a

Lifestyle-sivusto Oisa on tarkoitettu meille, jotka haluamme tehdä arjesta itsemme näköistä ja hyvinvoinnista hiukan hauskempaa. Oisa on aikaa omille jutuille.

Yrittäjäystävä: tilaa TÄSTÄ vinkit sisältömarkkinointiin ja ennakkotiedot Oisan kuumimmista kampanjoista yrityksille - uutiskirje, jonka aidosti haluat lukea!

UUSIMMAT ARTIKKELIT

UUSIMMAT BLOGIT

 • 17/02/2018

  Elämä haltuun energiaharjoituksen avulla

  Kuitenkin kaikilla meillä on elämässämme niitä kivoja, ja ei niin kivoja asioita ja päiviä.  Yleensä ne kivat jutut tuovat meille iloa ja energiaa, mutta jotkut asiat ovat auttamattomia välttämättömyyksiä, eikä niille vain yksinkertaisesti mahda mitään. Töissä on käytävä ja ruokaa laitettava, eikä ilman puhtaita vaatteita pärjää kovin kauaa, myönnetään. Mutta entäpä

  Oisa Lifestyle
 • 06/02/2018

  Löydä oma tapasi meditoida arjessa

  Meditaatio tarkoittaa pohjimmiltaan mielen tyhjentämistä ajatuksista, minkä voi saavuttaa lootusasennon sijasta monella muullakin tapaa. Välillä uppoudut tekemään jotain niin keskittyneesti, että koko muu maailma tuntuu unohtuvan ympäriltä. Tässä muutamia arkisia askareita, joiden et ehkä ajatellut toimivan meditaatiosta, mutta jotka ovat omiaan tyhjäämään levottoman mielen.

  Oisa Lifestyle
 • 01/02/2018

  Nukahdatko meditoidessa? 4 vinkkiä sen välttämiseen

  Meditaatio on mitä mainoin tapa rauhoittua ja nollata päivän kiirettä. Ihanan seesteinen lepohetki saattaa kuitenkin viedä sinut tahtomattasi unten maille. Listasimme 4 vinkkiä, joiden avulla voit välttää nukahtamista meditaatioharjoituksen aikana:

  Oisa Lifestyle
 • 31/01/2018

  Kolme superfoodia aloittelijalle

  Olet tottunut syömään ihan perusruokaa, etkä oikein tiedä, mitä ajattelisit kaikesta informaatiosta, joka osuu tiellesi. Tavallaan haluaisit kokeilla, mikä vaikutus superfoodeilla on hyvinvointiisi, mutta mielikuvissasi vilisevät keittiön valtaavat purkkikasat ja kammottavan makuiset vihersmoothiet saavat sinut pysymään visusti tutussa ja turvallisessa.

  Oisa Lifestyle
 • 28/01/2018

  Lepää ennen kuin väsyt

  Ihmisten uupuminen työelämässä tai kotiloloissakaan, ei ole mikään uusi ilmiö. Väsymyksestä, stressistä, pysähtymisestä ja tietoisesta läsnäolosta kirjoitetaan ja puhutaan paljon, mutta silti tuntuu että ihmiset eivät ota ohjeista onkeensa. Miksi?

  Oisa Lifestyle
 • 25/01/2018

  Kuusi keinoa selvitä kaamoksesta

  Talven pimeys, loska ja viima vievät positiivisimmankin tallustajan puhdin, eikä ikiharmaassa ympäristössä tee yhtään mieli nousta aamulla sängystä. Auringon ollessa talvet piilossa, alkavat mielialamme ja energiatasomme luontaisesti laskea. Kuinka selvitä kevääseen välttäen pahin kaamosväsymys?

  Oisa Lifestyle
 • 15/01/2018

  Päästä irti ja voi paremmin

  Mieleesi muistuu hetki, jolloin joku toinen on toiminut sinua kohtaan väärin ja huomaat pulssisi kiihtyvän - kiukku kasvaa sisälläsi aivan kuin tilanne olisi juuri tapahtunut. Tai ehkä oletkin itse itsellesi turhan ankara, etkä salli mitään vähempää, kuin täydellistä suoritusta elämässä. Osaatko antaa anteeksi ja päästää irti?

  Oisa Lifestyle
 • 12/01/2018

  Alkoholi + painonhallinta = mahdoton yhtälö?

  Aina kun nautit alkoholia, maksasi joutuu polttamaan ensisijaisesti alkoholin pois elimistöstäsi, ennen kuin se voi taas alkaa polttamaan glukoosia energiaksi. Tämä taas tarkoittaa sitä, että jos verensokerisi ovat koholla alkoholia juodessasi, suurella todennäköisyydellä kaikki ylimääräinen energia varastoituu rasvasoluihisi.

  Oisa Lifestyle
 • 10/01/2018

  Lempeät vinkit suklaanhimon hallintaan

  Sormenpäät liukuvat levyn päällä. Paperi sormissa tuntuu liukkaalta ja tottuneesti ne avaavat kääreen paljastaen altaan tutun, mutta aina niin huumaavan tuoksun. Taitat ensimmäisen palan ja työnnät sen ahnaasti suuhun mitään ajattelematta. Mielessä alkaa välitön ilotulitus ja taitat toisenkin palan. Pian on mennyt koko rivi ja kohta toinenkin. Havahdut hienoiseen makeanähkyn tuntee

  Oisa Lifestyle
 • 31/12/2017

  Meditaatio, jolla pidät uudenvuoden lupauksesi

  Kaikilla uudenvuodenlupauksilla on yksi yhteinen tekijä: niillä haetaan motivaatiota muutokseen omassa elämässä. Suuria lupauksia parempi tapa saada haluamasi muutokset toteutumaan on vahvistaa sisäisiä mielikuviasi niistä. Muutos tulee luonnostaan, kun motivaatio siihen lähtee sisäisestä palosta, eikä itsekuriin perustuvasta ulkoisesta lupauksesta.

