a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

UUSIMMAT ARTIKKELIT

UUSIMMAT BLOGIT

 • 07/01/2020

  Hoida ihoasi armollisesti

  Kosmetiikkabisnes kukoistaa ja lehtien lööpit luukuttavat ikinuoren ihon puolesta. Somemainokset hehkuttavat uusia ihoinnovaatioita, joilla saadaan ikääntyminen pysäytettyä ja posket siloitettua epäpuhtauksista. Usein kuitenkin unohdetaan, että iho on kehomme suurin elin, eikä ole aivan sama, kuinka sitä hoitaa tai mitä sille tekee.

  Oisa Lifestyle
 • 11/01/2019

  Aseta rajat, voi paremmin

  Tuliko taas lupauduttua johonkin sellaiseen, jota et oikeastaan edes halunnut? Etkö osannut sanoa ei, vaikka teki kovasti mieli? Annatko ihmisten kohdella sinua huonosti, vaikka tiedät heidän tekevän väärin? Monille rajojen asettaminen on haastavaa hommaa.

  Oisa Lifestyle
 • 06/11/2018

  Viisi keinoa lisätä itsevarmuutta

  Oletko usein epävarma itsestäsi, ulkonäöstäsi tai ominaisuuksistasi? Jännitätkö usein tai vältteletkö tietynlaisia tilanteita, koska et usko kykeneväsi niihin? Terve itsevarmuus tekee elämästä mielekkäämpää ja helpompaa. Monesti ajatellaan, että toiset ovat vain luonnostaan itsevarmempia, mutta hieman epävarmempikin tyyppi voi halutessaan kohentaa itsevarmuutta helposti.

  Oisa Lifestyle
 • 02/11/2018

  Näin löydät oman liikuntalajisi

  Salilla nostellaan painoja ilme kireänä, ja vaikealla koreografialla höystetty steppijumppa saa vain apealle mielelle. Lenkille lähdetään vaikka jo parinsadan metrin päästä tuntuu, että laji on tylsin maailmassa, eikä joogassa maltettaisi millään pysyä paikoillaan ja keskittyä tekemään asanat rauhassa. Oletko koskaan miettinyt, mikä on sinulle paras tapa liikkua?

  Oisa Lifestyle
 • 20/10/2018

  5 minuutin treeni kiireiselle

  Jos vaihtoehtona on käyttää vain viisi minuuttia tai jättää treeni kokonaan välistä, kannattaa tuo viisi minuuttia hyödyntää, sillä on parempi tehdä edes jotain, kuin olla tekemättä mitään. Viiden minuutin treenissä on kuitenkin tärkeää käyttää koko viisi minuuttia mahdollisimman tehokkaasti.

  Oisa Lifestyle
 • 12/10/2018

  Näin lemmikki lisää hyvinvointiamme

  Yhä useammalla meistä löytyy kotoa jonkinlainen lemmikki, oli se sitten hamsteri, koira, kissa, kultakala tai käärme. Lemmikkien vaikutuksesta hyvinvointiimme on paljon tutkimustietoa, ja on selvää, että lemmikeillä on positiivinen vaikutus sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiimme.

  Oisa Lifestyle
 • 03/10/2018

  Näin otat eron mahdollisuutena kasvaa

  Ero aiheuttaa usein paljon kiukun, haikeuden, surun ja tuskan tunteita. Parhaassa tapauksessa mukana ovat kuitenkin myös kiitollisuus yhteisestä ajasta, vaikka se ei ikuisesti lopulta kestänytkään. Vaikka ero koetaan monesti negatiivisena ja vaikeana asiana, on se todellisuudessa täydellinen hetki pysähtyä pohtimaan omaa elämää. Ero on mahtava mahdollisuus kohdata itsensä ja kasvaa.

  Oisa Lifestyle
 • 28/09/2018

  Meditaatio irtipäästämiseen

  Kun kesä alkaa kääntyä syksyyn ja luonto valmistautuu riisuutumaan vihreästä hunnustaan, on hyvä aika pysähtyä ja pohtia itsekin irtipäästämistä. Joskus keräämme matkaamme mukaan turhaa painolastia, joka tekee elämästä raskasta kulkea. Samalla, kun syksyn lehdet putoilevat puista, voit ottaa itsellesi tavoitteeksi pudottaa muutaman painolastin olaltasi pois.

  Oisa Lifestyle
 • 27/09/2018

  Löydä elämääsi rakkautta -harjoitus

  Katso aikaansaannoksiasi konkreettisina tuloksina paperilla. Miltä ne näyttävät? Onko jo jotain, mitä voisit tehdä toisin rakkauden kokemuksen lisäämiseksi? Älä epäröi ottaa ensimmäistä askelta, se johtaa uusiin, useampiin askeliin matkallasi.

  Oisa Lifestyle
 • 15/09/2018

  Näin löydät omat arvosi elämässä

  Moni kärsii pahasta olosta elämän eri osa-alueilla, muttei osaa nimetä, mistä olo johtuu. Usein tuo selittämätön olo juontaa juurensa siihen, että toimii ja elää omia arvojaan vastaan. Niin voi tehdä aikansa, mutta jossain vaiheessa mieli alkaa laittaa hanttiin.

  Oisa Lifestyle
 • 01/09/2018

  Näin opit sanomaan EI

  Huomaatko suostuvasi usein asioihin, vaikket oikeastaan haluaisi? Tuntuuko siltä, että kieltäytyminen ja sen myötä pettymyksen tuottaminen toiselle on maailmanloppu? Kieltäytymisen ei tarvitse olla kamalaa, kun muistaa muutaman tärkeän asian.

  Oisa Lifestyle
 • 17/07/2018

  Lapsenomainen kesäloma aikuisena

  Jäätelöä suupielessä, hiekkaa varvassandaaleissa, ruohonvihreää polvissa ja kirkkaan sinisellä taivaalla muutama pilvenhattara, joista voit tunnistaa niin lampaan, kuin perhosenkin ääriviivat. Käynnissä on kesäloma, joka tuntuu kestävän ihanan iäisyyden verran.

  Oisa Lifestyle
 • 06/07/2018

  5 ”itsekästä” oppia henkiseen hyvinvointiin

  Koemme helposti itsemme itsekkäiksi tai itseriittoiseksi, jos asetamme itsemme muiden edelle. Kuitenkin on tärkeä tiedostaa, että itseään rakastava ihminen pitää hyvää huolta henkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta, seksuaalisesta, emotionaalisesta sekä älyllisestä hyvinvoinnistaan.

