a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

Järjestä teemabileet pienellä budjetilla

Teemabileet ovat suosittu tapa virkistää perinteistä bileiltaa, mutta kuinka järjestää ikimuistoiset teemajuhlat silloin, kun pankkitilin saldo ei anna periksi isomman luokan pippaloille? Aina teeman ei tarvitse olla monimutkainen tai vaatia paljon kalliita ennakkovalmisteluja. Keräsimme muutaman idean, joilla saat juhliisi kivasti nostetta ilman isoa panostusta.

VALITSE TEEMAKSI VÄRI

Usein teemabileiden teemaa lähdetään miettimään isosti jonkin aikakauden, elokuvien, musiikin tai ajankohtaisen aiheen kautta. Joskus teema voi kuitenkin olla niinkin yksinkertainen, kuin tietty väri! Kun teema on helppo toteuttaa, saat vieraat paremmin myös pukeutumaan, kun osallistuminen ei vaadi suuria investointeja tai ennakkosuunnittelua. Teemavärin voi huomioida mm. pukeutumisessa, hiuksissa ja kynsilakassa. Villeimmät juhlijat hyödyntävät vartalomaalia, heittäytyen täysillä teemavärin tunnelmaan.

Muista pitää teemaväri mielessä pukeutumisen lisäksi myös tarjoiluissa ja koristelussa. Suosi esimerkiksi punaisissa teemabileissä mansikoita, karpaloita ja vadelmia. Jäisinä ne sopivat boolin viilentäjiksi ja tuoreina naposteltavaksi sellaisenaan. Suolaisiin herkkuihin sopii puolestaan tomaatti, josta voi jalostaa lukemattomia ruokia punaisen eri sävyissä, ja voit myös leikellä punaista paprikaa dipattavaksi. Kokeile sipseille ja nachoille esimerkiksi Oisan tulista tomaattisalsaa. Chilit, kirsikat ja vesimeloni sopivat teemaan, ja niitä voi hyödyntää sekä koristeina että ruokana. Mikäli ideat loppuvat teemaväriin sopivien ruokien suhteen, voit aina turvautua elintarvikeväriin.

Väriin pohjautuvien teemabileiden koristelussa voit hyödyntää esimerkiksi teemaväriin sopivia lakanoita, joilla saat peitettyä teemaväriin sopimattomia kalusteita. Jos itseltäsi ei löydy sopivia, kysele ystäviltä ja perheeltä, jos heiltä löytyisi oikean värisiä lainaan. Mitä himmeämpi valaistus juhlatilassa on, sitä vähemmän vieraat kiinnittävät huomiota sisustukseen, joten säästät koristelubudjetissa isosti himmentämällä valot. Luo ripaus lisää juhlatunnelmaa esimerkiksi jouluvaloilla tai seuraavassa vinkissä esitellyillä valotikuilla.

 

Oisa - Vapaa-aika - Halvat bileet

 

JÄRJESTÄ HOHTOBILEET

Kun haluat helpon teeman, jonka järjestäminen ei vie paljon aikaa, valitse hohtobileet. Hohtobileissä pukeutuminen ja koristeet perustuvat pitkälti pimeässä hohtaviin valotikkuihin. Valotikkuja voi hyödyntää liittimien avulla esimerkiksi koruina, ja ne näyttävät hyvältä tarjoilupöydän koristeina sellaisenaan. Hohtobileissä ei tarvitse murehtia muusta koristuksesta, sillä tilan on oltava pimeä, jotta valotikut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Hankkimalla paketin valotikkuja pääset jo pitkälle näiden bileiden järjestämisessä.

Jos haluat panostaa hieman enemmän hohtobileisiin, hanki pimeässä hohtavia jääpaloja sekä UV-kynsilakkaa ja -hiusväriä. Nämä yhdistettynä valotikkujen hohtoon luovat taatusti hyvät bilevibat koko porukalle. Hohtobileet ovat monelle juhlijalle vielä uusi juttu, ja niiden järjestämisen ajatellaan olevan kallista ja työlästä. Todellisuudessa hohtobileet ovat yksi helpoiten järjestettävistä teemoista, sillä valotikut ja muu hohtava rekvisiitta hoitavat ison osan tunnelmasta, eikä hintakaan huimaa nykypäivänä päätä.

 

UUSIOKÄYTÄ OLEMASSAOLEVAA

Usein teemabileisiin tulee ostettua paljon rekvisiittaa, joihin palaa myös luonnollisesti rahaa. Pysähdy hetkeksi ja mieti, mitä olemassaolevaa voisit käyttää tai tuunata teemabileisiin sopivaksi. Vanhat lasipurkit saavat uuden elämän koristeina, kun täytät ne kynttilöillä tai valotikuilla. Sanomalehdistä syntyy puolestaan pompomeja, joihin saat säväyksen biletunnelmaa maalaamalla niihin kuvioita UV-maalilla.

Saat tehtyä makeita koristeita vanhoista langanjämistä, kun pingotat ne liiman avulla ilmapallon ympärille. Kun liima on kuivunut, puhkaise pallo ja koriste on valmis. Jos haluat tuunata koristetta vielä enemmän, lisää sisälle valoja tai maalaa se UV-maalilla. Pienempiä koristeita saat esimerkiksi kananmunakennosta leikkaamalla kennon osiin ja puhkomalla siihen reikiä. Kun lisäät kennon sisään led-jääpalan, saat pieniä minidiskopalloja, joita voit käyttää esimerkiksi tarjoilupöydän koristelussa. Jos harmaa kenno ei sovi juhlan väreihin, voit maalata kennon mieleisen väriseksi. Vain oma luovuus on rajana kotoa löytyvien materiaalien tuunauksessa bilekuntoon!

 

Oisa - Vapaa-aika - Halvat bileet

 

OTA TARJOILU OSAKSI TEEMAA

Värien lisäksi voit hyödyntää teemaa tarjoilussa muutenkin. Voit leikata piparkakkumuoteilla tavallisista tarjottavista teemaan sopivan muotoisia: kihlajaisiin sydämiä, valmistujaisiin tähtiä ja pallobileisiin pyöreitä kuvioita. Leikkaamalla tarjottavat epätavalliseen muotoon, saavat ne heti ripauksen hienostuneisuutta, vaikka budjetti pysyy samana.

Kun panostat tarjoilupöydän koristeluun, se kiinnittää usein vieraiden ihastelevat katseet itseensä, eikä muu juhlatila välttämättä tarvitse suurempaa koristusta. Voit hyödyntää tarjoilupöydän koristelussa esimerkiksi erilaisia valosarjoja ja valotikkuja. Jos haluat panostaa pikkuisen enemmän, hanki boolia varten hohtavia jääpaloja, joita voit käyttää useammissa juhlissa. Myös erilaiset drinkkitikut ja -koristeet tuovat iloa juhlapöytään. Kun tarjoilupöytä on koreana, himmennä valot muusta tilasta ja valmistaudu juhlimaan!

 


 

Oisa - Vapaa-aika - Valotikut

Oisa Lifestyle

Ei kommentteja

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.