  Oisa Lifestyle
 • 16/02/2018

  Treeniä, treeniä!

  Olen tehnyt nyt muutamat treenit salin puolella ja tajusin, kuinka paljon olen oikeasti kaivannut sitä, että lihakset huutaavat hoosiannaa ja hiki virtaa. Toki painomäärät ovat murto-osan aiemmasta, mikä hieman kirpaisee. Yritän kuitenkin pitää mielessä sen, että jos silloin pystyin saavuttamaan hyvän kunnon, niin ei ole mitään tekosyitä, miksei se onnistuisi nytkin.

  Priska Autio
 • 13/02/2018

  Kuukausi kodittomana osa 3/4

  Siitä syntyi ajatus, älytön unelma, elämisestä pakettiautossa. Tarkoitukseni, oli ensin (kodittomana) rahaa säästettyäni, ostaisin vanhemman pakettiauton ja tuunaisin sen asuttavaan kuntoon. Olisin lähtenyt lähtenyt sillä reissuu kevään tullen ja vasta talvella etsinyt jonkin kiintopisteen, missä oikeasti asua. Työt kulkivat siinä missä läppärikin ja koirat olisivat mahtuneet ky

  Emma Ketonen
 • 09/02/2018

  Unelmat eivät toteudu unelmoimalla

  Oletko koskaan kuullut sanontaa A goal is a dream with a deadline? Entä tämän: A goal without a plan is just a wish? Unelmat ovat ihania, mutta niissä on se huono puoli, että ne harvoin toteutuvat vain unelmoimalla. Toiset käyttävät vuosikausia haaveiluun ja unelmointiin - vain harmitellakseen, kuinka oma unelma on mahdoton tai ettei se kuitenkaan voi ikinä toteutua.

  Priska Autio
 • 30/01/2018

  Kirkasta tavoitteet unelmakartan avulla

  Oletteko kuulleet unelmakartoista? Moni kutsuu niitä myös mielikuvakartoiksi, tavoitekartoiksi tai aarrekartoiksi. Monista nimistään huolimatta kyseessä on apuväline, jolla voit kirkastaa sinulle tärkeitä tavoitteita ja toiveita elämässä. Homman perusidea on hyvin yksinkertainen.

  Priska Autio
 • 26/01/2018

  Mikä hiton kolmenkympin kriisi?

  Minulta kysyttiin puolisen vuotta sitten, että kärsinkö kolmenkympinkriisistä. Ai kärsinkö? No en todellakaan! Tai niin vastasin silloin, mutta todellisuudessa tajusin, että minulla on aika pahakin ennenaikainen kolmenkympinkriisi. Pian se ei ole enää ennenaikainen, sillä kolmekymmentä tulee täyteen jo ensi vuonna.

  Priska Autio
 • 19/01/2018

  Miltä näyttää Bettebox kauneusnoviisin silmin?

  En todellakaan ole mikään kauneusguru, ja omistan nyt miettiessäni yhteensä ehkä kuusi meikkituotetta. Ihon puhdistusaine ja kosteusvoide tähän päälle, mutta ei sillä vielä pitkälle pötkitä. Kyse ei ole siitä, etten olisi kiinnostunut kauneudesta tai haluaisi kokeilla uusia juttuja, mutta olen auttamattomasti jumittunut rutiineihini.

  Priska Autio
 • 16/01/2018

  Ylikunnosta kohti energisempää oloa

  Viimeisen kolmen kuukauden aikana olen nukkunut ja paljon. Antanut itselleni luvan olla väsynyt ja tankannut energiaa oikein urakalla. Tammikuun aikana olen huomannut sen kannattaneen: on ollut useampia päiviä, jolloin herään ja koen olevani aidosti virkeä. Tekisi mieli mennä treenaamaan ja tehdä sellaisia asioita, joita ei ole edes jaksanut hetkeen miettiä.

  Priska Autio
 • 05/01/2018

  Mitäpä sitä mennyttä murehtimaan

  En ole viime vuosina tehnyt juuri lupauksia uudelle vuodelle, sillä minä olen juuri sellainen klassikkoesimerkki ihmisestä, jolla lupauksen toteuttaminen alkaa intoa puhkuen ja lopahtaa sitten viikon päästä, kun motivaatiota ei enää jaksa pitää yllä.

  Priska Autio
 • 21/09/2017

  Puolimaraton meni pipariksi

  Kerroin aiemmin täällä suurista suunnitelmistani juosta puolimaraton tänä syksynä. Alkukesästä suunnitelmani tuntui mahdolliselta, mutta jälkeenpäin ajateltuna lähdin hommaan ehkä hieman liian kunnianhimoisesti. Nollasta puolimaratoniin muutamassa kuukaudessa? Teoriassa varmasti mahdollista, käytännössä ei.

  Priska Autio
 • 21/07/2017

  Rentoutumisen tärkeys ja vaikeus

  Olen huomannut viime viikkoina, että aivoni kaipaisivat selkeästi nyt lepoa. Olin suunnitellut, että himmaisin vähän töiden suhteen näin heinäkuussa, kun koko Suomi lomailee, mutta mitä vielä – täysin yllättäen heinäkuun alussa kuvioihin tuli uusia asiakkaita. Kun sain nuo uudet projektit tehtyä, huomasin kuitenkin, että jaksamisen raja alkoi tulla vastaan.

  Priska Autio
Tykkää Oisasta Facebookissa ja saat tuoreimmat sisällöt suoraan feediisi!