  Oisa Lifestyle
 • 04/07/2018

  29 tapaa rentoutua nopeasti

  On olemassa monia tapoja rentoutua, ja jokaiselle toimii hieman eri tapa. Aina rentoutuminen ei kuitenkaan vaadi pitkiä aikoja, vaan pienillä teoilla saat stressitasot laskemaan ja mielen positiivisempaan suuntaan. Tässä kolmisenkymmentä kokeilun arvoista vinkkiä.

  Oisa Lifestyle
 • 03/07/2018

  Oletko onnellinen?

  Kesä on hyvää aikaa hidastaa ja pohtia oman elämän suuntaa. Oletko tyytyväinen elämääsi? Jos asiat eivät ole hyvällä mallilla, ovatko ne menossa kohti parempaa? Oletko onnellinen? Joskus jumiudumme arkeemme niin, ettemme edes huomaa, kuinka onneton olo on hiipinyt elämäämme.

  Oisa Lifestyle
 • 30/06/2018

  Kuinka treenaat älyllistä hyvinvointiasi?

  Kun tunnistat älyllisen hyvinvoinnin merkityksen omalla kohdallasi, voit alkaa pohtia sen mittareita ja kuinka sitä voisi lisätä. Auttaisivatko esimerkiksi  kiinnostava kirjallisuus, erilaisten pelien pelaaminen tai vaikkapa ristisanatehtävät?

  Oisa Lifestyle
 • 25/06/2018

  Muista nämä kesätreeneissä

  Kesällä aurinko houkuttelee meidät ulos kotikoloista, eikä treenaaminen sisätiloissa innosta. Ulkotreenit ovat mahtava tapa saada vaihtelua arjen treenirutiiniin. On kuitenkin hyvä muistaa muutamia asioita, jotta kesätreenit päättyvät hyvällä fiiliksellä, eikä seurauksena ole lämpöhalvaus tai huono olo.

  Oisa Lifestyle
 • 21/06/2018

  Hengittämällä tähän hetkeen

  Hengitys on kätevä tapa päästä rentoutuneeseen ja selkeään mielentilaan, sillä se on asia, jota voimme halutessamme kontrolloida. Kun keskitymme hengityksen kautta samanaikaisesti kehoon ja mieleen, pystymme vähentämään stressiä ja tuomaan itsemme tähän hetkeen.

  Oisa Lifestyle
 • 14/06/2018

  Mitä tänään tuntisin?

  Päätös kohdata, sekä hyväksyä omat tunteet on hyvä ensiaskel omiin tunteisiin tutustumisessa. Kun tulet tutummaksi itsesi ja omien tunteittesi kanssa, voit myös oppia itse paitsi hallitsemaan, myös valitsemaan omia tunteitasi. Muista, että loppujen lopuksi sinä olet omien tunteittesi herra ja sinä päätät, kuinka otat ne vastaan.

  Oisa Lifestyle
 • 14/06/2018

  Kuinka löytää oma kutsumus?

  Vaikka elät aktiivista ja kaikin puolin passelia elämää, saattaa tuntua siltä, että kaipaat elämääsi ja tekemiseesi jotain syvempää. Et ehkä ole aivan varma, onko nykyinen elämäsi kuitenkaan loppujen lopuksi sinua. Haluat tehdä asioita, joilla on merkitystä ja jättää oman jälkesi maailmaan. Tahdot löytää oman kutsumuksesi, muttet ole aivan varma, kuinka sen toteuttaisit.

  Oisa Lifestyle
 • 05/06/2018

  Näin löydät oman polkusi elämässä

  Yhä useammat meistä tuntevat olonsa jollain lailla eksyneiksi elämässä. Tunnetta voi olla vaikaa selittää, mutta oma paikka tuntuu olevan epäselvä esimerkiksi työssä, parisuhteessa tai perheessä. Joskus voi tuntea olevansa eksyksissä elämässä ylipäätään, mutta onneksi aina on mahdollista löytää tiensä takaisin omalle polulle.

  Oisa Lifestyle
 • 03/06/2018

  Smoothiet arjen helpottamiseki

  Oi kesä ja smoothiet! Nyt jos koskaan on aika pyöräyttää mikserillä ihanat ja raikkaat välipalat. Kokosimme arjen helpotukseksi viisi simppeliä smoothie-reseptiä viikon joka arkipäivälle. Kiireisimmät voivat myös tehdä sekoitukset valmiiksi pakkaseen ja sulattaa samana päivänä ennen surautusta:

  Oisa Lifestyle
 • 01/06/2018

  Neljä nopeaa mindfulness-harjoitusta kiireiselle

  Nykymaailma vaatii meiltä jatkuvaa multitaskausta, suoriutumista ja kehitystä. Stressi kasvaa ja omat tuntemukset sysätään sivuun. Monella meistä ei ole mahdollisuutta, aikaa tai energiaa irrottaa puolta tuntia päivästä meditointiin. Joskus kymmenenkin minuuttia tuntuu mahdottomalta.

  Oisa Lifestyle
 • 27/05/2018

  Kesäkuntoon vaikka väkisin?

  Pysähdy miettimään: miten hyvin kehoni voi ja miten voin parantaa fyysistä hyvinvointiani? Tuntemalla oman itsesi ja tarkkailemalla itseäsi saat varmemman pohjan fyysisen hyvinvointisi tukemiseksi, kuin ruoskimalla tai sättimällä.

  Oisa Lifestyle
 • 21/05/2018

  Vinkit makoisiin nokosiin

  Toiset meistä nauttivat päiväunista päivittäin, toiset taas eivät saa unta, vaikka kuinka yrittäisivät. Päiväunet eivät sovi kaikille, mutta monille niistä on huomattava hyöty jaksamisen ja keskittymiskyvyn kannalta. Kokosimme yhteen vinkkejä, joilla helpotat nukahtamista ja tehostat päiväunien vaikutusta.

