko koskaan sitä fiilistä, että iso osa omasta elämästä on juurikin puhelimessa? Parhaat hetket ja tunnelmat ovat taltioituna kännykän muistikortille ja nykyään jopa vanha isäsi osaa käyttää pikaviestimiä ja soitella Whatsapp-puheluita. Puolison kanssa työkalenterit on synkronoitu yhteen, joka luonnollisesti helpottaa lasten päiväkodista hakemista.

Välillä silti tuntuu, että se puhelin, vaikka niin tärkeä onkin, värähtää miltei jatkuvasti, milloin milläkin asialla. Kiireessä, ja kiitos puhelimien tilavan muistikapasiteetin, kännyköihin kertyy kaikenlaista ylimääräistä, jota ei vain ehdi tai muista hävittää. Yleensä tällainen kaaos kännykässä vaikeuttaa asioiden löytämistä juuri silloin, kun niitä oikeasti eniten tarvitsisi. Mikä siis ratkaisuksi moiseen pulmaan?

Lähestyimme probleemaa päivän järjestämistrendin näkökulmasta, eli tutustuimme järjestelyguru KonMarin marittamismenetelmään. Jos KonMari ei ole entuudestaan tuttu, kyseessä on lyhenne, joka tulee japanilaisen Marie Kondon nimestä. KonMari on hänen itse lanseeraamasnsa raivaus- ja järjestämismenetelmä perusidea on se, että ihminen käy systemaattisesti läpi koko omaisuutensa. Jokaisen tavaran kohdalla raivaajan täytyy esittää itselleen kysymys: ”tuottaako tämä esine minulle iloa?”. Jos vastaus on kyllä, tavara säästetään. Jos vastaus on ei, siitä luovutaan. Yksinkertaista, eikö vain?

KonMari kehottaa aloittamaan prosessin vaatteista ja jättämään henkilökohtaiset asiat, kuten valokuvat viimeiseksi. Olennaista on, että raivaustyötä tehdään yhtäjaksoisesti ja hävitettäväksi valikoitunut tavara hävitetään heti, tai niin pian kuin on mahdollista. Kännykkää tyhjätessä ja siivotessa on se etu, että sieltä poistetut jutut todella katoavat välittömästi.

Tämän järjestämisfilosofian innoittamana Me Oisan toimituksessa kokosimme KonMaria soveltaen omien sometilien ja koko kännykän läpikäyntiin parhaat käytännön vinkkimme. Tee niitä mukaillen ja missä järjestyksessä tahdot. Suosittelemme kuitenkin varaamaan urakalle jonkin verran aikaa, jotta saat sen varmasti kerralla päätökseensä:

POISTA TURHAT SOVELLUKSET
Kännykkään kertyy helposti sellaisia äppejä, joita ei enää käytä tai sitten sellaisia, jotka on tarvittaessa helppo ladata käyttöön uudelleen. Varsinkin, jos puhelimessasi on maksullisia sovelluksia, joita et enää käytä, poista koko tili, älä pelkkää kuvaketta. Tärkeintä on, että mietit, tuottavatko sovellukset aidosti iloa. Jos käytät tällä hetkellä useampaa kuin yhtä pikaviestintä, mieti, voisitko vähentää? Riittäisikö yksi, jos ilmoitat perheelle ja ystäville mistä sinut jatkossa parhaiten saa kiinni?

HÄVITÄ TURHAT KUVAT JA MEEMIT
Tallenna tietokoneelle tai pilvipalveluun ne kuvat, jotka oikeasti tahdot säästää. Jos tahdot saada kuvat muuallekin, kuin toisen laitteen syövereihin, kehitä ne! Varaa aikaa kehitettävien kuvien valintaan. Netistä löytää monta kätevää palvelua, joiden avulla saat kehitettyä kuvistasi vaikka essun tai kahvimukin. Mitä jos hankkisit tällä tavoin joululahjat ajoissa tänä vuonna?

TEKNIIKKA KUNTOON
Tsekkaa, että latureita on kodissasi riittävä määrä ja tiedät missä ne ovat. Paras tapa on koota kaikki yhteen kerralla. Tällöin voit tarkastella tilannetta realistisesti. Jos piuhoja sattuu olemaan läjässä useampi, mieti, tarvitsetko todella vielä kaikkia? Kaappeihin kertyy helposti vanhojen kännyköiden johtoja, joilla ei välttämättä ole enää käyttöä. Mieti, tuottavatko ne todella iloa?

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.