  Oisa Lifestyle
 • 21/05/2018

  Kymmenen myyttiä seksistä

  Seksi, seksuaalisuus ja mielihyvä ovat aiheina monelle vaikeita. Seksiin liittyy todella paljon uskomuksia ja oletuksia, jotka tekevät hallaa täysipainoiselle nautinnolle, jota me jokainen ansaitsemme sängyssä. Kokosimme yhteen kymmenen myyttiä seksistä, ja pyysimme Amor.fi-verkkokaupan mielihyväyrittäjä Jimi Soinilaa kertomaan meille, mikä on asian todellinen laita.

  Oisa Lifestyle
 • 15/05/2018

  Kuinka pidät huolta sosiaalisesta hyvinvoinnistasi?

  Samaan aikaan kun listaamme tehokkaina työsuorituksia tai laskemme ruoka-annostemme kalorimääriä, saatamme unohtaa muutkin hyvät tavoitteet. Kuinka usein pysähdymme miettimään, millaista on sosiaalinen hyvinvointini? Entä millainen ihmissuhdeverkosto minulla on ja miten pidän sitä yllä?

  Oisa Lifestyle
 • 11/05/2018

  Valjasta sisäinen motivaatiosi

  Moni yhdistää motivaation ja itsekurin toisiinsa. Tavoitteiden saavuttaminen voi vaatia itsekuria, mutta mitä enemmän ihmisen motivaatio kumpuaa sisältäpäin, sitä vähemmän itsekuria asian toteuttamiseen tarvitaan. Kun motivaatio lähtee ihmisestä itsestään, on tekeminen mielekästä, eikä näin ollen vaadi niin suurta ponnistusta.

  Oisa Lifestyle
 • 02/05/2018

  Lisää liikettä työpäivään

  Yhä useampi meistä viettää ison osan päivästään toimistotöissä istuen. Taukoja ei aina muisteta pitää, ja lounastuntikin jää joskus kiireessä väliin. Uppoudumme työprojekteihin niin, että monta tuntia hujahtaa ohi aivan huomaamatta. Työpäivän jälkeen joka paikkaa särkee: jalat ovat istumisesta jäykät, selkää särkee ja hartiat ovat kivikovat.

  Oisa Lifestyle
 • 28/04/2018

  Mitä Sinulle kuuluu?

  Tutustuaksesi omaan itseesi sinun on hyvä olla aidosti läsnä omaan itseesi ja valmiina vastaanottamaan, mitä viestejä sisäinen viisautesi sinulle tarjoaa. Luomalla kunnioittavan ja rehellisen suhteen omaan itseesi voit löytää oman todellisen minäsi ja myös luottaa omaan itseesi ja omiin valintoihisi.

  Oisa Lifestyle
 • 25/04/2018

  Luksusta arkeen – näin hemmottelet itseäsi kotioloissa

  Hemmotteluhoidot ovat ihana pakomatka arjesta, mutta harvalla meistä on varaa suunnata säännöllisesti spahan hemmoteltavaksi. Omassa kodissa voi helposti järjestää itselleen ihanan hemmotteluhetken ilman kalliita investointeja tai monimutkaisia ennakkovalmisteluja. Kokosimme muutamia vinkkejä, joilla luot ripauksen luksusta itsellesi arjen keskelle.

  Oisa Lifestyle
 • 21/04/2018

  Kiitollisuutta kirjoittamalla

  Kiitollisuuden päiväkirjan tavoitteena on auttaa huomaamaan ne asiat, jotka meidän elämässämme on hyvin. Elämässämme on asioita, jotka koemme hyviksi ja jotka koemme huonoiksi. Ajatuksillamme voimme valita, mihin kiinnitämme huomiota. Kiitollisuuden päiväkirja auttaa meitä aktiivisesti ajattelemaan asioita, jotka ovat hyviä.

  Oisa Lifestyle
 • 20/04/2018

  Harjoitus: hyväksy itsesi ja kukoista

  Meidän kaikkien sisällä lymyilee valtavasti voimaa, jota erilaiset epävarmuudet ja uskomukset pidättelevät parhaansa mukaan. Katsomme kaihoten itsevarmoja ihmisiä, jotka vaikuttavat olevan täysin sinut itsensä kanssa, kantaen itsensä ylväästi ja estoitta. He menestyvät ja saavat asioita aikaan. Onko kaikki kuitenkaan täydellistä pinnan alla?

  Oisa Lifestyle
 • 13/04/2018

  Näin onnistut digipaastossa

  Elämämme on nykypäivänä ruutua toisensa perään: kännyköitä, tabletteja, tietokoneita, digitauluja ja televisioita. Kannamme ruutuja mukanamme 24/7, ja elämme niiden kanssa niin tiiviisti, ettemme edes huomaa niiden vaikutusta terveyteemme ja ihmissuhteisiimme. Nykypäivänä yhä useampi ryhtyykin tietoiselle digipaastolle.

  Oisa Lifestyle
 • 06/04/2018

  Parhaat vinkit hyötyliikuntaan

  Arkeamme varjostaa usein kiire, ja laitamme muiden tarpeet omiemme edelle: hoidamme tunnollisesti kotia, parisuhdetta, töitä ja lapsia. Kun tarjoutuu hetki aikaa tehdä jotain itseä varten, on liikunta harvoin ensimmäisenä mielessä. Kuntosalille tai jumppaan lähteminen pitkän päivän jälkeen vaatii liikaa motivaatiota, jota emme juuri sillä hetkellä saa kaivettua itsestämme.

  Oisa Lifestyle
 • 03/04/2018

  Kärsitkö kiireestä? Näin hidastat tahtia

  Kiire on salakavala asia, sillä vaikka se vie meiltä valtavasti voimia, se myös antaa meille tunteen, että olemme tärkeitä, onnistuneita, menestyneitä ja haluttuja. Joillekin voi jopa tulla tunne, että on rakastettu ja arvostettu juuri kiireen vuoksi. Kuvittelemme usein kiireen kuuluvan elämään, mutta todellisuudessa valitsemme jokainen itse, kuinka kiireisen elämän itsellemme luomme.

  Oisa Lifestyle
 • 26/03/2018

  Jojoilusta kohti pysyvämpää muutosta

  Heität mittanauhan pettyneenä seinään ja potkaiset vaa'an pöydän alle niin, että varvasta alkaa jomottaa. Vaivalla karistetut kilot ovat hiipineet taas salakavalasti takaisin, ja kaikki laihdutusprojektin eteen tekemäsi työ tuntuu turhalta. Kannattaako enää edes yrittää vai pitäisikö vain tyytyä kohtaloonsa?

  Oisa Lifestyle
 • 24/03/2018

  Kahdeksan avainta parempaan itsetuntoon

  Kumppanisi kehuu kotona ystävänsä vaimoa ja saa tämän kuulostamaan kaikin puolin täydelliseltä kotirouvalta. Mietit itseäsi pieruverkkareissa ja tukka sotkussa keskellä kaoottista kotia. Haukkaat palan pakastepitsasta, sillä et taaskaan jaksanut tehdä mitään kunnon ruokaa. Mielessäsi pyörii vain ajatus siitä, että olet huono, ruma ja kaikin puolin epäonnistunut elämässä.

  Oisa Lifestyle
 • 20/03/2018

  Miksi uudet rutiinit ovat haasteellisia?

  Oletko joskus yrittänyt luoda itsellesi uusia rutiineja ja epäonnistunut? Moni meistä tuskailee muutoksen ja uusien rutiinien muodostamisen kanssa, joten et ole yksin. Jotta uusien rutiinien ottaminen osaksi omaa elämää helpottuisi, on hyvä ymmärtää pahimmat sudenkuopat, jotta niitä osaa välttää.

  Oisa Lifestyle
 • 16/03/2018

  Värillä on väliä

  Usein tietyt värit, muodot ja kuosit toistuvat meillä sekä sisustuksessa että vaatteissa. Ei ole siis sattumaa, että monesti saatamme kiinnittää huomiota, että jokin on aivan oman näköinen - haalimme nimittäin ympärillemme luontaisesti sellaisia värejä ja muotoja, jotka puhuttelevat sen hetkistä mielentilaamme parhaiten.

  Oisa Lifestyle
 • 13/03/2018

  Näillä vinkeillä eroon uskomuksista

  Kirjoitimme Oisaan aiemmin uskomuksista. Juttu herätti sen verran kiinnostusta, että päätimme tehdä sille jatko-osan! Jatko-osassa keskitymme tarkemmin siihen, kuinka eri tyyppisiä uskomuksia meillä voi olla, kuinka uskomuksia voi tiedostaa ja työstää sekä lopulta irtautua turhista uskomuksista kokonaan.

  Oisa Lifestyle
 • 01/03/2018

  Kaksitoista keinoa lievittää stressiä

  Koko elämä tuntuu leviävän käsiin, etkä meinaa kestää kaikkialta tulevaa painetta. Huomaat, että vatsaan sattuu, rintaa puristaa ja pää on yhtä sumua. Stressi ja erilaiset ahdistusoireet ovat monelle meistä arkipäivää. Onneksi on olemassa keinoja, joilla voit lievittää stressaantunutta mieltä.

  Oisa Lifestyle
 • 21/02/2018

  Älä anna uskomusten rajoittaa elämääsi

  Mielemme on loputon voimavara, jonka valjastamalla pystymme toteuttamaan suuriakin unelmia. Yksi mielen voimaa eniten rajoittavista tekijöistä ovat erilaiset uskomukset, jotka ohjaavat vahvasti toimintaamme. Emme aina edes tiedosta, kuinka paljon uskomukset ovat mukana jokapäiväisessä elämässä.

  Oisa Lifestyle
 • 17/02/2018

  Elämä haltuun energiaharjoituksen avulla

  Kuitenkin kaikilla meillä on elämässämme niitä kivoja, ja ei niin kivoja asioita ja päiviä.  Yleensä ne kivat jutut tuovat meille iloa ja energiaa, mutta jotkut asiat ovat auttamattomia välttämättömyyksiä, eikä niille vain yksinkertaisesti mahda mitään. Töissä on käytävä ja ruokaa laitettava, eikä ilman puhtaita vaatteita pärjää kovin kauaa, myönnetään. Mutta entäpä

  Oisa Lifestyle
 • 06/02/2018

  Löydä oma tapasi meditoida arjessa

  Meditaatio tarkoittaa pohjimmiltaan mielen tyhjentämistä ajatuksista, minkä voi saavuttaa lootusasennon sijasta monella muullakin tapaa. Välillä uppoudut tekemään jotain niin keskittyneesti, että koko muu maailma tuntuu unohtuvan ympäriltä. Tässä muutamia arkisia askareita, joiden et ehkä ajatellut toimivan meditaatiosta, mutta jotka ovat omiaan tyhjäämään levottoman mielen.

  Oisa Lifestyle
 • 01/02/2018

  Nukahdatko meditoidessa? 4 vinkkiä sen välttämiseen

  Meditaatio on mitä mainoin tapa rauhoittua ja nollata päivän kiirettä. Ihanan seesteinen lepohetki saattaa kuitenkin viedä sinut tahtomattasi unten maille. Listasimme 4 vinkkiä, joiden avulla voit välttää nukahtamista meditaatioharjoituksen aikana:

  Oisa Lifestyle
 • 31/01/2018

  Kolme superfoodia aloittelijalle

  Olet tottunut syömään ihan perusruokaa, etkä oikein tiedä, mitä ajattelisit kaikesta informaatiosta, joka osuu tiellesi. Tavallaan haluaisit kokeilla, mikä vaikutus superfoodeilla on hyvinvointiisi, mutta mielikuvissasi vilisevät keittiön valtaavat purkkikasat ja kammottavan makuiset vihersmoothiet saavat sinut pysymään visusti tutussa ja turvallisessa.

  Oisa Lifestyle
 • 28/01/2018

  Lepää ennen kuin väsyt

  Ihmisten uupuminen työelämässä tai kotiloloissakaan, ei ole mikään uusi ilmiö. Väsymyksestä, stressistä, pysähtymisestä ja tietoisesta läsnäolosta kirjoitetaan ja puhutaan paljon, mutta silti tuntuu että ihmiset eivät ota ohjeista onkeensa. Miksi?

  Oisa Lifestyle
 • 25/01/2018

  Kuusi keinoa selvitä kaamoksesta

  Talven pimeys, loska ja viima vievät positiivisimmankin tallustajan puhdin, eikä ikiharmaassa ympäristössä tee yhtään mieli nousta aamulla sängystä. Auringon ollessa talvet piilossa, alkavat mielialamme ja energiatasomme luontaisesti laskea. Kuinka selvitä kevääseen välttäen pahin kaamosväsymys?

  Oisa Lifestyle
 • 15/01/2018

  Päästä irti ja voi paremmin

  Mieleesi muistuu hetki, jolloin joku toinen on toiminut sinua kohtaan väärin ja huomaat pulssisi kiihtyvän - kiukku kasvaa sisälläsi aivan kuin tilanne olisi juuri tapahtunut. Tai ehkä oletkin itse itsellesi turhan ankara, etkä salli mitään vähempää, kuin täydellistä suoritusta elämässä. Osaatko antaa anteeksi ja päästää irti?

  Oisa Lifestyle
 • 27/11/2019

  Pinnallista paskaa vai tärkeä osa hyvinvointia?

  Kun elämä heittää hurjia kärrynpyöriä, ei ulkonäkö ole ensimmäisenä prioriteettilistalla. Elämäntilanteen rauhoituttua jotenkin heräsin siihen, etten todellakaan ollut omissa nahoissani enää.

  Priska Autio
 • 13/11/2019

  Yrittäjän identiteettikriisi

  Minun identiteettini ammatillisessa mielessä on ollut koko aikuisikäni köyhä taiteilija. Monelle olen tästä asiasta vuosien mittaan vitsaillut, ja samalla vain vahvistanut omaa uskomustani siitä, etten minä oikeastaan voi menestyä luovalla alalla. Olen ajatellut, että tällä alalla menestyminen on vain muille, ja minä voin ehkä juuri ja juuri pärjätä.

  Priska Autio
 • 08/11/2019

  TOP5 Inspiroivat naisyrittäjät juuri nyt

  Minusta on inspiroivaa seurata muiden naisyrittäjien menoa, ja nähdä kuinka he tekevät töitä omien unelmiensa eteen. Vahvoja, rohkeita ja määrätietoisia esikuvia ei koskaan voi olla liikaa, mutta tällä hetkellä fiilistelen erityisesti viittä huikeaa boss ladya.

  Priska Autio
 • 02/11/2019

  Hyvästejä ja uusia alkuja

  Näin jälkikäteen ajateltuna voin vain ihmetellä, kuinka jaksoin painaa yli vuoden kahta työtä kaiken muutoksen keskellä. Loppusyksylle varaan nyt tietoisesti kalenterista lisää aikaa palautumiselle.

  Priska Autio
 • 06/09/2019

  Edistyykö elämän uudelleen priorisointi?

  Viime postauksen jälkeen olen kuitenkin pistänyt tuulemaan ja ryhtynyt laittamaan kunnolla elämääni järjestykseen. Mutta ei homma hetkessä muutu: kuinka näille unelmille olisi sormia napsauttamalla yhtäkkiä nyt aikaa, jos niitä ei aiemmin ole saanut mahtumaan kaiken muun ohella kalenteriin?

  Priska Autio
 • 10/08/2019

  Sitä sopivaa hetkeä ei koskaan tule

  Elämä on ollut viimeisen vuoden aikamoinen pyörremyrsky. On tapahtunut niin isoja asioita, että prosessoin niitä varmasti vielä pitkään. Ne ovat niitä elämän valtavia asioita, jotka yleensä tapahtuvat aina muille, mutta joiden keskeltä huomaatkin yhtäkkiä löytäneesi itsesi.

  Priska Autio
 • 13/01/2019

  Kuplavettä maukkailla pisaroilla

  Pakko myöntää, että aivan alkuun olin kyllä hieman skeptinen, sillä kuvittelin Fruit Dropsien olevan sokerilla kyllästettyjä esanssisekoituksia. Yllätyin isosti, kun paketista paljastuikin kasa kauniita pikkupulloja, joissa oli toinen toistaan herkullisemman kuuloisia makuja ilman lisäaineita tai lisättyä sokeria.

  Priska Autio
 • 08/01/2019

  Katse tulevaisuuteen

  Isosti muuttuneesta elämäntilanteesta ja suurista muutoksista huolimatta oloni on yllättävän rento. Tuntuu, että elämääni on kääntymässä hitaasti, mutta varmasti myötätuuli, joka kuljettaa jonnekin ihan uusiin ulottuvuuksiin. Sellaisiin, joista en ole aiemmin osannut edes haaveilla.

  Priska Autio
 • 07/01/2019

  Kun kuono jätti jäljen sydämeen

  Hän sanoi, että joku päivä mekin vielä ymmärtäisimme tarkalleen, mistä hän puhui. Joskus meidänkin elämään siunaantuisi se koira, joka tassuttelisi ainutlaatuisella tavalla sydämeen. Kotimatkalla pohdin, että jos joskus ottaisin tatuoinnin, ei se taatusti olisi koirastani. Mutta kuinkas sitten kävikään kuusi vuotta myöhemmin?

  Priska Autio
 • 22/10/2018

  Kohti kolmeakymmentä

  Täytän sunnuntaina 29, ja tuo syntymäpäivä tuntuu jostain syystä aiempia vuosia tärkeämmältä etapilta. Viimeinen vuosi kaksikymppisenä käynnistyy, ja se tuntuu kummalliselta. Naurattaa, kuinka kolmekymmentä tuntui parikymppisenä niin kovin kaukaiselta. Nyt siihen on enää vaivainen vuosi, enkä voi kuvitella, kuinka joskus se on tuntunut ihan ikälopulta ajatukselta.

  Priska Autio
 • 10/10/2018

  ABC – tämän hetken suosikit

  Olen bongannut tämän haasteen useammasta blogista viime vuosina, ja ajattelin, että olisi hauska toteuttaa se itsekin. Kyseessä on siis tämän hetken suosikkijutut jokaiselle aakkosten kirjaimelle. Tästä lähtee!

  Priska Autio
 • 07/10/2018

  Unelmia ja toimistohommia

  Viimeisen puolen vuoden aikana tulevaisuuden unelmat ja haaveet ovat olleet tärkeässä osassa pitämässä mieltä pirteänä hieman sekavassa elämäntilanteessa. Elämässä pysyy tasapaino, kun mielessä muhivat ihanat tulevaisuudensuunnitelmat, eikä koko elämä ole vain kriisihetken negatiivisia fiiliksiä.

  Priska Autio
 • 30/09/2018

  Uusi yllättävä harrastus

  Lopulta, kun tieto alkeiskurssin alkamisesta tuli, ilmoittauduin saman tien mukaan. Syyskuun puolivälissä tuo kauan odotettu kurssi sitten alkoi, ja olen vallan ihastunut lajiin. En olisi koskaan kuvitellut, että hikisenä lattialla painiminen sekä kuristus- ja lukko-otteiden treenaaminen olisi minun juttuni. En ikimaailmassa olisi uskonut, että edes kykenisin siihen.

  Priska Autio
 • 17/09/2018

  Muistathan olla itsekäs?

  Huomasin, että moni asia oli aika vinksallaan, kun pysähdyin kunnolla miettimään asiaa. Mitä tein? Olisin voinut olla epäitsekäs ja jättää tilanteen sellaiseksi, kuin se oli. Jatkaa elämää ja ajatella, että koska muut ovat tilanteeseen tyytyväisiä, täytyy minunkin olla. Ettei minun tarpeillani ollut oikeastaan väliä.

  Priska Autio
 • 03/09/2018

  Oman ajan ihmeellinen vaikutus

  Tämä ominaisuus on ollut tietyissä ihmissuhteissani jopa ongelma, kun suhteen toinen osapuoli latautuu nimenomaan tekemällä muiden kanssa asioita ja heittäytymällä sosiaalisiin tilanteisiin. Kun toinen ei ymmärrä, että minulle oman ajan ottaminen on sitä, että saan olla yksin hiljaisuudessa, saan kuulla naljailua siitä, että olen tylsä ja epäsosiaalinen.

  Priska Autio
 • 26/08/2018

  Inspiroivat naiset Nykissä OSA 1: Milène Jardine

  Siitä heräsi idea: mitä, jos haastattelisin matkani aikana mielenkiintoisia, menestyviä naisia, jotka ovat rohkeasti lähteneet toteuttamaan unelmiaan? Vaikka matkasta on nyt kulunut jo tovi, tahdon yhä toteuttaa tuon juttusarjan.

  Priska Autio
 • 06/07/2018

  Osaatko vain olla?

  Teksti pisti miettimään omaa suhtautumista pelkkään olemiseen. Osaanko minä vain olla? Osaanko laiskotella tekemättä mitään? Pohdin tätä joskus aiemminkin blogissani, mutta se postaus taisi kadota Oisaan muuton myötä avaruuteen. Tarkoittaako se, ettei tee mitään, makaamista hiljaa paikoillaan tuijotellen kattoon?

  Priska Autio
 • 04/07/2018

  Menikö elämäntapamuutos päälaelleen reissussa?

  Kävelimme päivittäin paljon, minkä lisäksi teimme pyöräretkiä, kokeilimme pari kertaa jujutsua ja elimme muutenkin aktiivisesti. Ennen matkaa olin kärsinyt vaikeuksista päästä takaisin hyvään treenirytmiin ylikunnon jälkeen, mutta reissussa aktiivisuustaso lisääntyi melkein kuin huomaamatta.

  Priska Autio
 • 02/07/2018

  Mikä ihmeen yrittäjän kesäloma?

  On elämässä ollut myös niitä aikoja, jolloin olen odottanut kiihkeästi työpäivän päättymistä joka päivä ja stressannut itseni riekaleiksi joka aamu, kun työpaikalle on pitänyt lähteä. Silloin kuukauden loma olisi ollut pelastus ja kaivattu hengähdystauko. Nyt tuntuu, että työ itsessään inspiroi ja antaa voimaa.

  Priska Autio
 • 29/06/2018

  Arki alkoi ja inspiraatio katosi?

  Vaikka on olemassa yleinen käsitys siitä, millaista arjen tulisi olla, on totuus kuitenkin se, että arki on juuri sellaista, kuin siitä teemme. Voimme valittaa työstä, parisuhteesta, harrastuksista ja elämästä niin paljon kuin ikinä haluamme, mutta voimme yhtä hyvin myös katsoa totuutta silmiin ja tehdä muutoksia onnellisempaan suuntaan.

  Priska Autio
 • 21/06/2018

  Miltä tuntui palata Suomeen?

  Vastauksena otsikon kysymykseen: oudolta! Ensimmäinen kulttuurishokki iski jo puoli tuntia maahan saapumisen jälkeen, kun en osannutkaan puhua yhtäkkiä suomea ollenkaan. Tajusin, että vaikka olen viiden viikon ajan kirjoittanut suomeksi paljon, en ole käynyt yhtäkään keskustelua suomeksi puhuen.

  Priska Autio
 • 16/06/2018

  Goodbye New York

  Muistan, kuinka innoissani olin kuukausi sitten. Elämäni reissu edessä, täynnä inspiraatiota ja intoa irtiotosta - suuntana unelmien kaupunki New York City. Ja niin vain sekin kuukausi vilahti elämässä ohi, tuntuen tavallaan maailman pisimmältä ajalta, toisaalta sekuntakin lyhyemmältä hetkeltä.

  Priska Autio
 • 11/06/2018

  Mitä kuukausi kaukomailla on opettanut?

  Tänään lähti käyntiin viimeinen viikkoni New Yorkissa. Ensimmäiset kaksi viikkoa tuntuivat puolelta vuodelta, viime viikko puolestaan tuntui hujahtavan ohi päivässä. Toivon, että voisin hetkeksi pysäyttää ajan kokonaan. Tämä matka on nimittäin ollut minulle suoraan sanottuna elämää mullistava seikkailu, enkä haluaisi sen päättyvän.

  Priska Autio
 • 04/06/2018

  Kuinka kirja edistyy?

  Tiedättekö sen tunteen, kun tulee fiilis, että käsissä on jotain lupaavaa? Intuition siitä, että on luomassa jotain sellaista, jossa on valtavasti potentiaalia? Minulla on juuri nyt sellainen fiilis todella vahvasti. Uskon aidosti kirjaani ja siihen, että siitä voisi tulla jotain. Toteutunut unelma ainakin, mutta ehkä jotain suurempaakin.

  Priska Autio
 • 01/06/2018

  Läksiäisiä ja päiväreissu Long Islandille

  Ystäväni oli ottanut perjantain vapaaksi töistä, sillä maanantaina oli Memorial Day, joka on kansallinen vapaapäivä. Näin saimme mukavan pitkän viikonlopun. Lähdimme aamupäivällä junalla kohti Long Islandia...

  Priska Autio
 • 30/05/2018

  Ihanan vihreä New York City

  Ennen kuin tulin New Yorkiin, mielikuvani kaupungista sisälsi paljon rakennuksia, ihmisiä ja betonia. Ajattelin, että kaupungissa olisi muutama puisto, mutta muutoin vehreys loistaisi poissaolollaan. Voi, kun olinkin väärässä!

  Priska Autio
 • 28/05/2018

  Katutaidetta sunnuntaikävelyllä ja Times Square

  Olimme suunnitelleet viettävämme ensimmäisen sunnuntain kotioloissa, mutta päivä oli niin kaunis, että päätimme lähteä hoitamaan asioita ja lyhyelle kävelylle. Kiertelimme lopulta useamman tunnin Harlemissa ja ympäröivillä alueilla. Tältä kävelyltä jäivät erityisesti mieleen upeat muraalit, joita täällä näkee todella paljon...

  Priska Autio
 • 23/05/2018

  Taitelijaelämää Brooklynissa ja sumuun katoavia pilvenpiirtäjiä

  Lauantaiaamu valkeni kovin sateisena, mikä hieman harmitti, sillä suunnitelmissa oli suunnata tutustumaan Brooklyniin. Lähdimme silti, sillä olimme sopineet menevämme istuttamaan taimia Emilyn ystävän puutarhaan. Nappasimme aamulla taimikassin kainaloon ja suuntasimme metrolla Brooklyniin...

  Priska Autio
 • 21/05/2018

  Ensimmäisten päivien tunnelmat Nykistä

  Minun piti jo aiemmin kirjoitella teille ensifiiliksiä reissusta, mutta niinhän siinä kävi, että jetlagista toipuminen, kaupunkiin tutustuminen ja ystäväni kanssa höpöttely ovat vieneet tehokkaasti ajan mennessään. Tuntuu, että olisin ollut täällä paljon pidempään, vaikka tämä on vasta viides päivä!

  Priska Autio
 • 14/05/2018

  Seikkailu starttaa huomenna

  Moni voisi ajatella, että intoilen tästä reissusta hieman turhan paljon. Ihmisethän matkustavat jatkuvasti, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Matkoja tulee ja menee, ainahan voi lähteä reissuun, jos siihen on halu ja resurssit. Tämä matka edustaa minulle kuitenkin niin paljon muutakin, kuin vain sitä, että menen uuteen kaupunkiin viettämään aikaa.

  Priska Autio
 • 09/05/2018

  Mitä jos et pelkäisikään enää?

  Oletko koskaan miettinyt miksi jätät tekemättä jotain, josta haaveilet? Minusta unelmien toteuttamisen esteenä on usein pelko. Sellainen pelko, jota ei välttämättä itse edes tunnista peloksi. Se kuitenkin pitää tiukasti pesää päässämme, ja muistuttaa kyseenalaistavilla kysymyksillä. Mitä muut ajattelevat? Kuinka sinä muka pystyisit? Mitä, jos epäonnistut?

  Priska Autio
 • 07/05/2018

  Kymppitonni päivässä

  Sitä jotenkin luulee olevansa aktiivinen, kun saa päivän aikana paljon aikaan. Mutta jos se aktiivisuus rajoittuu pääasiassa tietokoneella työskentelyyn, ei kroppa saa läheskään niin paljon liikettä, kuin se kaipaisi. Siinä mielessä toivoisin välillä, että tekisin fyysisempää työtä, jossa keho saisi enemmän ärsykkeitä toimistotyyppiseen työhön verrattuna.

  Priska Autio
 • 04/05/2018

  Korut inspiroivalle ja intohimoiselle ihmiselle

  En ole koskaan ollut oikein koruihminen, mutta viime vuosina olen kiinnostunut niistä aiempaa enemmän. Ihastelen usein klassisia ja yksinkertaisia koruja - sellaisia, jotka sopivat moneen tilanteeseen ja tyyliin. Parhaat korut ovat mielestäni sellaisia, jotka kertovat kantajastaan.

  Priska Autio
 • 02/05/2018

  Oman suunnan löytäminen elämässä

  Olette varmasti kuulleet paljon kliseisiä lauseita sydämen äänen seuraamisesta ja oman jutun löytämisestä elämässä. Lukeneet juttuja henkilöistä, jotka ovat tehneet kokonaisvaltaisen elämänmuutoksen, ja löytäneet täyden kukoistuksensa. Oletko koskaan ajatellut, että niin voisi tapahtua myös sinulle?

  Priska Autio
 • 25/04/2018

  Mitä on itsevarmuus?

  Monesti ajattelemme, että itsevarma ihminen on avoin, sosiaalinen ja puhelias. Minusta itsevarmuus ei kuitenkaan tarkoita sitä. Itsevarmuus on mielestäni sitä, että uskaltaa olla aidosti oma itsensä. Itsevarmuus on sitä, ettei tarvitse pyydellä olemassaoloaan anteeksi, vaikka kuka sanoisi tai ajattelisi mitä.

  Priska Autio
 • 24/04/2018

  New York – lähtö lähestyy

  Todellisuus on kuitenkin varmasti enemmän sitä, että istun hiukset takussa lökäreissä taiteilijakotini keittiössä naputtaen näppäimistöä kissan tassutellessa pöydällä ja koiran makoillessa jaloissa. Vaikka mielikuvat ovat toistensa täydet vastakohdat, molemmat kuulostavat aivan ihanilta. Tärkeintä, että saan kirjoittaa.

  Priska Autio
 • 04/04/2018

  Hidastamisen jalo taito

  Nykyään puhutaan paljon hidastamisesta. Sillä on eri ihmisille hieman eri merkitys, mutta monelle se tarkoittaa pyrkimistä pois oravanpyörästä, jossa painetaan eteenpäin oman hyvinvoinnin kustannuksella. Jotain tuon suuntaista hidastaminen tarkoittaa myös minulle. Kiihdytin tahtia ja painoin kaasua hyvinvointini kustannuksella oikeastaan koko aikuisikäni aina viime vuoteen saakka.

  Priska Autio
 • 28/03/2018

  Huhtikuun hyvinvointihaaste

  Rutiinit ovat pyörineet edelleen paljon mielessäni. Olen pohtinut mm. sitä, että yritänkö tehdä liikaa muutoksia kerralla. Sehän paljastui yhdeksi suureksi syyksi, miksi uusien rutiinien luonti ei ota onnistuakseen. Siispä päätin laittaa hieman jarrua päälle elämäntapamuutoksen suhteen, ja miettiä, mikä on sellainen asia, josta olisi kaikista selkein lähteä liikkeelle.

  Priska Autio
 • 26/03/2018

  Kymmenen asiaa, joita et tiennyt minusta

  Useammassa blogissa on kiertänyt hauska haaste, jossa tulee kertoa itsestään kymmenen faktaa, joita muut eivät tiedä. En usko, että minulla on mitään sellaista, jota ainakin joku ystävistäni ja läheisistäni ei jo tietäisi, mutta tässä listaus asioista, joita en usko suurimman osan ihmisistä tietävän.

  Priska Autio
 • 21/03/2018

  Hyvinvointi on hiton vaikeaa

  Edellisessä postauksessa kerroin teille keinoista, joilla saan työkuvioni pidettyä järjestyksessä. Voi kun tuollainen järjestelmällisyys onnistuisi muillakin elämän osa-alueilla! Kun pitäisi laittaa ruokaa, vetää salitreeni ilman ohjeita tai muistaa juoda vettä, onkin tilanne ihan toinen. Voiko hyvinvointi oikeasti olla noin vaikeaa?

  Priska Autio
 • 19/03/2018

  Kuinka elämäni pysyy kasassa

  Kirjoitin viime viikolla postauksen siitä, mitä oikein teen työkseni. Eräs lukija kyseli, kuinka onnistun pitämään paletin kasassa moninaisten työprojektien ja eri työnkuvien keskellä. Ajattelin avata hieman asiaa, jospa joku saisi vaikka omaan arkeensa vinkkiä.

  Priska Autio
 • 17/03/2018

  Miksi Oisa on olemassa?

  Oisa on lämminhenkinen hauskemman hyvinvoinnin ja omannäköisen arjen puolestapuhuja. Mutta miksi Oisa on ylipäätään olemassa? Minulle itselleni Oisa on kanava tuoda esiin niitä sanoja, joita olisin ehkä itse halunnut kuulla vaikeimpina aikoina. Sellaista rohkaisua, kannustusta ja lämpöä, jota välillä kaipaa, muttei välttämättä osaa pyytää.

  Priska Autio
 • 12/03/2018

  Mitä oikein teen työkseni?

  Kävin viikonloppuna mielenkiintoisen keskustelun siitä, mitä työhöni oikeastaan kuuluu. Tajusin tuon keskustelun aikana, kuinka vaikeaa työtäni saattaa oikeasti olla ymmärtää: ettei ole välttämättä yhtä tiettyä ammattia, vaan työ koostuu monesta eri osaamisalueesta.

  Priska Autio
 • 10/03/2018

  Kuinka elämäntapamuutos edistyy?

  Kun aloitin salitreenin pitkän tauon jälkeen, olivat painot niin naurettavan pienet, etten edes kehtaa sanoa. Mutta jostain on aina lähdettävä liikkeelle. Hyväksyin sen, että niin pitkän tauon ja raskaan elämäntilanteen jälkeen on ihan normaalia, ettei rauta nouse samalla tavalla.

  Priska Autio
 • 07/03/2018

  Intohimo + rohkeus = #uraoivallus

  Ystäväni mietti kerran, kuinka hassua on, että hän suuntautuu nykyään sellaiseen työhön, jossa heijastuvat lapsuuden suosikkileikit. Viime aikoina olen miettinyt erityisen paljon omaa uraani ja mitä oikeastaan haluaisin isona tehdä. Mikä on minun unelmahommani?

  Priska Autio
 • 02/03/2018

  Mistä tuleva kirjani kertoo?

  Moni on kysellyt, millaista kirjaa lähden kirjoittamaan, mistä se kertoo ja onko minulla ylipäätään ideaa koko kirjaan. Ajattelin hieman valottaa, millainen kirja on tekeillä sekä paljastaa vähän lisää tulevasta matkastani New Yorkiin. Mitä sinä haluaisit tietää?

  Priska Autio
 • 28/02/2018

  Älä jaksa pingottaa, tää on läppää vaan

  Vaikka tiesin, että se oli varmasti läppää, niin ei se silti kivalta tuntunut. Viime vuosina olen huomannut, että homma keskittyy enemmän työelämän tytöttelyyn, kuin seksuaaliseen häirintään. Nuorena naisyrittäjänä joutuu toden teolla todistamaan omaa osaamistaan, eikä aina oteta tosissaan, vaikka olisi paljonkin annettavaa - bisnesmielessä.

  Priska Autio
 • 19/02/2018

  New York – here I come!

  Tuntuu aika hurjalta sanoa ääneen, että lähden toteuttamaan yhtä pitkäaikaisinta unelmaani tänä keväänä. Aion nimittäin viettää kuukauden New Yorkissa kirjoittaen kirjaa! En meinaa uskoa asiaa vielä, mutta totta se on. Vaikka olen höpötellyt asiasta ympärilläni oleville ihmisille paljonkin, on pakko myöntää, etten oikeasti kuvitellut, että joskus toteuttaisin matkan.

  Priska Autio
 • 16/02/2018

  Treeniä, treeniä

  Olen tehnyt nyt muutamat treenit salin puolella ja tajusin, kuinka paljon olen oikeasti kaivannut sitä, että lihakset huutaavat hoosiannaa ja hiki virtaa. Toki painomäärät ovat murto-osan aiemmasta, mikä hieman kirpaisee. Yritän kuitenkin pitää mielessä sen, että jos silloin pystyin saavuttamaan hyvän kunnon, niin ei ole mitään tekosyitä, miksei se onnistuisi nytkin.

  Priska Autio
 • 09/02/2018

  Unelmat eivät toteudu unelmoimalla

  Oletko koskaan kuullut sanontaa A goal is a dream with a deadline? Entä tämän: A goal without a plan is just a wish? Unelmat ovat ihania, mutta niissä on se huono puoli, että ne harvoin toteutuvat vain unelmoimalla. Toiset käyttävät vuosikausia haaveiluun ja unelmointiin - vain harmitellakseen, kuinka oma unelma on mahdoton tai ettei se kuitenkaan voi ikinä toteutua.

  Priska Autio
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Tykkää Oisasta Facebookissa ja saat tuoreimmat sisällöt suoraan feediisi!